Lybra 1.9 JTD - wentylator chłodnicy klimatyzacji
Lybra 1.9 JTD - wentylator chłodnicy klimatyzacji
witam
Mam takie pytanie dotyczące wentylatora na chłodnicy klimatyzacji.
Powiedzcie mi po jakim czasie od włączenia klimatyzacji załącza wam się wentylator na chłodnicy, czy on się włącza od razu po załączeniu czy dopiero jak znacznie się nagrzeje chłodnica, bo u mnie jest strasznie gorąca a wentylator się nie włącza. Bezpieczniki są sprawdzone, zastanawiałem się nad przekaźnikiem przy chłodnicy. jak to jest u was ?
Mam takie pytanie dotyczące wentylatora na chłodnicy klimatyzacji.
Powiedzcie mi po jakim czasie od włączenia klimatyzacji załącza wam się wentylator na chłodnicy, czy on się włącza od razu po załączeniu czy dopiero jak znacznie się nagrzeje chłodnica, bo u mnie jest strasznie gorąca a wentylator się nie włącza. Bezpieczniki są sprawdzone, zastanawiałem się nad przekaźnikiem przy chłodnicy. jak to jest u was ?
Re: Lybra 1.9 JTD - wentylator chłodnicy klimatyzacji
Chłopaki co jest ? nikt nie pomoże ? wystarczy wcisnąć guzik od klimy i zobaczyć kiedy sie załącza wentylator... to by mi wiele pomogło.
Mam ostatnio problem z klimą i jak mechanik sprawdzał działanie kompresora tzn. łączył go "na krótko" wentylator włączał się.
Lybra 1,9jtd Berlina 105KM 2000r
NERO ELENA
Punto 1,2 16V 2002r mojej piękniejszej połowy
NERO ELENA
Punto 1,2 16V 2002r mojej piękniejszej połowy

- Wieslaw42
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Wiesław
HERBINEK
Ostatnio byłem sprawdzić klimatyzacje u fachowca i po ponownym napełnieniu czynnikiem chłodzącym okazało się, że wentylator się nie włącza gdy ciśnienie w instalacji przekracza 16 atm.
okazało się, że wtyk przy wentylatorze był zabrudzony i blaszki rozgięte. Po przeczyszczeniu wszystko jest Ok. Wentylator powinien się załączyć gdy czynnik złapie wyższą temp. a przez to wzrośnie ciśnienie powyżej 16 atm. U mnie około po minucie.
Ostatnio byłem sprawdzić klimatyzacje u fachowca i po ponownym napełnieniu czynnikiem chłodzącym okazało się, że wentylator się nie włącza gdy ciśnienie w instalacji przekracza 16 atm.
okazało się, że wtyk przy wentylatorze był zabrudzony i blaszki rozgięte. Po przeczyszczeniu wszystko jest Ok. Wentylator powinien się załączyć gdy czynnik złapie wyższą temp. a przez to wzrośnie ciśnienie powyżej 16 atm. U mnie około po minucie.
- kudlaty3411
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam u mnie wentylatory właczaja sie tak około po 45 sekundach
Zastanawiam sie czy może być tak że jest za niskie ciśnienie w układzie na tyle że sprężarka sie załącza ale nie osiąga odpowiedniej temp aby załączył sie wentylkator.