Lybra 2.0 - rozsypała się w trasie ;)
Lybra 2.0 - rozsypała się w trasie ;)
Kurcze mam problem/pytanie.
Jechałem sobie S1 Tychy-Jaworzno około 180km/h nagle auto zaczeło mi słabnąć dodawałem gazu nic się nie działo przy 80km/h itd aż do zatrzymania się to samo usłyszałem taki dziwny dzwięk zatrzymałem się na poboczu auto zgasło. Gdy chciałem je odpalić zachowywało się jakby nie było prądu wszytsko przygasąło ICS itd nie kręciło. Pasek alternatora cały. Możliwe żeby się rozsypał w środku? Czy progonzujecie coś innego? Auto odwiezione/scholowane do mechanika czekam na diagnoze jak na wyrok.
Jechałem sobie S1 Tychy-Jaworzno około 180km/h nagle auto zaczeło mi słabnąć dodawałem gazu nic się nie działo przy 80km/h itd aż do zatrzymania się to samo usłyszałem taki dziwny dzwięk zatrzymałem się na poboczu auto zgasło. Gdy chciałem je odpalić zachowywało się jakby nie było prądu wszytsko przygasąło ICS itd nie kręciło. Pasek alternatora cały. Możliwe żeby się rozsypał w środku? Czy progonzujecie coś innego? Auto odwiezione/scholowane do mechanika czekam na diagnoze jak na wyrok.
Re: Lybra 2.0 rozsypała się w trasie ;)
Weż bo sę popłacze 

- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
To objaw wału -obym sie myliłCiechu pisze:Weż bo sę popłacze

Może elektrycznie "tylko' padł.Podobny przypadek miałem w Delcie II.W czasie jazdy po prostu zdechł,elektryk załatwił sprawę 

- Gros
- Klubowicz
Lepiej dla niego by tak byłogrodek pisze:Może elektrycznie "tylko' padł.Podobny przypadek miałem w Delcie II.

Najgorszy był ten dzwięk teraz będzie mi się snił po nocach..
-
- Klubowicz
Zatarcie silnika nie ma nic wspólnego z brakiem prądu, ja obstawiam akumulator, który przy okazji mógł załatwić alternator.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz
,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V
Peugeot 206 cc 

- Gros
- Klubowicz
Tak czy tak lepiej zeby był to tylko akumulatorLukasz_TG pisze:Zatarcie silnika nie ma nic wspólnego z brakiem prądu, ja obstawiam akumulator, który przy okazji mógł załatwić alternator.

- adm912
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Adam
Alternator. Kilka razy spotkałem się z tym przypadkiem. Ostatnio kumplowi w toyocie poszedł alternator. Było tak samo jak Ty opisałeś! Jemu tylko dodatkowo poszedł jakiś czujnik na wale...
Miejmy nadzieje, że u Ciebie to tylko alternator;) Pozdrawiam!

Parę razy mnie zawiodło,ale nawet pani Lancia może mieć tak zwane trudne dniGros pisze: bo Lancia to niezawodne auto![]()
![]()

- Gros
- Klubowicz
Jaka każda kobieta i może jeszcze mieć kaprysygrodek pisze:Parę razy mnie zawiodło,ale nawet pani Lancia może mieć tak zwane trudne dniGros pisze: bo Lancia to niezawodne auto![]()
![]()

- Przemek555
- Forumowicz/ka
Re: Lybra 2.0 - rozsypała się w trasie ;)
jak był jakiś dziwny dzwięk z silnika to raczej nie elektryka/elektronika...niestety, mógł się zatrzeć, mógł pęknąć pasek rozrządu a w najlepszym przypadku zablokował się alternator ale wtedy by waliło paloną gumą z paska wielorowkowego. Mimo wszystko życzę co by padło tylko coś z osprzętu silnika... 2.0 jest taki fajny szkoda by było
Coraz częściej na drogach spotyka się szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... Naprawdę, czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
eks Lybra 2.0 20V Sedan 2000r, Mondeo 2.5t
eks Lybra 2.0 20V Sedan 2000r, Mondeo 2.5t
Re: Lybra 2.0 - rozsypała się w trasie ;)
niemniej jak każdy w takiej chwili,kolega szuka pocieszenia i pokrzepienia...będzie dobrze 
nie opisał co to za dźwięk itp,może alternator zmieliło

nie opisał co to za dźwięk itp,może alternator zmieliło