Witam właśnie przed chwila bylem w aucie miałem tylko włączony prąd by wykonać telefon ...
I gdy teraz próbuje odpalić auto to odłącza mi automatycznie zapłon i wyskakuje na ekranie by wpisać jakiś CODE ale skąd go wziąć ? I o jaki to code możne chodzić . Orientuje się ktoś?
Lybra 2.0 - Immobiliser
Lybra 2.0 - Immobiliser
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2011, 23:43 przez Dudi, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: znaki poprawiłem
Powód: znaki poprawiłem
Re: Lybra 2.0 - Immobiliser
Tutaj masz opis viewtopic.php?f=14&t=33449&hilit=lancia ... mmobilizer Pozdrawiam.
Lancia Lybra 1.9JTD 2000r.
To wszystko to jakas czarna magia ...
DOkladnie gdy wszedlem do samochodu na wyświetlaczu pisało inpute code (4 cyfrowy) wiec przepisalem kod ze srebrnego kartonika "CODE CARD ICS " no i teraz jest jeszcze gorzej wyswietlacz sie juz nie włącza ten dzwiek immobilisera dziwne odglosy wydaje na wyswietlaczu temperatury jakies znaki dziwne a wkaznik temperatury i paliwa wyskakuje na maksa . auta nie da sie odpalic. Nawet centralny zamek nie dziala wszystkie drzwi musze zamykac osobno bo gdy klikne na guzik na kluczykach to zamiast sie zamknac to wydobywa sie dziwny dziwiek z tego immobilisera chyba.
Boze co ja narobilem ;l . Czy mial juz ktos podobnie ? Co robic ? Prosze o jakas porade pomoc pilna . Pozdrawiam
DOkladnie gdy wszedlem do samochodu na wyświetlaczu pisało inpute code (4 cyfrowy) wiec przepisalem kod ze srebrnego kartonika "CODE CARD ICS " no i teraz jest jeszcze gorzej wyswietlacz sie juz nie włącza ten dzwiek immobilisera dziwne odglosy wydaje na wyswietlaczu temperatury jakies znaki dziwne a wkaznik temperatury i paliwa wyskakuje na maksa . auta nie da sie odpalic. Nawet centralny zamek nie dziala wszystkie drzwi musze zamykac osobno bo gdy klikne na guzik na kluczykach to zamiast sie zamknac to wydobywa sie dziwny dziwiek z tego immobilisera chyba.
Boze co ja narobilem ;l . Czy mial juz ktos podobnie ? Co robic ? Prosze o jakas porade pomoc pilna . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 10:56 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o poprawną pisownię. Następne tego typu posty będą lądować w koszu.
Powód: Proszę o poprawną pisownię. Następne tego typu posty będą lądować w koszu.
A czy mozliwe ze to przez slaby akumulator? MOze byc taka opcja ze wyciagne kleme i zresetuje sie komputer?
No dokładnie tak moze byc ja bym zaczął od tego właśnie.