Kappa Coupe 2.4 20v - wymiana rozrządu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa Coupe 2.4 20v - wymiana rozrządu
Cześć!
Mój mechanik poinformował mnie, że powinnam wymienić pasek rozrządu i że części (i tylko części bez robocizny) będą mnie kosztować jakieś 4 tys. zł!!!! Wydaje mi się to raczej dość słono!!! co muszę oprócz paska jeszcze wymienić (pasek, pompa wody, rolki (jakie?)...)? i gdzie dostane je taniej?
Dzięki za odpowiedz,
Joanna
Mój mechanik poinformował mnie, że powinnam wymienić pasek rozrządu i że części (i tylko części bez robocizny) będą mnie kosztować jakieś 4 tys. zł!!!! Wydaje mi się to raczej dość słono!!! co muszę oprócz paska jeszcze wymienić (pasek, pompa wody, rolki (jakie?)...)? i gdzie dostane je taniej?
Dzięki za odpowiedz,
Joanna
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 8:32 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Polskie znaki - poprawiłem
Powód: Polskie znaki - poprawiłem
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
Re: Pasek rozrzadu Lancia Kappa Coupe 2.4 20v
około 5-6 stówek dobry na 105 tysięcy -a mechanik niech się stuknie w czoło
Ja do swoich 2.4 zawsze brałem LT nie kupowałem nigdy z allegro
Ja do swoich 2.4 zawsze brałem LT nie kupowałem nigdy z allegro
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 21:38 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
4 tyś...
Radzę zmienić mechanika jak najszybciej...
Możesz zadzwonić do chłopaków z Jaworzna Lancia części - Jaworzno, powiedzą Ci wszystkie ceny i fachowo doradzą

Radzę zmienić mechanika jak najszybciej...
Możesz zadzwonić do chłopaków z Jaworzna Lancia części - Jaworzno, powiedzą Ci wszystkie ceny i fachowo doradzą

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !
Ale po co jechać kawał ... do Pol-Caru jedź.
1200? 1500 ?
1200? 1500 ?
Były :
Kappa TDS, Kappa 2.0 20vt, Kappa JTD
Kappa TDS, Kappa 2.0 20vt, Kappa JTD
- Gros
- Klubowicz
kup to postaw dobry obiad i Ci wymienię -a mogę dużo zjeść -no nie za 4 tyś -no za 5 dychJoanna pisze:Czesc!
Moj mechanik poinformowal mnie ze powinnam wymienic pasek rozrzadu i ze czesci (i tylko czesci bez robocizny) beda mnie kosztowac jakies 4 tys. zl!!!! Wydaje mi sie to raczej dosc slono!!! co musze oprocz paska jeszcze wymienic (pasek, pompa wody, rolki (jakie?)...)? i gdzie dostane je taniej?
Dzieki za odpowiedz,
Joanna
ładny uśmiech i 2.4 będzie brykać

a może powiedział 400 zł? dobry zawodnik- nie ma co... no chyba że Tobie już pasek pękł i auto nie jeździ... jak możesz to podaj namiar gdzie tak naciągają. Pozdrawiam
-
dzięki za rady!
i nie nie było to 400 zł! namiarów nie będę na razie podawać - może da się to wszystko jakoś wyprostować (z wasza pomocą
)
ale tak na wszelki wypadek to chciałabym jednak wiedzieć: co ja tam mam najlepiej wymienić (oprócz paska), żeby się potem nie okazało że coś za mało było wymienione albo (co bardziej prawdopodobne) wymienia mi pól auta na nowe!
i nie nie było to 400 zł! namiarów nie będę na razie podawać - może da się to wszystko jakoś wyprostować (z wasza pomocą

ale tak na wszelki wypadek to chciałabym jednak wiedzieć: co ja tam mam najlepiej wymienić (oprócz paska), żeby się potem nie okazało że coś za mało było wymienione albo (co bardziej prawdopodobne) wymienia mi pól auta na nowe!
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 22:12 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: pisownia - poprawiłem
Powód: pisownia - poprawiłem
Twój mechanik powinien zacząć leczyć się na nogi...
...na głowę jest już stanowczo za późno
Myślę, że maksymalna akceptowalna kwota w przypadku tego silnika to 1000-1200 zł (części z robocizną).
Powyższa cena to już naprawdę w takim "super" warsztacie.
"Po taniości" to będzie ok. 700-800 zł.
Serdecznie pozdrawiam.
...na głowę jest już stanowczo za późno

