Hej hej
jak w temacie, dzis otworzyłem klapę bagażnika w czasie deszczu i przy otwarciu do połowy poleciała mi woda spod prawego dobojnika ( tej gumki, patrząc na
otwartą klapę).
ponizej zdjęcie.... troszke złej jakości ale widać kilka kropel które jeszcze zostały.
teraz mam pytanko, nad tą gumką jest otwór przez który pewnie ma odprowadzac wodę, tylko pytanie skąd ona tam się bierze.
nadmienię że jak otworze klape na maksa to na szybe nic nie leci. bagażnik suchy, żadnej wody w samochodzie.
czy ten odbojnik mozna wykręcić bez zdejmowania plastiku z klapy?
może ktoś się z tym spotkał?
pozdrawiam
LYBRA SW - kapiąca woda spod odbojnika w klapie bagażnika
LYBRA SW - kapiąca woda spod odbojnika w klapie bagażnika
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-------------------------
Re: LYBRA SW - kapiąca woda spod odbojnika w klapie bagażnik
Sprawdz czy czasem nie masz zatkanego otworu odprowadzającego wodę z klapy.Znajduje się po lewej stronie jak otworzysz klapę.Odbojnik jest regulowany i bez problemu można wkręcić,odkręcić.
a mam jeszcze pytanko.
czy muszę odkręcić tapicerke z klapy?
chyba tak, żeby porządnie dojść do środka i wyjąć smieci:)
pozdro
czy muszę odkręcić tapicerke z klapy?
chyba tak, żeby porządnie dojść do środka i wyjąć smieci:)
pozdro
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Jak chcesz dokładnie wyczyścić - to musisz tapicerkę zdjąć. Ale z tym nie ma jakichś większych problemów.
Odbojnik przekręcasz w rękach i wychodzi bez problemu.
Odbojnik przekręcasz w rękach i wychodzi bez problemu.
hej hej
dziś rano oczywiście sprawdziłem otwory, i mam pytanie, czy chodzi o te na dole, po środku klapy ? żadnego po lewej stronie nie moge dojrzeć:)
bo pooglądałem tak na szybko i te są czyste bo widać światło i też te dziurki pod odbojnikami są czyste:)
ale po ulewie jak samochod postoi z 2 godziny to juz nie kapie,czyli po malutku zlatuje:) , czyli czeka mnie rozbieranie:) tapicerki:), ale z tym poczekam na ładniejsza pogodę
pozdrawiam
dziś rano oczywiście sprawdziłem otwory, i mam pytanie, czy chodzi o te na dole, po środku klapy ? żadnego po lewej stronie nie moge dojrzeć:)
bo pooglądałem tak na szybko i te są czyste bo widać światło i też te dziurki pod odbojnikami są czyste:)
ale po ulewie jak samochod postoi z 2 godziny to juz nie kapie,czyli po malutku zlatuje:) , czyli czeka mnie rozbieranie:) tapicerki:), ale z tym poczekam na ładniejsza pogodę
pozdrawiam
Woda nie powinna wyciekać z otworów w klapie,przynajmniej w dużych ilościach.W mojej przyczyną była spękana ze starości uszczelka ramki pod tablicę rejestracyjną.Trzeba zdemontować tapicerkę i odkręcić kilka nakrętek na klucz 10 po czym wyjąć ramkę po odpięciu przewodów oświetlenia tablicy.Umyłem w wodzie z płynem i wysuszyłem,następnie nałożyłem w koło ramki silikon.Obecnie brak jest jakiegokolwiek kapania wody.Nie wiem czy istnieje jako część zamienna,podejrzewam że będzie ale razem z ramką.Pzd.
Lancia Lybra 1.9JTD 2000r.