bufi pisze:A po co to zakładać i przerabiać za pomocą wiertła i poxipolu . Założyłem do swojej hundy Landi renzo omegas na białych medach z najlepszym reduktorem i ma to działać bez mojej ingerencji .
to takie samo pytanie ,jak : po co zakladac kompresor do Kappy 2.0 - lepiej sprzedac ja i kupic 3.0
co do samej przerobki ,to odkad kupilem silvera i go rozkrecilem to widze ,ze przerobka cudow nie sprawi ,
chyba najwieksza roznica bedzie w tym ,ze membrana wytrzyma znacznie wiekszy przebieg ,bo bedzie omywana cieplym gazem ,a nie zimnym rozprezajacym sie ,
z tego samego wzgledu zwiekszy sie czulosc parownika na podcisnienie z kolektora ,
ale odrazu wyrokuje ,ze nie ma sensu zaklejac dziorki na dole komory rozpreznej (ktora przestaje nia byc) i mozna ja powiekszyc zamiast wiercic ta naprzeciw wylotu ,
co prawda trzeba przy tym gimnastyki ,wiec znacznie latwiej wywiercic druga dziorke,
samo klejenie tez profesjonalne nie jest ,zwlaszcza ,ze nie potrzeba tam niebywałej szczelnosci ,
swoja przerobke mam zamiar oprzec na lutowaniu elementow mosieznych i miedzianych