Kappa 2.4 - nie odpala na benzynie
- zela
- Forumowicz/ka
- Imię: marcin
Kappa 2.4 - nie odpala na benzynie
:roll:posiadam lancia kappa 95r 2.4 w gazie jakiś czas temu skączyła mi się benzyna i zaciągnęło mi syfów od tej pory nie mogę go odpalić na benzynie filtr paliwa wymieniłem silniczek krokowy tez bo coś dziwnie działał i jak wymontowałem silniczek krokowy i zapchałem te dwie dziury to mi normalnie odpalił dlatego myslałem ze to silniczek i go wymieniłem ale coś mi dalej nie pali i nie wiem już dlaczego???? jakieś rady ???
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 22:49 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiłam tytuł zgodnie z zasadami
Powód: poprawiłam tytuł zgodnie z zasadami
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
Re: Kappa - nie odpala na benzynie
a pompa paliwa ma ciśnienie sprawdzałeś?zela pisze::roll:posiadam lancia kappa 95r 2.4 w gazie jakiś czas temu skączyła mi się benzyna i zaciągnęło mi syfów od tej pory nie mogę go odpalić na benzynie filtr paliwa wymieniłem silniczek krokowy tez bo coś dziwnie działał i jak wymontowałem silniczek krokowy i zapchałem te dwie dziury to mi normalnie odpalił dlatego myslałem ze to silniczek i go wymieniłem ale coś mi dalej nie pali i nie wiem już dlaczego???? jakieś rady ???

- zela
- Forumowicz/ka
Re: Kappa 2.4 - nie odpala na benzynie
tak ma pompa dziala
Ale na pewno podaje właściwe ciśnienie? U mnie też niby chodziła, ale ciśnienie miała lichutkie i też palić nie chciał.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
- zela
- Forumowicz/ka
tak tylko jak wymontowałem silniczek krokowy i zapchalem te dwie dziury to mi odpalił
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
pompa zawsze bierze z dna, więc ta teoria o syfach jest trochę naciąganazela pisze:jakiś czas temu skończyła mi się benzyna i zaciągnęło mi syfów

i co, normalnie silnik pracował?zela pisze:tak tylko jak wymontowałem silniczek krokowy i zapchałem te dwie dziury to mi odpalił
- zela
- Forumowicz/ka
tak silnik normalnie pracował
- zela
- Forumowicz/ka
juz nie mam pomyslow co dalej sprawdzac na gazie pali normalnie a na bezynie nie
Sprawdziłeś czy wtryskiwacze się otwierają, czy leci jakieś paliwo, zalewa go czy sucho masz na świecach.zela pisze:juz nie mam pomyslow co dalej sprawdzac na gazie pali normalnie a na bezynie nie
pompa zawsze bierze z dna, więc ta teoria o syfach jest trochę naciąganatopcio1 pisze:zela pisze:jakiś czas temu skończyła mi się benzyna i zaciągnęło mi syfów

nic nie naciągana panie kolego-ani troszku-sam ostatnio musiałem przedmuchiwac przewody sprężarka jak mi zasyfiło tak że pompa nie dała, rady ciągnąć
co do problemu to z tego co pamiętam jak zdejmiesz krokowiec to jest tylko jedna dziura i to owalna-nie przypominam sobie by na przepustnicy pod krokowcem były dwie dziury-no chyba że po śrubach

Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
-
- Forumowicz/ka
Mam podobny problem, ale jeszcze go nie rozwiazalem.
Jak moja kappa postoi kilka godzin to tez nie odpala na benzynie. Jednak wystarczy, ze przejade kilka kilometrow lub nawet na postoju rozgrzeje silnik (odpalony na gazie) i wylacze i wtedy juz normalnie odpalam na benzynie.
Pierwsze takie objawy mialem pozna jesienia zeszlego roku i obawialem sie zimy, bo w zimie nie odpale na gazie samochodu, ale zima jak gasilem samochod na benzynie to nie mialem problemu. Teraz latem to wrocilo. Bylem u gazownika, bo sadzilem, ze cos nie tak przy instalacji LPG moze, ale nic nie znalazl.
Jak moja kappa postoi kilka godzin to tez nie odpala na benzynie. Jednak wystarczy, ze przejade kilka kilometrow lub nawet na postoju rozgrzeje silnik (odpalony na gazie) i wylacze i wtedy juz normalnie odpalam na benzynie.
Pierwsze takie objawy mialem pozna jesienia zeszlego roku i obawialem sie zimy, bo w zimie nie odpale na gazie samochodu, ale zima jak gasilem samochod na benzynie to nie mialem problemu. Teraz latem to wrocilo. Bylem u gazownika, bo sadzilem, ze cos nie tak przy instalacji LPG moze, ale nic nie znalazl.
- zela
- Forumowicz/ka
pod krokowcem mam dwie dziury i po zatkaniu ich normalnie pali tez myslalem ze to krokowiec ale kupilem drugi i jest to samo moze to elekrtyka bede musial to sprawdzic
- zela
- Forumowicz/ka
moze to jest wina pompki moze ma male cisnienie daje bo napewno ona sie wlacza
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Samuel
Przyczyną MOGĄ być przypchane wtryskiwacze, jak się trochę rozgrzeją to zaczynają puszczać benzyne. Proponuje zalać dobrą benzynę verve98 czy coś takiego i pojeździć trochę na benzynie żeby przeczyścić wtryski. Lub też wyjąć wtryski i sprawdzić i je wyczyścić. Ja miałem problem z jednym wtryskiem bo na zimnym silniku nie podawał paliwa i silnik chodził na 4 gary wystarczył zdjąć wtryski przedmuchać je i wypłukać syfy, zalałem verve98 i mam jak na razie spokój.marcoos_bpik pisze:Mam podobny problem, ale jeszcze go nie rozwiazalem.
Tel. 796-087-605
Jest: Delta HPE 1.9 TD
Jest: Delta HPE 1.9 TD
-
- Forumowicz/ka
Wtryskow nie wyjmowalem, ale zobacze jakas dluzsza trase na benzynie puszcze.
Benzyne tankuje zawsze na BP (zawsze tej samej), wiec nie powinna byc najgorsza.
Tylko zdziwilo mnie to, ze zima (nawet przy mrozach) zapalala na benzynie a teraz latem i wczesniej jesienia nie chciala.
To jest dziwne.
Benzyne tankuje zawsze na BP (zawsze tej samej), wiec nie powinna byc najgorsza.
Tylko zdziwilo mnie to, ze zima (nawet przy mrozach) zapalala na benzynie a teraz latem i wczesniej jesienia nie chciala.
To jest dziwne.