Już piszę...
raz na jakiś czas komputer - a konkretnie panel - wyłącza się zupełnie, wtedy nie mam dostępu do klimy, regulacji nawiewu, radia i wszystkiego co oferuje komputer...
do tego nie mam na wyświetlaczu między zegarami ani godziny ani temperatury, a na liczniku kilometrów miga mi napis
EOL Error
Byłem z tym w ASO, po podłączeniu do komputera i usunięciu błędów zostaje tylko błąd linii Khann ale sam fakt usunięcia błędów niekoniecznie uruchamia na nowo komputer, nawet odpięcie akumulatora nie zawsze pomaga.
Sam komputer po jakimś czasie próbuje się uruchomić i czasem mu się udaje i wtedy działa przez kilka dni albo przez kilka godzin, natomiast czasem próbuje się uruchomić i po rozbłyśnięciu na kilka sekund znowu pada.
W trakcie tego rozbłysku - jeśli jestem odpowiednio szybki

- mogę np włączyć klimę, zmienić ustawienia klimy etc i to dalej działa, sam komputer niestety nie.
Zdarza mi się też komunikat, że bagażnik jest otwarty - w trakcie jazdy - mimo, że bagażnik jest zamknięty...
i to zdarza się niezależnie od tego czy komputer działa czy nie.
Stąd moje domysły, że to zwarcie czy też przebicie, w każdym razie elektryka a nie elektronika...
ale pewności nie mam.
W ASO ostrzegli mnie, że oni mogą grzebać i grzebać ale niekoniecznie znajdą przyczynę i ją zlikwidują więc szkoda moich pieniędzy za ich pracę, która nie pomoże w problemie.
Korzystam z ASO na Grochowskiej - uważam że najlepsze w mieście jeśli chodzi o rzetelność, obsługę i ceny.
Jutro jeszcze wiozę tam auto - wymienili mi klamkę, w której switch był padnięty więc może to to było przyczyną - okaże się jak się podłączą do komputera... ostatnio nie było już czasu.
Jestem dobrej myśli i dam znak jak sprawa się rozwinęła ale na wszelaki rozpytuję o magika i fascynata od elektryki, bo często w takich wypadkach tylko tacy ludzie mogą pomóc...