trafiłem na forum jako poszukiwacz LYBRA SW dla mojej kobiety
przeszukując portal aukcyjny "allegro" natrafiłem na owy model w ZAWIERCIU ( śląskie ) - generalnie to szukam zarejestrowanego już w kraju auta i najlepiej w dieslu - Model w Zawierciu sprowadzony 1,5 roku temu i użytkowany przez jedną osobę. Przez telefon i w opisie aukcji właściciel zapewnia o wzorowym i nie wymagającym dodatkowych kosztów stanie auta

Jechałem z Wrocławia ...
... po 3 min oglądania odechciało mi się wszystkiego

NADWOZIE - lampy przednie od środka zaparowane oraz zabłocone, odpadający kierunkowskaz, wgniot na dachu, parch na wlewie paliwa, delikatnie porysowany tu i tam ( to jeszcze do zniesienia bo auto eksploatowane ) tylny zderzak porysowany od wkładania rzeczy do bagażnika
WNĘTRZE - smród, bród i ubóstwo, zgnilizna, plamy, boczki z drzwi demontowane i niespasowane ( mega szpary przy szybach ), strach zasiadać

SILNIK/ZAWIESZENIE - świeci się kontrolka "check", podczas jazdy próbnej właściciel zachwalał silnik - ja powiem tyle - we fiacie punto 2008 i silniku 1,25 diesel znacznie lepiej i ciszej się jeździ

REASUMUJĄC - auto myte przed samym moim przyjazdem

cena wyjściowa 9500 - na zajechanych kołach zimowych, bez żadnych dokumentów ( sprowadzona kiedyś z niemiec ) - pytam o cenę do oddania - 9000 bo te 500 zl zjeżdża na naprawę wspomagania kierownicy ( nie działa ) o czym wcześniej nie wspominał. !!!!!!!! PODZIĘKOWAŁEM !!!!!!!!!!!
MOJE PRZEMYŚLENIA - auto warte zakupu ---> za max. 6000 zł <---- PATRZĄC BARDZO REALNIE
pozdrawiam serdecznie FRICK
ps. jak coś to pisać napiszę więcej