do jakiej pozycji mam przekrecac kluczyk??gutek pisze:Miałem podobny problem.Naprawiłem sam a zajeło mi to ok.6min.Odłącz akumulator(jedna klema) i poczekaj około 3-4 minut.Następnie podłącz i przekrecaj kluczyk ze 4 razy az silniczek krokowy ustawi się sam .Możesz więcej razy.Po odpaleniu nie dodawaj gazu , nie włączaj ,wyłaczaj żadnych przycisków tylko odczekaj około 2minut.Niech pochodzi.Tak zrobiłem i po problemie.Pozdrawiam i życze powodzenia.
Delta II - za niskie obroty
-
- Klubowicz
Re: Delta II - za niskie obroty

IV- miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii,oraz specjalne wyróżnienie

www.close2you.pl - drogeria internetowa Agnieszki Zapraszam.
U mnie słychać jak pracuje silniczek.Nie odpalaj. Przekręcałem stacyjke do poziomu zapalenia kontrolek i słuchałem.Jak się wyłączył to jeszcze raz i tak 4,5 razy.On ustawia się sam i po tych próbach mi odpalał bardzo dobrze.Chodzi o zresetowanie kompa.Jak tak zrobisz to on zapamięta i w przyszłoście nie powino być problemu.Daj znać jak poszło .
-
- Klubowicz
ok spróbuję rano ale watpie aby to pomoglo bo silniczek krokowy jest nowy,a na starym bylo tak samo,stalo sie to po wymianie glowicy i rozzadu

IV- miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii,oraz specjalne wyróżnienie

Warto spróbować.Mnie pomogło.Założyłem nowe świece ,przewdy i zrobiłem to co opisałem .Pomogło 

A moze glowica od innego silniczka jest vel inne walki ,albo przestawiony rozrzad przy skladaniu ?
-
- Klubowicz
Kolego pytam jeszcze raz nie mozesz poswiecic chwilki i sie spotkac ze mna ?DeviLL pisze:A moze glowica od innego silniczka jest vel inne walki ,albo przestawiony rozrzad przy skladaniu ?

-
- Klubowicz
gutek pisze:Warto spróbować.Mnie pomogło.Założyłem nowe świece ,przewdy i zrobiłem to co opisałem .Pomogło
zrobilem jak mowiles i jest tak samo,tz chodzi ciutke lepiej,nie czepie go i nie jest "zalany" ale nadal obroty 500/min zaraz po odpaleniu podskakuja kolo 1000 ale doslonie po 2 sek spadaja

- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
To podciągnij sobie śrubami (te które przewlekałeś przez linke gazu) linke gazu tak, abyś miał te 900 lub jedz do kogoś kto ma do tego głowę i chęci.
Lukasz KrK może lepiej zaprowadź samochód do majstra, skoro dopiero teraz się dowiadujemy, że była robiona głowica, to lepiej dla Ciebie i dla Nas żeby się zajął tym ktoś kompetentny, kto sam rozpozna historię tego samochodu.
Pomijasz kluczowe wiadomości - być może z niewiedzy - i dlatego najlepiej jak komuś dasz zarobić. Pamiętaj też, że te pieniądze nie są wyrzucone (nie traktuj tego tak) - Tobie dadzą radość z poprawnej pracy samochodu, a komuś utrzymanie rodziny.
Pozdrawiam.
Pomijasz kluczowe wiadomości - być może z niewiedzy - i dlatego najlepiej jak komuś dasz zarobić. Pamiętaj też, że te pieniądze nie są wyrzucone (nie traktuj tego tak) - Tobie dadzą radość z poprawnej pracy samochodu, a komuś utrzymanie rodziny.
Pozdrawiam.
-
- Klubowicz
bassman pisze:Lukasz KrK może lepiej zaprowadź samochód do majstra, skoro dopiero teraz się dowiadujemy, że była robiona głowica, to lepiej dla Ciebie i dla Nas żeby się zajął tym ktoś kompetentny, kto sam rozpozna historię tego samochodu.
Pozdrawiam.
Chyba nic innego mi juz nie pozostalo jak servis...

Jak zrobisz to napisz co to było.Pozdrawiam
-
- Klubowicz
czy po odpieciu silniczka krokowego powinna byc jakas reakcja w pracy silnika??

Tak błędy w ECU silnika i włączona kontrolka błędu silnika/wtryskół/check engine.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Delta II - za niskie obroty, gaśnie
Czekam niecierpliwie
na diagnozę, bo u mnie jest bardzo podobnie.
Czekam niecierpliwie

Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)