MTB XC Barania Góra-Skrzyczne-Salmopol 11.09.2010
Moderatorzy: ciociaE, andrzej1
Re: MTB XC Barania Góra-Skrzyczne-Salmopol 11.09.2010
najprawdopodobniej w piątek pojadę już do Cieszyna. Jeżeli chodzi o pogodę to niestety jak będzie padało to odpadam, aczkolwiek mokre szlaki bardzo lubię, a zatem oberwanie chmury dzień wcześniej mnie nie odstraszy
.

byłe włoszki: Lybra SW 1.9 JTD, Croma 1.9JTD 16V Aut.
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
A znasz jakiś parking w Malince
Chyba, że zrobimy tak, że spotykamy się na zaporze w Czarnym np. o 8.00, co Ty na to 

jest tam kilka miejsc gdzie swobodnie można zaparkować np. w okolicy skrzyżowania Malinka/Czarne. Ja zaparkuje gdzie popadnie 
umówmy się na zaporze.
zrobiłeś z napędem?

umówmy się na zaporze.
zrobiłeś z napędem?
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
A zrobiłem, okazało się że przerzutka tylna padła. A dokładnie sprężyna naciągająca wózek, dlatego przeskakiwało. Funfel noofka :"Shimano SLX Shadow" już śmiga i przeszła pozytywnie testy Czantoria-Stożek. A tak w ogóle to patent "shadow" jest super (sztywny korpus), fakt że praktycznie żywcem ściągnięty ze SRAM'a, ale co tam cena czyni cuda
.

- biker
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
- Kontakt:
fakt że praktycznie żywcem ściągnięty ze SRAM'a, ale co tam cena czyni cuda
.
Nic nie jest od nich sciagnięte!!W życiu nie podejżewam że ktos będzie dla mnie hamulcem!!Wycieczka to nie maraton(na nie je jeżdzę)więc cisnienia nie ma.Jak pojedziesz na baranią to się zdziwisz!!!Straszna orka!!Góra nie do poznania.Ze Skrzycznego jedyny sensowny zjazd to czerwonym do Buczkowic-bardzo trudny zjazd!!Po ostatnich opadach to większość szlaków odpada.Szyndzielnia na lajtową wycieczkę jest super,w dół jest pare wariantów zjazdu.

Nic nie jest od nich sciagnięte!!W życiu nie podejżewam że ktos będzie dla mnie hamulcem!!Wycieczka to nie maraton(na nie je jeżdzę)więc cisnienia nie ma.Jak pojedziesz na baranią to się zdziwisz!!!Straszna orka!!Góra nie do poznania.Ze Skrzycznego jedyny sensowny zjazd to czerwonym do Buczkowic-bardzo trudny zjazd!!Po ostatnich opadach to większość szlaków odpada.Szyndzielnia na lajtową wycieczkę jest super,w dół jest pare wariantów zjazdu.
Lancia Delta III
------------------------------------------------------------------------------------------------
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)
------------------------------------------------------------------------------------------------
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
Faktycznie, sądzili się o Triggery, a nie przerzutki, ale tak czy siak przerzutka sprawdza się o wiele lepiej niż stara konstrukcja.biker pisze:Nic nie jest od nich sciagnięte
A co do Baraniej, jak widzisz wyjazd już zaplanowany, więc będziemy się dziwić

Szyndzielnie "zrobimy" na koniec sezonu, faktycznie jest lekka trasa, tylko nigdzie indziej nie spotkałem tylu turystów w BŚ. Chyba kolejka gondolowa + zejście przez Karkoszczonkę do Szczyrku kuśi

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 12:03 przez mr.kura, łącznie zmieniany 1 raz.
- biker
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Nieraz warto się trochę oddalić,aby przeżyć coś fajnego
.Dołożycie do podjazdu na Salmopol może z 4km to niewiele.Trudno,skoro jednak uparliście się na Baranią nie będę Was od tego planu odwodził.Bardzo dziękuję za zaproszenie,ale tam nie jadę.Wolę ciekawsze i mniej (jeszcze)przeorane trasy Beskidu Żywieckiego.Jak będą planowane inne wycieczki proszę o meila na p.w.Miłej zabawy 

Lancia Delta III
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
Biker na prewno damy Ci znać.
Ale u mnie pojawił się kwas i to duży, prawdopodobnie będę musiał w sobotę rano iść do pracy
. Ale dam znać jutro dokładnie. Trzymajcie kciuki 

Ale u mnie pojawił się kwas i to duży, prawdopodobnie będę musiał w sobotę rano iść do pracy

cholera, niestety coś mnie bierze (gardło,głowa, dreszcze,...),no i raczej nie wyjdę na prostą do soboty rano

jestem maksymalnie wkurzony, tak bardzo się cieszyłem na wypadzik, rower przygotowany, plecak spakowany,...

sorry Paweł & Co.
ok, idę spać z końską dawką dragów, może się naprawię
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:

Aleeeeee szkoda,

Nie ma nic lepszego na przeziębienie niż maksymalny wysiłek fizyczny

no i niestety nie wykurowałem się 
miłej zabawy !

miłej zabawy !
- mr.kura
- Klubowicz
- Kontakt:
Ale był HARDCORE
, trasa 100% techniczna. Pogoda nie dopisała, ale wytrwaliśmy, całą trasę kropiło
i caaaały czas jechaliśmy w chmurkach
. Było jedno "ale", mianowicie musieliśmy skrócić trasę z powodów technicznych, koledze skończyły się klocki hamulcowe (nówki), więc z Malinowskiej Skały śmignęliśmy na Salmopol i do Wisły (Skrzyczne innym razem
) . Biker miałeś rację co do zjazdu z Baraniej, widać to na zdjęciach. I nie tylko wycinka drzew, ale samo zaniedbanie szlaku odbiera radośc z jazdy... , ale z drugiej strony przynajmniej było ciekawiej.
Tak więc następna trasa, Szyndzielnia-Błatnia.
ZDJĘCIA

Tak więc następna trasa, Szyndzielnia-Błatnia.

WOW, rzeczywiście hardcore!
i tak Wam zazdroszczę
i tak Wam zazdroszczę

- biker
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Ano,niestety miałem rację,niestety w coraz większej części beskidów tak jest.Jak będą dalsze plany dajcie znać!!!
P.S
na fotach wypatrzyłem piękne cudo-Bomber
piękny!!Wtedy to robili sztućce.
P.S
na fotach wypatrzyłem piękne cudo-Bomber

Lancia Delta III
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)
Santa Cruz Blur II
Pinarello(szosa)