kappa - elektryczny szyberdach

argenta67

Re: kappa - elektryczny szyberdach

Post autor: argenta67 » 03 cze 2010, 14:34

Jakie nr maja nóżki tego przekaźnika?

Awatar użytkownika
pelasko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pelasko » 03 cze 2010, 14:47

7 8 9
4 5
2

taki jest układ tyle tylko ze 2 jest pod 5.

argenta67

Post autor: argenta67 » 03 cze 2010, 14:58

pelasko pisze:7 8 9
4 5
2

taki jest układ tyle tylko ze 2 jest pod 5.
:nono: : niepewny :

Awatar użytkownika
pelasko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pelasko » 03 cze 2010, 15:19

no co? napisałem w miarę czytelnie jak to wygląda jak się patrzy na nóżki tego ustrojstwa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pelasko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pelasko » 03 cze 2010, 15:20

jakość fatalna bo telefonikiem muszę robić zdjęcia...

argenta67

Post autor: argenta67 » 03 cze 2010, 15:29

Napisałeś dobrze ale mnie to nic nie mówi, trzeba zdjąć czapkę i jeśli jest nie zardzewiałe to jest pewnie ok, muszą być jeszcze jakieś styczniki koło tego kółka.

Awatar użytkownika
pelasko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pelasko » 03 cze 2010, 15:37

jest czysty... nie widać nieprawidłowości.

tam nic więcej nie ma. tylko ten jeden micro włącznik i nic więcej.w tym kółku są dwa wycięcia jedno malutkie i jedno większe. przełącznik pracuje normalnie i nic mu się nie dzieje... idę jeszcze pogrzebać na założonym. może jakiś kabelek się poniszczył jak to w Lucynach bywa...

Awatar użytkownika
Skalniak71
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Skalniak71 » 02 sie 2010, 11:49

Argenta widzę, że jesteś w tym temacie zorientowany. Mam u siebie nastepujący problem.

Założyłem nowy(używany) silnik szyberdachu, połączyłem na krótko do aku i działa nonstop, płynnie bez przerywania. Zamontowałem do auta i sie okazało, że otwiera tylko do efektu "lotki"/"spojlera" czyli tylko uchyla, w drugą stronę przy zamykaniu "wpada" do środka i się nie rozsuwa(nie wyłącza się w momencie zrównania z linią dachu, muszę na wyczucie.)
Nie ma możliwości całkowitego otwarcia szyberdachu, tylko "góra" "dół". Szyberdach jak ustawi się w lotkę widać jak jedna strona unosi się wyżej od drugiej i tak samo się nie równo "zamyka". Proszę o radę. Pozdrawiam
Bella !Lancia Kappa 3.0 V6 95' Bella#2 Alfa Romeo 166 2.4 jtd 05'
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

argenta67

Post autor: argenta67 » 02 sie 2010, 19:14

Skalniak71 pisze:Argenta widzę, że jesteś w tym temacie zorientowany. Mam u siebie nastepujący problem.

Założyłem nowy(używany) silnik szyberdachu, połączyłem na krótko do aku i działa nonstop, płynnie bez przerywania. Zamontowałem do auta i sie okazało, że otwiera tylko do efektu "lotki"/"spojlera" czyli tylko uchyla, w drugą stronę przy zamykaniu "wpada" do środka i się nie rozsuwa(nie wyłącza się w momencie zrównania z linią dachu, muszę na wyczucie.)
Nie ma możliwości całkowitego otwarcia szyberdachu, tylko "góra" "dół". Szyberdach jak ustawi się w lotkę widać jak jedna strona unosi się wyżej od drugiej i tak samo się nie równo "zamyka". Proszę o radę. Pozdrawiam
Silnik szyberdachu ma zębatkę i dwie stalowe linki i jeśli przy wkładaniu silnika nie były symetrycznie ustawione to teraz szyber się blokuje. Musisz wyjąć silnik i równiutko ustawić szyber musi to być tak, że zębatka musi wejść lekko, trzeba sprawdzić jeszcze micro-włączniki bo one są odpowiedzialne za momenty zakończenia pracy silniczka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”