I jak, poradziłeś sobie? Mam to samo - u kierowcy w dół i w górę idą poprawnie, reszta zjeżdża tylko w dól, a w górę trzeba trzymać przycisk..allprint pisze:Niestety, nadal podczas podnoszenia szyby staje po 10 cm i kicha. Nie mam już siły, czy zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?Codee pisze:znaczy się że jak jedziesz szybą do góry to po 10 cm się zatrzymuje i żeby poszła dalej to znowu trzeba wcisnąć guzik?
jeśli tak to jak masz zamknięte okno wsiądź zjedź szybą w dół, przytrzymaj licząc do 10-ciu i potem przyciągnij jakbyś zamykał i sama powinna iść do końca do góry! u mnie tak to działa jeśli w jedną stronę idzie a w drugą nie!
Lybra - domykanie szyb z pilota
Re: Lybra - Domykanie szyb z pilota
Niestety cały czas mam to samo, szyba pasażera opuszcza się do dołu bez problemu, ale do góry muszę ją zamykać na ratymonry pisze:I jak, poradziłeś sobie? Mam to samo - u kierowcy w dół i w górę idą poprawnie, reszta zjeżdża tylko w dól, a w górę trzeba trzymać przycisk..allprint pisze:Niestety, nadal podczas podnoszenia szyby staje po 10 cm i kicha. Nie mam już siły, czy zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?Codee pisze:znaczy się że jak jedziesz szybą do góry to po 10 cm się zatrzymuje i żeby poszła dalej to znowu trzeba wcisnąć guzik?
jeśli tak to jak masz zamknięte okno wsiądź zjedź szybą w dół, przytrzymaj licząc do 10-ciu i potem przyciągnij jakbyś zamykał i sama powinna iść do końca do góry! u mnie tak to działa jeśli w jedną stronę idzie a w drugą nie!

Zamknij całkiem szybę. Przytrzymaj przycisk otwierania szyby w pozycji "zamykanie" na 10 sekund.allprint pisze:Niestety cały czas mam to samo, szyba pasażera opuszcza się do dołu bez problemu, ale do góry muszę ją zamykać na ratymonry pisze:I jak, poradziłeś sobie? Mam to samo - u kierowcy w dół i w górę idą poprawnie, reszta zjeżdża tylko w dól, a w górę trzeba trzymać przycisk..allprint pisze:Niestety, nadal podczas podnoszenia szyby staje po 10 cm i kicha. Nie mam już siły, czy zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?Codee pisze:znaczy się że jak jedziesz szybą do góry to po 10 cm się zatrzymuje i żeby poszła dalej to znowu trzeba wcisnąć guzik?
Po 10 sekundach wciśnij przycisk otwierania w pozycji "otwieranie" i przytrzymując jak szyba będzie się otwierała, otwórz szybę do końca ale przycisk puść dopiero po 10 sekundach ... powinno zadziałać.
Niestety i Twój sposób nie działa. Próbowałem już chyba wszystkich kombinacji i nic. Może ktoś ma inny pomysł?baster pisze:Zamknij całkiem szybę. Przytrzymaj przycisk otwierania szyby w pozycji "zamykanie" na 10 sekund.allprint pisze:Niestety cały czas mam to samo, szyba pasażera opuszcza się do dołu bez problemu, ale do góry muszę ją zamykać na ratymonry pisze:I jak, poradziłeś sobie? Mam to samo - u kierowcy w dół i w górę idą poprawnie, reszta zjeżdża tylko w dól, a w górę trzeba trzymać przycisk..allprint pisze:Niestety, nadal podczas podnoszenia szyby staje po 10 cm i kicha. Nie mam już siły, czy zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?Codee pisze:znaczy się że jak jedziesz szybą do góry to po 10 cm się zatrzymuje i żeby poszła dalej to znowu trzeba wcisnąć guzik?
Po 10 sekundach wciśnij przycisk otwierania w pozycji "otwieranie" i przytrzymując jak szyba będzie się otwierała, otwórz szybę do końca ale przycisk puść dopiero po 10 sekundach ... powinno zadziałać.
Tak to u mnie wygląda.
Nie wiem czy to jakaś różnica ale programujesz szybę w panelu od strony kierowcy ? Czy bezpośrednio po stronie pasażera ?
Bardzo możliwe że się spotkamy na "cykaniu" zdjęć naszym samochodom to zerknąłbym jak to u Ciebie jest.
Bardzo możliwe że się spotkamy na "cykaniu" zdjęć naszym samochodom to zerknąłbym jak to u Ciebie jest.
Filmik nagrałem po stronie pasażera, ale programuje na panelu po stronie kierowcy.baster pisze:Nie wiem czy to jakaś różnica ale programujesz szybę w panelu od strony kierowcy ? Czy bezpośrednio po stronie pasażera ?
Co do sesji to nie wiem czy się odbędzie, bo już Lybre SW pstryknął.
Po drugie nie odpowiada na maile

