Lybra - Po wymianie czujnika położenia wału nadal nie odpala

tomas22
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Tomek

Lybra - Po wymianie czujnika położenia wału nadal nie odpala

Post autor: tomas22 » 26 sie 2010, 16:13

wymieniłem czujnik położenia wału (u mechanka) bo moja Lancia Lybra 1.9jtd jak sie nagrzała to nie chciała palić jak ostyugła to wszystko było dobrze. Po wymianie problem ten pojawia sie ponownie Co to może być? Gdzie moge to zrobić bo boje sie gdzieś dalej wyruszyć...

Codee

Re: Lybra - Po wymianie czujnika położenia wału nadal nie od

Post autor: Codee » 26 sie 2010, 16:15

tomas22 a byłeś na kompie i wykluczyłeś wszelkie inne możliwości?

mariuszzz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: mariuszzz » 29 sie 2010, 21:57

tomas22 pisze:wymieniłem czujnik położenia wału (u mechanka) bo moja Lancia Lybra 1.9jtd jak sie nagrzała to nie chciała palić jak ostyugła to wszystko było dobrze. Po wymianie problem ten pojawia sie ponownie Co to może być? Gdzie moge to zrobić bo boje sie gdzieś dalej wyruszyć...
Mialem to samo. Wymienilem czujnik położenia wału i dalej błąd P1320 i auto nie odpalało. Az w koncu nadzialem sie na jednego mechanika, ktory ma Stilo z tym samym silnikiem i zna go na wylot. Wymienil czujnik położenia wałka rozrządu (czujnik Halla - choć wiele osób uwazało ze to nie ma wpływu na odpalanie auta) i auto odpalilo od razu. Od tamtej pory (odpukać) mam spokój :). Sproboj to samo.
Lybra 1.9 JTD 115KM :)

Awatar użytkownika
misiekk
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: misiekk » 30 sie 2010, 20:48

mariuszzz pisze:
tomas22 pisze:wymieniłem czujnik położenia wału (u mechanka) bo moja Lancia Lybra 1.9jtd jak sie nagrzała to nie chciała palić jak ostyugła to wszystko było dobrze. Po wymianie problem ten pojawia sie ponownie Co to może być? Gdzie moge to zrobić bo boje sie gdzieś dalej wyruszyć...
Mialem to samo. Wymienilem czujnik położenia wału i dalej błąd P1320 i auto nie odpalało. Az w koncu nadzialem sie na jednego mechanika, ktory ma Stilo z tym samym silnikiem i zna go na wylot. Wymienil czujnik położenia wałka rozrządu (czujnik Halla - choć wiele osób uwazało ze to nie ma wpływu na odpalanie auta) i auto odpalilo od razu. Od tamtej pory (odpukać) mam spokój :). Sproboj to samo.

Potwierdzam słowa powyższe. Sprawdzone : ok2 :
Lancia Kappa 2.4 JTD - była :bialaflaga:
Lancia Lybra 1.8 SW - była

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”