Lybra 2.0 jaka instalacja i który zakład we Wrocławiu?

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
pietras
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra 2.0 jaka instalacja i który zakład we Wrocławiu?

Post autor: pietras » 31 gru 2010, 15:44

Planuje założyć Lpg do mojej świeżo kupionej Lucynki i zastanawiam się jaka instalacja będzie jej odpowiadać.Co powiecie Stag-u 300 z wtryskiwaczami Magic-jet?A jaki reduktor?Na co wogóle powinienem zwrócić uwagę?

Oczywiście skoro instalacja to gdzieś ją trzeba zamontować.Może Ktoś już robił we Wrocławiu LPG do tego silnika i może coś na ten temat powiedzieć?Jakieś polecane serwisy w mieście?A może gdzieś w okolicy bliższej lub dalszej Wrocka?Może warto podjechać?

Proszę o wszelkie uwagi i rady bo jestem osobą raczej słabo zorientowaną w temacie LPG.

Henryk
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Re: Lybra 2.0 jaka instalacja i który zakład we Wrocławiu?

Post autor: Henryk » 31 gru 2010, 17:36

Stag300+ to dobra instalacja z niższej półki. Odradzam Magic-jet. Polecam Hana - dobraną do zapotrzebowania silnika na paliwo. Reduktor dobiera się do mocy silnika. Bardzo dobry red. MagicIII sprawił niektórym przykre niespodzianki. Dużo informacji na forum LPG - polecam.

pietras
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pietras » 31 gru 2010, 17:47

Wielkie dzięki za pomoc.Stag300+ bo to używane 8 letnie auto a nie nówka z salonu.Hana też brałem pod uwagę ale myślałem że Magic-Jet wystarczą. Oczywiście udam się również na forum LPG ale swoją drogą to jaki reduktor kolega polecałby do mocy 150km?

KGB
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: KGB » 01 sty 2011, 22:18

stag300+ ,badz inny sterownik np. kme diego lub agis - to nie ma ogromnego znaczenia ,
magicjety to wersja budzetowa ,nie da sie ukryc ze sa sporo tansze od hany2000 ,a przy 5cyl wtryski pojedyncze to raczej koniecznosc ,
magicjety dadza rade ,ale latwo sie brudza ,hana to inna klasa i zarazem doplata 350pln ,wiec wybor nalezy do ciebie ,
a co do reduktora to odkad magicIII puszcza bąki ,to ciezki wybur ,
kme silver da rade ,jak tez zavoli zeta S - kosztuja okolo 200pln

pietras
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pietras » 02 sty 2011, 13:05

Super,dzięki.Po przestudiowaniu kilku tematów i waszych radach już mi się rozjaśnia. Chyba dołożę do wtryskiwaczy hana. Warto chyba dołożyć to 350zł i mieć spokój przez dłuższy czas. Musze tylko jeszcze znaleźć zakład który za rozsądne pieniądze rzetelnie i solidnie wykona montaż takiego zestawu. W końcu dobry montaż to co najmniej połowa sukcesu. Polecano mi Agaz i Abart we Wrocławiu, ktoś coś może wie na ich temat?

Henryk
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: Henryk » 02 sty 2011, 22:53

Z reduktorów należy wziąć pod uwagę również RO-1 prod. A.C. do 170KM podobno wyrabia. Fabrycznie podają do 150KM.

pietras
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pietras » 16 sty 2011, 10:17

A czy słyszał ktoś może o panu Arturze który podobno jest najlepszym specjalistą we Wrocławiu?Byłem u niego ale wrażenie sprawia średnie-garaż w baraku,nie widać za bardzo profesjonalnego sprzętu raczej bałagan, przy autach grzebie paru chłopaczków,ogólnie lekka dziura ten jego serwis.Słyszałem jednak że on serwisuje i zakłada instalacje w kilku różnych miejscach we Wrocku więc może tam gdzie go zastałem był akurat chwilowo.Jak ktoś coś wie to proszę o info.Może rzeczywiste jest taki dobry a to co zastałem to tylko pozory?

KGB
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: KGB » 17 sty 2011, 18:08

nie wiem kto co rozumie przez profesjonalny sprzet,
do zalozenia instalacji potrzebny jedynie komplet kluczy ,wiertarka z kompletem wiertel do metalu,
podnoscnik ,laptop i analizator spalin :P

pietras
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pietras » 20 sty 2011, 17:30

KGB pisze:nie wiem kto co rozumie przez profesjonalny sprzet,
do zalozenia instalacji potrzebny jedynie komplet kluczy ,wiertarka z kompletem wiertel do metalu,
podnoscnik ,laptop i analizator spalin :P
Ok, ale to tylko mały wycienek mojego opisu tego warsztatu więc nie czepiajmy się szczegółów ;) .Byłem w paru warsztatach i u gazowników i w innych miejscach i wiem jak takie miejsce może wyglądać jeżeli komuś zależy na wizerunku zakładu. To miejsce poprostu nie wzbudza zaufania klienta i chciałem się dowiedzieć czy moje wrażenie jest słuszne czy raczej nie?

pietras
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pietras » 22 lut 2011, 18:53

Instalacja w końcu założona.Zdecydowałem się przymknąć oko na moje wrażenia estetyczne i zaufać obiektywnym opiniom.W końcu za namową p. Artura założyłem kompletną instalację BRC P&D.Jak narazie jestem zadowolony.Instalka według mnie założona porządnie(gdyby ktoś był zainteresowany mogę wrzucić foto).Jak najbardziej polecam gdyby ktoś szukał zakładu we wrocku.Zakład dokładnie nazywa się AMARGAZ i jest autoryzowanym serwisem BRC.

Awatar użytkownika
LuuukaszXXX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: LuuukaszXXX » 22 lut 2011, 18:59

Jesli mozesz wrzuc fotki.
Lancia Lybra 2.0 Comfotronic Berlina

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”