kappa - elektryczny szyberdach
Re: kappa - elektryczny szyberdach
7 8 9
4 5
2
taki jest układ tyle tylko ze 2 jest pod 5.
4 5
2
pelasko pisze:7 8 9
4 5
2

no co? napisałem w miarę czytelnie jak to wygląda jak się patrzy na nóżki tego ustrojstwa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jakość fatalna bo telefonikiem muszę robić zdjęcia...
Napisałeś dobrze ale mnie to nic nie mówi, trzeba zdjąć czapkę i jeśli jest nie zardzewiałe to jest pewnie ok, muszą być jeszcze jakieś styczniki koło tego kółka.
jest czysty... nie widać nieprawidłowości.
tam nic więcej nie ma. tylko ten jeden micro włącznik i nic więcej.w tym kółku są dwa wycięcia jedno malutkie i jedno większe. przełącznik pracuje normalnie i nic mu się nie dzieje... idę jeszcze pogrzebać na założonym. może jakiś kabelek się poniszczył jak to w Lucynach bywa...
tam nic więcej nie ma. tylko ten jeden micro włącznik i nic więcej.w tym kółku są dwa wycięcia jedno malutkie i jedno większe. przełącznik pracuje normalnie i nic mu się nie dzieje... idę jeszcze pogrzebać na założonym. może jakiś kabelek się poniszczył jak to w Lucynach bywa...
- Skalniak71
- Forumowicz/ka
Argenta widzę, że jesteś w tym temacie zorientowany. Mam u siebie nastepujący problem.
Założyłem nowy(używany) silnik szyberdachu, połączyłem na krótko do aku i działa nonstop, płynnie bez przerywania. Zamontowałem do auta i sie okazało, że otwiera tylko do efektu "lotki"/"spojlera" czyli tylko uchyla, w drugą stronę przy zamykaniu "wpada" do środka i się nie rozsuwa(nie wyłącza się w momencie zrównania z linią dachu, muszę na wyczucie.)
Nie ma możliwości całkowitego otwarcia szyberdachu, tylko "góra" "dół". Szyberdach jak ustawi się w lotkę widać jak jedna strona unosi się wyżej od drugiej i tak samo się nie równo "zamyka". Proszę o radę. Pozdrawiam
Założyłem nowy(używany) silnik szyberdachu, połączyłem na krótko do aku i działa nonstop, płynnie bez przerywania. Zamontowałem do auta i sie okazało, że otwiera tylko do efektu "lotki"/"spojlera" czyli tylko uchyla, w drugą stronę przy zamykaniu "wpada" do środka i się nie rozsuwa(nie wyłącza się w momencie zrównania z linią dachu, muszę na wyczucie.)
Nie ma możliwości całkowitego otwarcia szyberdachu, tylko "góra" "dół". Szyberdach jak ustawi się w lotkę widać jak jedna strona unosi się wyżej od drugiej i tak samo się nie równo "zamyka". Proszę o radę. Pozdrawiam
Silnik szyberdachu ma zębatkę i dwie stalowe linki i jeśli przy wkładaniu silnika nie były symetrycznie ustawione to teraz szyber się blokuje. Musisz wyjąć silnik i równiutko ustawić szyber musi to być tak, że zębatka musi wejść lekko, trzeba sprawdzić jeszcze micro-włączniki bo one są odpowiedzialne za momenty zakończenia pracy silniczka.Skalniak71 pisze:Argenta widzę, że jesteś w tym temacie zorientowany. Mam u siebie nastepujący problem.