Odłączałeś akumulator ? Po jego odłączeniu powinny się szyby "wyzerować" i może wtedy próbuj podziałać z programowaniem.allprint pisze:Filmik nagrałem po stronie pasażera, ale programuje na panelu po stronie kierowcy.baster pisze:Nie wiem czy to jakaś różnica ale programujesz szybę w panelu od strony kierowcy ? Czy bezpośrednio po stronie pasażera ?
No to zrób tak że jak zjedziesz szybą w dół, to przytrzymaj licząc do 10 jak sekundy.
i potem podjedź w górę też policz do 10 jak sekundy, zjedź w dół i policz do 10 i powinno działać!
Próbuj dół-góra-dół ( z przytrzymaniem i liczeniem do 10 ) aż Ci siądzie u mnie też czasem nie łapało.
i potem podjedź w górę też policz do 10 jak sekundy, zjedź w dół i policz do 10 i powinno działać!
Próbuj dół-góra-dół ( z przytrzymaniem i liczeniem do 10 ) aż Ci siądzie u mnie też czasem nie łapało.
Problem w tym, że jak zjadę szyba w dół, przytrzymam 10 sec. to z powrotem już idzie skokami i nie mogę jej zaprogramować, bo żeby ją zamknąć to muszę to robić na raty, a wtedy programowanie przestaje działaćCodee pisze:No to zrób tak że jak zjedziesz szybą w dół, to przytrzymaj licząc do 10 jak sekundy.

Nie mam już siły...

Akumulator był odłączany przy wymianie wentylatora chłodnicy i nic nie pomogłobaster pisze:Odłączałeś akumulator ? Po jego odłączeniu powinny się szyby "wyzerować" i może wtedy próbuj podziałać z programowaniem.allprint pisze:Filmik nagrałem po stronie pasażera, ale programuje na panelu po stronie kierowcy.baster pisze:Nie wiem czy to jakaś różnica ale programujesz szybę w panelu od strony kierowcy ? Czy bezpośrednio po stronie pasażera ?

Wydaje mi się ,że to co tu piszą stanowi rozwiązanie/przepraszam,że z konkurencyjnego forum zaczęrpniete,ale też miałem ten sam problem i to znlazłem szperając w necie/
http://www.lanciaklub.pl/forum/viewtopi ... c20c2c2df7" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S.
Nie umiem skracać linków.
http://www.lanciaklub.pl/forum/viewtopi ... c20c2c2df7" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S.
Nie umiem skracać linków.
Dobry link a widać że Janek działa ostro u konkurencji, a na tym forum za nie długo nie będzie miał kto pomagać
Choć czy to mnie dziwi
Definitywnie NIE
A
rządzi

