Lybra - Po wymianie czujnika położenia wału nadal nie odpala
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Tomek
Lybra - Po wymianie czujnika położenia wału nadal nie odpala
wymieniłem czujnik położenia wału (u mechanka) bo moja Lancia Lybra 1.9jtd jak sie nagrzała to nie chciała palić jak ostyugła to wszystko było dobrze. Po wymianie problem ten pojawia sie ponownie Co to może być? Gdzie moge to zrobić bo boje sie gdzieś dalej wyruszyć...
Re: Lybra - Po wymianie czujnika położenia wału nadal nie od
tomas22 a byłeś na kompie i wykluczyłeś wszelkie inne możliwości?
Mialem to samo. Wymienilem czujnik położenia wału i dalej błąd P1320 i auto nie odpalało. Az w koncu nadzialem sie na jednego mechanika, ktory ma Stilo z tym samym silnikiem i zna go na wylot. Wymienil czujnik położenia wałka rozrządu (czujnik Halla - choć wiele osób uwazało ze to nie ma wpływu na odpalanie auta) i auto odpalilo od razu. Od tamtej pory (odpukać) mam spokójtomas22 pisze:wymieniłem czujnik położenia wału (u mechanka) bo moja Lancia Lybra 1.9jtd jak sie nagrzała to nie chciała palić jak ostyugła to wszystko było dobrze. Po wymianie problem ten pojawia sie ponownie Co to może być? Gdzie moge to zrobić bo boje sie gdzieś dalej wyruszyć...

Lybra 1.9 JTD 115KM 

mariuszzz pisze:Mialem to samo. Wymienilem czujnik położenia wału i dalej błąd P1320 i auto nie odpalało. Az w koncu nadzialem sie na jednego mechanika, ktory ma Stilo z tym samym silnikiem i zna go na wylot. Wymienil czujnik położenia wałka rozrządu (czujnik Halla - choć wiele osób uwazało ze to nie ma wpływu na odpalanie auta) i auto odpalilo od razu. Od tamtej pory (odpukać) mam spokójtomas22 pisze:wymieniłem czujnik położenia wału (u mechanka) bo moja Lancia Lybra 1.9jtd jak sie nagrzała to nie chciała palić jak ostyugła to wszystko było dobrze. Po wymianie problem ten pojawia sie ponownie Co to może być? Gdzie moge to zrobić bo boje sie gdzieś dalej wyruszyć.... Sproboj to samo.
Potwierdzam słowa powyższe. Sprawdzone

Lancia Kappa 2.4 JTD - była 
Lancia Lybra 1.8 SW - była

Lancia Lybra 1.8 SW - była