Kappa - elektryka

grabolek21
Dopiero zaczyna na naszym forum

Kappa - elektryka

Post autor: grabolek21 » 21 cze 2010, 21:41

witam mam delikatny problem z kappa:( na poczatku zaczoł mi sie otwierac sam samochód myslałem ze to centralny ze siłownik walniety w drzwiach z tyłu ale odpiołem drzwi jedne z centralnego ale to samo !!!nastepnie bagaznik otwiera sie tylko na przekreconym zapłonie , po zgaszeniu szamochodu migaja swiatła awaryjne i czesto przed odpalenie czesto swieci sie immobilajzer wogule licznik główny idzie do przodu a ten pod nim co jest złapał jedna pamiec do której wraca po kazdym odpaleniu nie mam pojecia co z tym zrobic czekam na pomoc!!!!jezeli ktos cos wie na ten temat prosze o pomoc!!

argenta67

Re: Kappa - elektryka

Post autor: argenta67 » 21 cze 2010, 21:46

grabolek21 pisze:witam mam delikatny problem z kappa:( na poczatku zaczoł mi sie otwierac sam samochód myslałem ze to centralny ze siłownik walniety w drzwiach z tyłu ale odpiołem drzwi jedne z centralnego ale to samo !!!nastepnie bagaznik otwiera sie tylko na przekreconym zapłonie , po zgaszeniu szamochodu migaja swiatła awaryjne i czesto przed odpalenie czesto swieci sie immobilajzer wogule licznik główny idzie do przodu a ten pod nim co jest złapał jedna pamiec do której wraca po kazdym odpaleniu nie mam pojecia co z tym zrobic czekam na pomoc!!!!jezeli ktos cos wie na ten temat prosze o pomoc!!
Po pierwsze uzupełnij profil.

grabolek21

Post autor: grabolek21 » 21 cze 2010, 22:27

profil uzupełniony nie wiem co mam jeszcze uzupełnic

argenta67

Post autor: argenta67 » 21 cze 2010, 22:32

grabolek21 pisze:profil uzupełniony nie wiem co mam jeszcze uzupełnic
O to chodziło ale znaczy to, że jesteś za daleko aby tak na odległość coś pomóc a tych cudów trochę opisujesz.

grabolek21

Post autor: grabolek21 » 21 cze 2010, 22:40

Hehe nie tak daleko tylko 100km

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 22 cze 2010, 5:50

sprawdź przelotkę między bagażnikiem a budą :D
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

argenta67

Post autor: argenta67 » 22 cze 2010, 6:34

bargaw3181 pisze:sprawdź przelotkę między bagażnikiem a budą :D
Szanowny kolego :nono: , przelotka ta nie ma na pewno wpływu na np: immo, otwierający się bagażnik tylko z włączonym zapłonem a tym bardziej nie ma nic do C.Z. a więc rada chyba lekko przedobrzona.

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

Post autor: prezesjm » 22 cze 2010, 10:28

grabolek21 pisze:witam mam delikatny problem z kappa:( na poczatku zaczoł mi sie otwierac sam samochód myslałem ze to centralny ze siłownik walniety w drzwiach z tyłu ale odpiołem drzwi jedne z centralnego ale to samo !!!nastepnie bagaznik otwiera sie tylko na przekreconym zapłonie , po zgaszeniu szamochodu migaja swiatła awaryjne i czesto przed odpalenie czesto swieci sie immobilajzer wogule licznik główny idzie do przodu a ten pod nim co jest złapał jedna pamiec do której wraca po kazdym odpaleniu nie mam pojecia co z tym zrobic czekam na pomoc!!!!jezeli ktos cos wie na ten temat prosze o pomoc!!
Wszystko już było. Patent na bagażnik już opisywałem. Jeśli licznik tak się zachowuje to masz do wymiany bezpiecznik. A na koniec znowu będę nudny i powiem abyś sobie wymienił przewód masowy razem z klemą lub choć dołożył dodatkowy do karoserii.

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 22 cze 2010, 22:15

argenta67 pisze:
bargaw3181 pisze:sprawdź przelotkę między bagażnikiem a budą :D
Szanowny kolego :nono: , przelotka ta nie ma na pewno wpływu na np: immo, otwierający się bagażnik tylko z włączonym zapłonem a tym bardziej nie ma nic do C.Z. a więc rada chyba lekko przedobrzona.

Zwracam honor : ok2 :
Czytałem inny post i odruchowo odpisałem w tym i wyszły bzdury :D
Dzięki za poprawienie :D Masz całkowitą słuszność
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

kapelan

Post autor: kapelan » 09 lis 2010, 17:13

i co było powodem awarii bo mi tez własnie same zapalają sie awaryjne mam taki sam problem z licznikiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”