Choć czy to mnie dziwi

Definitywnie NIE

A

- dawid1107
- Forumowicz/ka
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Odgrzewam kotlet 
U mnie działały dwie szyby z przodu -odsuwanie płynnie zasuwanie krokowo. Tył działa płynnie tu i tam
Po programowaniu udało się zrobić prawy przód, który zamyka się płynnie, natomiast lewy niestety wciąż działa krokowo. Da się z tym, żyć jak będzie cieplaj to będę grzebał przy drzwiach w poszukiwaniu masy
Pytanie:
(kluczyk z otwieraniem bagażnika)
Przytrzymuję otwieranie drzwi i ładnie szyby spadają do dołu. niestety zamykanie samochodu nie umożliwia mi zamknięcia szyb, ani też przytrzymywanie przycisku zamykania na pilocie. Trzeba przekręcić zapłon i ręcznie każdą szybę zamknąć.
Czemu to nie bangla? Miał tak ktoś? Czy po otwarciu samochodu z otwarciem szyb, po zamknięciu szyby się domykają/zamykają? HELP

U mnie działały dwie szyby z przodu -odsuwanie płynnie zasuwanie krokowo. Tył działa płynnie tu i tam

Po programowaniu udało się zrobić prawy przód, który zamyka się płynnie, natomiast lewy niestety wciąż działa krokowo. Da się z tym, żyć jak będzie cieplaj to będę grzebał przy drzwiach w poszukiwaniu masy

Pytanie:
(kluczyk z otwieraniem bagażnika)
Przytrzymuję otwieranie drzwi i ładnie szyby spadają do dołu. niestety zamykanie samochodu nie umożliwia mi zamknięcia szyb, ani też przytrzymywanie przycisku zamykania na pilocie. Trzeba przekręcić zapłon i ręcznie każdą szybę zamknąć.
Czemu to nie bangla? Miał tak ktoś? Czy po otwarciu samochodu z otwarciem szyb, po zamknięciu szyby się domykają/zamykają? HELP

Zaprogramuj ponownie wszystkie szyby żeby po wciśnięciu i puszczeniu przycisku same jechały w dół/górę.
Wsiadasz do auta odpalasz zjeżdżasz szybą w dół - liczysz powoli do 15 ( do 15 bo przeważnie szybko liczymy )szyba w górę zaś liczysz do 15, szyba w dół znowu do 15 liczysz. Wciskasz przycisk puszczasz jeśli sama jedzie do góry ( zamknie się ) wciskasz przycisk puszczasz jedzie sama w dół do końca. Masz dobrze zaprogramowaną szybę.
Robisz to samo z 3 pozostałymi, po tym nie ma bata żeby Ci się nie zamykały/otwierały z pilota.
Zauważyłem że jak mam zaprogramowane szyby i np. domykam z pilota i zbyt długo przytrzymam to wtedy się przeprogramowują i trzeba nie które jeszcze raz programować
Pozdr
Adrian
Wsiadasz do auta odpalasz zjeżdżasz szybą w dół - liczysz powoli do 15 ( do 15 bo przeważnie szybko liczymy )szyba w górę zaś liczysz do 15, szyba w dół znowu do 15 liczysz. Wciskasz przycisk puszczasz jeśli sama jedzie do góry ( zamknie się ) wciskasz przycisk puszczasz jedzie sama w dół do końca. Masz dobrze zaprogramowaną szybę.
Robisz to samo z 3 pozostałymi, po tym nie ma bata żeby Ci się nie zamykały/otwierały z pilota.
Zauważyłem że jak mam zaprogramowane szyby i np. domykam z pilota i zbyt długo przytrzymam to wtedy się przeprogramowują i trzeba nie które jeszcze raz programować
Pozdr
Adrian
- dawid1107
- Forumowicz/ka
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Tylko, że od strony kierowcy mam zamykanie skokowo... i nie mam jak tego programowania aktywować.
Będę próbował jeszcze jutro jakichś kombinacji, ale coś czuję że nie obejdzie się bez grzebania w drzwiach.
Oczywiście dziękuję za wskazówki
Pozdrawiam, Dawid =)
Będę próbował jeszcze jutro jakichś kombinacji, ale coś czuję że nie obejdzie się bez grzebania w drzwiach.
Oczywiście dziękuję za wskazówki

Pozdrawiam, Dawid =)