Lybra - problem z wodzikiem szyby

Michal3k22
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Michał

Lybra - problem z wodzikiem szyby

Post autor: Michal3k22 » 11 maja 2011, 8:59

Witam. Mam następujący problem. Mam 2 Lancie Lybry z 2000 roku, dziwnym trafem w tym samym czasie rozwalily mi sie wodziki od mechanizmu szyby prawy przod. Kupilem je w serwisie po 10 zl, bylem szczesliwy, ze to koniec problemow, ale niestety okazalo sie, ze wodziki, ktore kupilem i ktore sa dostepne w serwisie nie pasuja do moich podnosnikow. Moje stare wodziki maja o wiele wieksze wciecie w ta czarna blaszke po ktorej sie poruszaja, nowe w ogole nie pasuja i nie chca wejsc. Dzwonilem wszedzie, innych nie da sie dokupic. Chcialem kupic cale podnosniki ale ceny jakie mowia mi ludzie sprzedajacy czesci od lybry sa kosmiczne, w dodatku jak patrzylem na zdjeciach wiekszosc wodzikow na tych mechanizmach sa juz na wykonczeniu, czyli po miesiacu dojdzie do tej samej sytuacji. Co mam zrobic?? Z gory dziekuje za wszelka odpowiedz i pomoc. W razie czego, mieszkam w okolicach Radomia.

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Re: Lancia Lybra - problem z wodzikiem szyby

Post autor: kaeres » 11 maja 2011, 9:03

Wygląda na to, ze ktoś przed Tobą przerabiał wodziki w Twoich Lanciach (z jednego źródła są ?).
Pokaż na zdjęciach jak to wygląda.

Kris
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Re: Lybra - problem z wodzikiem szyby

Post autor: Kris » 11 maja 2011, 9:13

Tych starych wodzików (z większym wycięciem) nie ma w sprzedaży. Bierzesz ten nowy, piłujesz pilnikiem tak aby głębokość rowka wynosiła 1cm i to tyle. Na bodajże greckim forum był sposób z wywierceniem większego otworu wiertarką stołową - szybciej i równiej... Na naszym forum dość sporo na temat naprawy podnośnika szyby, ponieważ jest to dosyć częsta usterka. W łatwy sposób wyszukasz odpowiednie posty wciskając magiczne "szukaj" :)
A to że mieszkasz w okolicach Radomia to wpisz w odpowiednim miejscu w opisie Twojego profilu
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy

Awatar użytkownika
Heathen
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Konrad

Post autor: Heathen » 11 maja 2011, 9:31

Tak jak Krzysiek napisał, przerobienie wodzików to 10min roboty
QV...soon:)

HERBINEK
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: HERBINEK » 11 maja 2011, 14:41

Witam mam ten sam problem pęknięte wodziki obydwu przednich szyb również kupiłem nowe ale też mają za małe wcięcie... przyznam że to dziwna sprawa aby ASO oryginalne plastiki sprzedawało inne niż były montowane... o co tu kaman

laly2000

Post autor: laly2000 » 11 maja 2011, 15:06

Są do wersji po lifcie. Masz stare auto - cierp. Poza tym było już 17 razy o tym na forum.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”