Witajcie!
Takie pytanie mam, w mojej Lybrze czuć lekkie drganie i lekkie fale obrotów ( co do obrotów to chyba normalne w 11 letnim aucie ), jednak gdy włączam ogrzewanie auto zaczyna mocniej drżeć i mam pytanie - czy to już koniec wentylatora chłodnicy czy coś innego ? Jeszcze jedno, muszę podładować aku lub kupić nowy, jeśli od łącze go od samochodu to centralny mi się nie rozkoduje ? Pytam, ponieważ chciałbym się upewnić, gdyż niestety nie mam karty kodów;/ Szukam tego na forum, ale albo źle szukam, albo nie wiem ...
Lybra - drgania samochodu + ogrzewanie
-
- Forumowicz/ka
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Lybra - drgania samochodu + ogrzewanie.
Po odłączeniu akumulatora nie rozkoduje Ci się centralny.
Co do falujących obrotów - to nie jest normalny objaw, nawet przy 11 letnim aucie.
Pojawianie się mocniejszych drgań przy włączeniu nagrzewnia zapewne spowodowane jest spadkiem obrotów poprzez zwiększony pobór prądu na alternatorze. Ja bym jednak zainteresował się tymi falującymi obrotami.
"Wentylator chłodnicy" masz na myśli wentylator na chłodnicy czy wentylator znajdujący się nad nogami pasażera, który dmucha powietrze do nagrzewnicy?
Co do falujących obrotów - to nie jest normalny objaw, nawet przy 11 letnim aucie.
Pojawianie się mocniejszych drgań przy włączeniu nagrzewnia zapewne spowodowane jest spadkiem obrotów poprzez zwiększony pobór prądu na alternatorze. Ja bym jednak zainteresował się tymi falującymi obrotami.
"Wentylator chłodnicy" masz na myśli wentylator na chłodnicy czy wentylator znajdujący się nad nogami pasażera, który dmucha powietrze do nagrzewnicy?
- NIKI
- Forumowicz/ka
- Imię: Bartosz
Re: Lybra - drgania samochodu + ogrzewanie
Włącz wszystkie możliwe odbiorniki prądu i zobacz czy drgania będą silniejsze. Jak tak stawiałbym na silnik krokowy...
Moje byłe Włoszki