kappa - elektryczny szyberdach
kappa - elektryczny szyberdach
witam.
czy ktoś wie co się dzieje ze szyber w Lucynie nie zatrzymuje się pomiędzy uchylaniem go do góry a zsuwaniem do tyłu?
jeśli jest uchylony i wcisnę przycisk by go zamknąć to on aż do całkowitego otwarcia idzie.
gdzie szukać przyczyny?
czy ktoś wie co się dzieje ze szyber w Lucynie nie zatrzymuje się pomiędzy uchylaniem go do góry a zsuwaniem do tyłu?
jeśli jest uchylony i wcisnę przycisk by go zamknąć to on aż do całkowitego otwarcia idzie.
gdzie szukać przyczyny?
Re: kappa problem z elektrycznym szyberdachem
ale że wymienić na new czy może jakoś młotkiem nareperować czy czujnik jakiś czy korbkę wstawić?:D
Bez przesady, takie naprawy to Fiat 126p, tu trzeba trochę klasypelasko pisze:ale że wymienić na new czy może jakoś młotkiem nareperować czy czujnik jakiś czy korbkę wstawić?:D

dobra, to robimy tak: ja jutro wykręcam silniczek i robię fotorelacje a ty koleżko będziesz mówił co i jak)
sam silnik wykręcić tu gdzie jest ten przycisk od szybra??
Silniczek jest w tym miejscu ale najpierw to zmieniamy ton, ja nie jestem jakimś "koleżką" a po drugie to zasady "przepływu" prądu na zdjęciu to ja nie zobaczę.pelasko pisze:dobra, to robimy tak: ja jutro wykręcam silniczek i robię fotorelacje a ty koleżko będziesz mówił co i jak)
przepraszam za zwrot. nie chciałem urazić ani pozwolić sobie, jeśli tak się stało to bardzo przepraszam.
ze wstępnych oględzin wygląda na to ze prąd wszędzie idzie i zawsze... chodzi mi o wszystkie kostki i wtyki.
która część jest odpowiedzialna za rozłączenie go w odpowiednim miejscu? bo nie bardzo wiem czego szukać.
nie chce całej podsufitki zdzierać.
silniczek działa na jakieś czujki czy ma jakiś zakres roboczy?
ze wstępnych oględzin wygląda na to ze prąd wszędzie idzie i zawsze... chodzi mi o wszystkie kostki i wtyki.
która część jest odpowiedzialna za rozłączenie go w odpowiednim miejscu? bo nie bardzo wiem czego szukać.
nie chce całej podsufitki zdzierać.
silniczek działa na jakieś czujki czy ma jakiś zakres roboczy?
Ok, spoko, silniczek ma koło zębate(chyba białe, nie pamiętam) i na nim powinny być styki, zrobisz foto to zobaczymy
- Skalniak71
- Forumowicz/ka
mój szyberdach całkowicie nie działa... poprzedni właściciel powiedział mi "zamarzł", a że było -5*C to było to możliwe...
W intrukcji pisało o ile dobrze pamiętam, że szyberdach działa tylko na zapłonie czyli w pozycji "MAR"?!
W intrukcji pisało o ile dobrze pamiętam, że szyberdach działa tylko na zapłonie czyli w pozycji "MAR"?!
Po pierwsze szyber nie zamarza a po drugie to ja mam w Themie tak zrobiony, że działa zawsze bo denerwowało mnie to jak był otwarty a ja wyłączyłem kluczy, chcę wysiadać a tu trzeba znowu kluczyk w stacyjkę i dopiero zamykamSkalniak71 pisze:mój szyberdach całkowicie nie działa... poprzedni właściciel powiedział mi "zamarzł", a że było -5*C to było to możliwe...
W instrukcji było napisane o ile dobrze pamiętam, że szyberdach działa tylko na zapłonie czyli w pozycji "MAR"?!

Re: kappa - elektryczny szyberdach
więc tak to wygląda i teraz pytanie co tu może nie działać?
przekaźnik?
przekaźnik?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Takie zdjęcie trochę mało co widać ale chyba ta niebieska kostka to styczniki i kółko to duże coś tam to naciskało.
Tam jest wycięcie na kole a to niebieskie to tam powinny być micro-włączniki.
Tam jest wycięcie na kole a to niebieskie to tam powinny być micro-włączniki.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 14:09 przez argenta67, łącznie zmieniany 1 raz.
tak tak. zgadza się ale zmieniłem chwilowo ten włącznik niebieski na inny przełącznik stykowy i silnik w ogóle nie reagował. było to samo. pracuje non stop.
przekaźnik jeśli jest walnięty nie będzie przerywał pracy silniczka?
czy znajdę w aucie identyczny by sprawdzić tylko czy to jest przyczyną?
przekaźnik jeśli jest walnięty nie będzie przerywał pracy silniczka?
czy znajdę w aucie identyczny by sprawdzić tylko czy to jest przyczyną?
Nie pamiętam tak dokładnie, robiłem to z pięć lat temu, jak bym dokładnie to widział to mogę coś więcej powiedzieć.
no rozumiem, a możesz mi podpowiedzieć jak sprawdzić przekaźnik czy jest dobry? niestety w aucie nie ma takiego by podmienić na chwile