Myślę, że maksymalna akceptowalna kwota w przypadku tego silnika to 1000-1200 zł (części z robocizną).
Powyższa cena to już naprawdę w takim "super" warsztacie.
"Po taniości" to będzie ok. 700-800 zł.
Serdecznie pozdrawiam.
- Gros
- Klubowicz
Napinacz ,rolkę prowadzącą, pompę wody i pasekJoanna pisze:dzięki za rady!
i nie nie było to 400 zł! namiarów nie będę na razie podawać - może da się to wszystko jakoś wyprostować (z wasza pomocą )

-
a co z paskiem napędowym i kolami pasowymi? muszę je też wymienić on mówi ze tak?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 22:23 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownie
Powód: poprawiłem pisownie
- Gros
- Klubowicz
Jakie koła napisałem Ci co masz wymienić i wystarczy nie ma potrzeby wymiany kół zębatych -przecież to auto nie przejechało miliona kilometrów ,ktoś wyżej ci napisał ,zmień mechanika-nie chce być niegrzeczny -to może silnik niech wymieni od razu -to następna wymiana paska będzie po 120tysiącach- chyba że masz dużo kasy i chcesz na swoje życzenie wymienić koła to ok-pytanie tylko po coJoanna pisze:a co z paskiem napedowym i kolami pasowymi? musze je tez wymienic on mowi ze tak?
możesz wymienić jak potrzeba napinacz paska klimy 360 zł-pasek klimy,i jeszcze dwa koła pasowe jedno koło 120 zł drugie dużo droższe ale nie pamietamile

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Re: Kappa Coupe 2.4 20v - wymiana rozrządu
Tutaj masz przykładowy komplet do wymiany rozrządu w silniku 2.4 20v. Sam używam części tych firm (za wyjątkiem napinacza Litens - używam SKF) i jestem bardzo zadowolony z jakości. Chociaż w przypadku tego silnika piszą, że napinacz Litens szedł na pierwszy montaż, a oni raczej się orientują w tych tematach
Całkowity koszt jak widzisz to 452,00 PLN z wysyłką i to są wszystkie części, które powinnać wymienić w rozrządzie.
Przy okazji namiary na ten sklep
. Podajesz im numer VIN z dowodu rejestracyjnego swojej Kappy i dobiorą Ci wszystkie części.
Przy okazji warto wymienić: ten pasek, tą rolkę i taki napinacz.

Przy okazji namiary na ten sklep

Przy okazji warto wymienić: ten pasek, tą rolkę i taki napinacz.
Re: Kappa Coupe 2.4 20v - wymiana rozrządu
Przy okazji, w nawiązaniu do mojego wcześniejszego postu: koleżanko, jest też jeden przypadek szczególny: wymiana paska rozrządu...
...po jego uprzednim zerwaniu z powodu np. wady materiałowej czy zaniedbań użytkownika. W takiej szczególnej sytuacji, koszt wymiany liczony na owe 4000 zł jest całkowicie uzasadniony.
Jeśli chodzi o standardową i planową wymianę, wówczas absolutnie nie jest.
Serdecznie pozdrawiam.
...po jego uprzednim zerwaniu z powodu np. wady materiałowej czy zaniedbań użytkownika. W takiej szczególnej sytuacji, koszt wymiany liczony na owe 4000 zł jest całkowicie uzasadniony.
Jeśli chodzi o standardową i planową wymianę, wówczas absolutnie nie jest.
Serdecznie pozdrawiam.
Witaj koleżanko z Poznania , ja swoje Lancie serwisuje tu i gorąco polecam AUTIM POZNAŃJoanna pisze:dzięki za rady!
i nie nie było to 400 zł! namiarów nie będę na razie podawać - może da się to wszystko jakoś wyprostować (z wasza pomocą)
Daruj sobie serwis Pol-car , złodzieje i naciagacze.Pozdrawiam

Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD