Kappa audio przód-montaż/wygłuszanie poradnik
Re: Kappa audio przód-montaż/wygłuszanie poradnik
tak samo....w każdej takie samo gó...o, są na allegro gotowe panele do kappy, kup sobie dają konkretna podstawę do montażu solidnych głośników,wygłuszenie drzwi w kappie i te panele gwarantują (oczywiście przy prawidłowym montażu) świetne brzmienie bez dodatkowego akompaniamentu brzęczących plastików.
Kappa 3.0 V6
Cześć!
Daj link do tych paneli z allegro,jak możesz oczywiście...
pozdrawiam
Daj link do tych paneli z allegro,jak możesz oczywiście...
pozdrawiam
600-404-552 drygnij do mnie,podjedziesz i sam zobaczysz,posłuchasz.
Kappa 3.0 V6
OK,dzięki zapisałem numer.
pozdrawiam
pozdrawiam
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
A dlaczego wygłuszyłeś tylko wokół głośników. Nie fachowcem, więc poszedłem na całość i wygłuszyłem całe boczki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
i bardzo dobrze zrobiłeś:) czym więcej i solidniej tym lepiej,ale w kappie drzwi są po prostu na tyle przyjazne odnośnie nieporządanych dźwięków,drgań itp. że nie ma potrzeby wytłumiać tapicerki, głośniki mam obsadzone w panelach które wazą około2 kg. każdy,a potrafią zejść do poziomu subwoferowego i nic mi nie drży,nie skrzeczy i nie pierdzi:)
Kappa 3.0 V6
Niestety wygasły prawie wszystkie zdjęcia mógłbyś odświeżyć je
chętnie bym zobaczył co i jak bo ja zakupiłem 2 komplety Hertz i powiem ze brakuje jednak troche basu dopiero po fakcie poczytałem że mają one płytki bass. Ja zrobiłem możne nie profesjonalnie ale jestem zadowolony 
Demontaż boczku odkręcenie mocowania głośnika oryginalnego, przepalenie dziur w maskownicy i przykręcenie głośnika do niej, następnie wpięcie w boczek i założenie boczku

Demontaż boczku odkręcenie mocowania głośnika oryginalnego, przepalenie dziur w maskownicy i przykręcenie głośnika do niej, następnie wpięcie w boczek i założenie boczku

Dzięki, a głośnik jest przykręcony na dystanse tak ? właśnie ja jakoś nie moglem tego ogarnąć jak to zrobić to zrobiłem właśnie w maskownice głośnik i na zaczepach się trzyma ale chyba traci moc bo niestety dotyka blachy drzwi .. ;/
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
To musisz coś wykombinować, głośnik nie może dotykać, ani być bezpośrednio przymocowany do "gołej" blachy- to w ogóle zaprzecza wygłuszaniu i poprawie dźwięku.
właśnie wiem niestety ale hertz jest niestety bardzo duży i on się po porostu nie mieści :{ ale jakbym tam podkleił ta mate wygłuszająca to by dało rade?
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
Jeśli chodzi Ci o to czy podkleić matę za głośnik, żeby głośnik nie dotykał blachy tylko tą matę, to uznam to za żart
. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale z tego co wiem to głośnik musi mieć trochę luzu. A chyba nie po to kupiłeś Hertz'e, żeby teraz tak krzaczyć (bez urazy).
Może po prostu daj jakieś dystanse przy śrubach montażowych, żeby głośniki płycej się chowały.

Może po prostu daj jakieś dystanse przy śrubach montażowych, żeby głośniki płycej się chowały.
No ja niestety tez nie jestem fachowcem
tylko problem jest taki ze jak zamontuje te dystanse do boczku czy do tego metalowego uchwytu który wykręciłem bo głośnik kompletnie w niego nie wchodził

- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
To już jest inna kwestia. Najpierw mogłeś sprawdzić jaki głośnik podejdzie, a później bawić się w car-audio
, teraz to już "musztarda po obiedzie". A tak w ogóle to BOSE, aż tak ci drażni ucho 

Powiem szczerze ze poprzednie głośniki były popękane i pierdziały xD wiec miałem do wyboru xplod lub hertz polecili hertz wiec wybrałem a to się działo na biegu dlatego bez przymiarek