Podpisuję się pod tym bez wahanialulu85 pisze:Zdecydowanie korzystniej wypada Dębica Frigo 2 - na te warunki to naprawdę super opony.

Obecnie mam te oponki zarowno w Lybrze jak i Espero i z naprawdę polecam.
Podpisuję się pod tym bez wahanialulu85 pisze:Zdecydowanie korzystniej wypada Dębica Frigo 2 - na te warunki to naprawdę super opony.
Potwierdzam. Miałem Yokohamy i na śniegu to była porażka. Z błotem pośniegowym również sobie nie radziły. Teraz zmieniłem na Micheliny Alpine 3 i te są rewelacyjne. Przy okazji wulkanizator wyjaśnił mi w czym leżał problem z Yokohamą, otóż jest to opona asymetryczna, idealna do szybkiej autostradowej jazdy i tylko do tego. W polskich warunkach się nie sprawdza. Nie jest to wina firmy, a błędnego dobrania opony do warunków w jakich przyjdzie nam jeździć.lulu85 pisze:Życie jednak weryfikuje tezy.lulu85 pisze:Ja kupiłem to - Yokohama W.Drive v902
Nokaut - nie kupię już innych opon niż Yokohamy
Yokohama na śniegu i lodzie sobie nie radzi i jest za bardzo nieprzewidywalna więc nie polecam lubiącym przycisnąć zimą. Na mokrym moim zdaniem mistrzostwo ale jak spadł śnieg już tak wesoło nie było.
Zdecydowanie korzystniej wypada Dębica Frigo 2 - na te warunki to naprawdę super opony.
O ile dobrze pamiętam, w testach ADAC wypadły gorzej niż opony bieżnikowane....GLen pisze:Czy ktoś spotkał się z oponami zimowymi Lassa Snoway ? Poszperałem trochę w necie i wygląda to tak, że to turecki wyrób i niezbyt popularny u nas.
Zapytuję bo usłyszałem opinię że są znakomite a niedrogie.
Pozdr
Cyt:.....,a latem zobaczymyKarol pisze:W listopadzie założyłem Dębica Nawigator 2 195/65/15 155pln za sztukę,opony całoroczne spisują się u mnie świetnie zarówno na śniegu i w deszczu,a latem zobaczymy
To nie jest kwestia trawienia czy niemarkiz68 pisze: Cyt:.....,a latem zobaczymy![]()
Nie ,,trawię"opon całorocznych![]()
Nie są to opony ani zimowe ani letnie-czysta logika,chyba że ktoś jeździ mało i ,,w koło komina"
Poczytaj toKarol pisze:poczytaj o nawigatorach 2
Proponuję usunąć wszystkie 24 strony w tym temacie.Po co cała nasza dyskusja na temat oponczubax pisze:Test opon całorocznych Autoświat
Jak pisałem wcześniej mam zimówki Dębicy a na lato przymierzam się do letnich P6. Nie pisałem ,że całoroczne są lepsze od zimówek czy letnich a jedynie ,że dobrze wypadają w testach.markiz68 pisze: Proponuję usunąć wszystkie 24 strony w tym temacie.Po co cała nasza dyskusja na temat opon![]()
Kolega Czubax znalazł odpowiedź:Opony-jakiej marki polecacieOdp. całoroczne