Jeśli chodzi o błąd P1320 to albo czujnik przy rozrządzie albo czujnik położenia wału, ale na 90% wychodzi czujnik położenia wału. Wymień go, skasuj błąd i zobaczysz czy się będzie pojawiał. Cena oscyluje od 105 - 130 zł w zależności gdzie kupisz. Po czym poznasz, że to ten czujnik: przy rozgrzanym silniku i wyłączeniu go, nie będzie chciał ponownie zapalić. Dopiero po czasie jak się lekko ochłodzi to zapali. To nie czary mary, z tym padającym czujnikiem tak jest, jedziesz sobie na zakupy, a potem siedzisz w samochodzie i czekasz aż ostygnie, bo nie chce zapalić. Nie pali, nie pali, próbujesz za 5 min znowu nie pali, a za minutę czy dwie odpala bez problemu.[/quote]
Witam Mam podobny problem. JAk pojeżdżę trochę po mieście i auto mi się porządnie nagrzeje to powzgaszeniu nie mogę go odpallić i pokazuje mi na zegarach ikonkę silnika, ale po ok pół godzinie jak lekko przestygnie to znów zapala. I teraz pytanie za 100 pkt.: czujnik przy rozrządzie czy czujnik położenia wału?
Lybra - czujnik położenia wału?
Re: Lybra - czujnik położenia wału?
z tymi czujnikami to jest tak komputer będzie wywalał błąd położenia walu i rozrządu bez względu czy jest któryś dobry są kompatybilne i współgrają ze sobą ja tak miałem w swojej Lucynie i metoda zrób to sam wymieniłem czujnik położenia rozrządu oczywiście chyba droższego czujnika niema bo jest on na płytce boscha po dużych upustach załatwiłem go za 200zl z tego co pamiętam wymieniłem i po sprawie przestrzegam przed naszym servisie fiata pracują tam ludzie niekompetentni i będą wymieniać wszystko co wykaże komp i ceny oczywiście wiadomo z kosmosu a w razie czego i tak od nich kasy za dobre części nieodzyskany wiec najlepiej wymienić oba i po sprawie mamy święty spokój czujnik położenia walu jest tańszy około 100zl mowie o kapiszonie 2.0 20v u was będzie podobnie z tym ze ceny czujników będą inne zaznaczam poprzednia właścicielka jeździła tylko do serwisu fiata i mam faktury na których jasno wynika ze czujnik był założony nowy gdy sciągnĄłem rozrząd okazało się ze czujnik był lutowany mało tego byli na tyle niekompetentni ze przewód pUścili tak ze ocierał o pasek rozrządu wiec wiadomo ze z czasem się przetarł
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 21:01 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia
Powód: Ortografia