Lybra 1.6 16v + LPG - nietypowe wysokie obroty jałowe

Franki23
Dopiero zaczyna na naszym forum

Re: Lybra 1.6 16v + LPG - nietypowe wysokie obroty jałowe

Post autor: Franki23 » 10 cze 2011, 15:59

Witam,

niestety wymiana świec i przewodów nic nie dała, chociaż poprawiło to dynamikę pracy silnika. widać różnicę:) Jutro postaram się rozebrać przepustnicę i ją wyczyścić. Mam nadzieję, że to pomoże bo jak nie to czeka mnie wydatek 500zł....

Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
lukasz22i
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: lukasz22i » 11 cze 2011, 15:48

Czy ktoś się orientuje czy ta przepustnica pasuje też do 2.0 20v? Ew. czy przepustnica w Kappie 2.0 jest taka sama jak w Lybrze?

Franki23

Post autor: Franki23 » 12 cze 2011, 14:35

Witam, zgodnie z obietnicą piszę po przeprowadzonych pracach. A więc co następuje, wczoraj wymontowałem całą przepustnice wyczysciłem ją z nagaru, olejowego, zdemontowałem klapkę przepustnicy zeby dokladnie wyczyscic w kaźdej szczelinie, ogolnie rzecz biorąc syf jak by nalał oleju wymieszanego z piaskiem:] zdemontowałem również rure od odpowietrzenia silnika i wyczyscilem ten filterek siatkowy w rurze. Silniczek krokowy przeciscilem, oczywiscie w przepustnicy, nalewając benzynki ekstrakcyjnej i plukanie, następnie wstrzyknąłem deczko wd40 i podłączylem pod wtyczke i przekrecilem pare razy zaplon zeby sie przeruszal. Po czyszczeniu przepustnica az sie swieci nawt sa widoczne nano milimetrowe przeswity międzt obudowa a klapka czego nie byl przed czyszczeniem,a powinno byc. Nastepnie zmontowalem wszytko do kupy odpalilem silnik i .... chodzi, zobaczymy, jutro jade w trase wiec sie okaze. Pozdrawiam wszystkich i dzieki za pomoc. Ps. Przepustnica z lybry 2.0 nie pasuje do 1.6bo w 2.0 tak jakby elektroniczna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”