Kappa - otwieranie bagażnika od wewnątrz
Kappa - otwieranie bagażnika od wewnątrz
Mam problem z otwieraniem klapy bagażnika. Klapa się otwiera ale przycisk który znajduje się w schowku nie odbija, klinuje się. Nie wiem czy padła jakaś sprężynka czy co? Czy da się to naprawić , i jak zabrać się za demontaż?
- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
Re: Kappa - otwieranie bagażnika od wewnątrz
a jak wciśniesz guzik w schowku to zamek na klapie reaguje??
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Bartku podejrzewam,że otwiera,przeczytaj dokładnie
maćku natomiast jak rozebrać ,to nie wiem,po prostu nie rozbierałem tego ale myślę,że to nie jest jakaś trudna sprawa,może spróbuj nożykiem objechać przycisk na około,bo może po prostu jakiś paproch tam wleciał i się blokuje

maćku natomiast jak rozebrać ,to nie wiem,po prostu nie rozbierałem tego ale myślę,że to nie jest jakaś trudna sprawa,może spróbuj nożykiem objechać przycisk na około,bo może po prostu jakiś paproch tam wleciał i się blokuje

Lancia Kappa Coupe 2.0 16V Turbo 

W przycisku jest mała sprężynka, ten przycisk jest podobny budową do przycisków np Fiat CC. Wyjmij ta cześć z przyciskiem i lampka i od środka próbuj wyjąć właściwy przycisk.maciek pisze:Mam problem z otwieraniem klapy bagażnika. Klapa się otwiera ale przycisk który znajduje się w schowku nie odbija, klinuje się. Nie wiem czy padła jakaś sprężynka czy co? Czy da się to naprawić , i jak zabrać się za demontaż?
- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
Wybaczcie
chyba zmęczenie już dopadło 

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

- laminiarz
- Specjalista ds. części zamiennych
Przecież to tylko zwykły wyłącznik elektryczny! Jeśli się rozleciał, to albo wymiana na używkę, albo przeróbka na podobny, albo do obudowy z oryginału włóż porządny mikroswitch i sprawa załatwiona.