Lancia Ypsilon III
Re: Nowa Lancia Y - pierwsza wizualizacja
niestety,
duch czasu stawia pod ścianą projektantów i daje wybór: "albo zrób samochód w kształcie klina, albo kulka".
I tak rodzi sie kolejny klin.
Co z dawną awangardą, niepowtarzalnością kształtów i pięknem auta w każdym rozmiarze??
duch czasu stawia pod ścianą projektantów i daje wybór: "albo zrób samochód w kształcie klina, albo kulka".
I tak rodzi sie kolejny klin.
Co z dawną awangardą, niepowtarzalnością kształtów i pięknem auta w każdym rozmiarze??
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Nie jest zła, fakt, ma sporo z Delty, ale widać taka moda, by auta producenta były podobne. Przód na pewno fajniejszy niż wytrzeszczone gały w MiTo.
Hmm.. Niby nie piłem, ale.. jakoś mi się to kojarzy z Deltą, ale też.. z klasą A i B.. (zwłaszcza zakończenie okien w tylnych drzwiach).
Hmm.. Niby nie piłem, ale.. jakoś mi się to kojarzy z Deltą, ale też.. z klasą A i B.. (zwłaszcza zakończenie okien w tylnych drzwiach).
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
mi się bardzo podoba, może dzięki takim projektom marka Lancia już nie będzie stała pod znakiem zapytania.
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
Nowa Lancia Ypsilon lub Lanciowska wersja Pandy?

Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 20:45 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Połączyłem podobne tematy
Powód: Połączyłem podobne tematy
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Re: Nowa Lancia Ypsilon lub Lanciowska wersja Pandy?
Przecież w Polsce nie ma lepszej i bardziej fachowej gazety
Poza tym nie wiesz, w jaki sposób producenci ukrywają nowe auta do testów drogowych???
Przecież oni testują nowe rozwiązania w budzie czegoś co przypomina Pandę, żeby za wczasu nie wyciekły zdjęcia do prasy
Poza tym to coś będzie produkowane w Tychach, więc wzięli boczne poszycia, dospawali do szkieletu (widać, że maska nie domknięta i na dachu jakieś "dziwy") i będzie też 5-drzwiowe, więc gabaryty podobne. A oryginalny wygląd dopiero tworzy się na prasach.

Poza tym nie wiesz, w jaki sposób producenci ukrywają nowe auta do testów drogowych???
Przecież oni testują nowe rozwiązania w budzie czegoś co przypomina Pandę, żeby za wczasu nie wyciekły zdjęcia do prasy

Poza tym to coś będzie produkowane w Tychach, więc wzięli boczne poszycia, dospawali do szkieletu (widać, że maska nie domknięta i na dachu jakieś "dziwy") i będzie też 5-drzwiowe, więc gabaryty podobne. A oryginalny wygląd dopiero tworzy się na prasach.
Tak jak było z mercedesem sls amg. Z początku jakis zlepek blach i nitów(choć to mi się bardziej podobało nić obecne) a na końcu ładna i krągła sylwetka.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Sobie przypomnieli! Te foty "szpiegowskie" to już z pół roku co najmniej na sieci są.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- solarzmr
- Moderator
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Przecież nawet ten tekst jest z datą 08.06.2009 

WR7- fotografia motoryzacyjna
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r.
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDM 2010 & Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 2011
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Re: Nowa Lancia Y - pierwsza wizualizacja+jazdy testowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- AromaticArt
- Klubowicz
- Imię: Krystian
no tutaj zdecydowanie dla mnie zyskuje, bardzo ciekawy tyl
Balem sie ze i zad bedzie zbyt zblizony do delty (nie lubie wszystkich samochodow spod jednego znaku na jedna modle, rozniacych sie liczba drzwi, gabarytami i oznaczeniem na klapie bagaznika...) Brakuje mi troche dawnego stylu Lancii, brakuje mi limuzyny z prawdziwego zdarzenia. Chociaz im wiecej wody uplywa tym bardziej sie przekonuje do deltki nowej, to jednak jak popatrze na integralke to lezka sie w oku kreci
Ale nowy Ypsilon - jestem za 

- solarzmr
- Moderator
- Imię: Marcin
- Kontakt:
To jest projekt Stefano Bertolo z 2007 roku. Troszkę stary już 

WR7- fotografia motoryzacyjna
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Ale gdyby wyglądem nowy Ypsilon choć trochę przypominał ten koncept, to byłoby świetnie.
Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM
Wiosną 2011 r. z fabryki Fiata w Tychach zjadą pierwsze egzemplarze nowej Lancii. Koncern, który wystąpił do rządu o publiczne wsparcie, przekonuje, że chciałby być w Polsce traktowany tak jak inni inwestorzy, którzy wystąpili o pomoc i ją otrzymali.
Docelowo wielkość produkcji nowego modelu w Tychach ma przekroczyć 100-120 tys. egzemplarzy rocznie - może to być czwarta część produkcji tyskiego zakładu, który pozostanie największą pod względem ilości produkowanych aut fabryką koncernu w Europie.
"Przygotowania do produkcji nowej Lancii są daleko zaawansowane, zarówno w zakładzie w Tychach, jak i u naszych kooperantów" - zapewnił prezes FAP, Enrico Pavoni.

Docelowo wielkość produkcji nowego modelu w Tychach ma przekroczyć 100-120 tys. egzemplarzy rocznie - może to być czwarta część produkcji tyskiego zakładu, który pozostanie największą pod względem ilości produkowanych aut fabryką koncernu w Europie.
"Przygotowania do produkcji nowej Lancii są daleko zaawansowane, zarówno w zakładzie w Tychach, jak i u naszych kooperantów" - zapewnił prezes FAP, Enrico Pavoni.

Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Ypsilon produkowany w Tychach oznacza zapewne też i chęć zapewnienia najwyższych standardów jakości montażu, tak ważnego elementu składowego aut klasy premium.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517