10 lipca ponownie mnie nie ma (wakacje), więc trzymam kciuki za inny terminfaraon pisze:Ogłaszam "konkurs" na NASTĘPNE spotkanie miłośników włoszczyzny z podkarpacia. Przyjeżdżajcie użtkownicy Lancii, Alfy, Fiatów, Lamborgini, Ferrari itp. itd. ...
Miejsce - Rzeszów
Termin - niedziela w lipcu (podawajcie propozycje - moja to 10.07)
Godzina - do uzgodnienia (z propozycji wybierzemy najczęściej wymienianą)
CEL spotkania - może uda nam się wypracować wspólne stanowisko dot. PR na naszym terenie.
Ponadto chodzi mi po głowie pomysł zrobienia regionalnego zlotu w Bieszczadach, które wielu z naszych kolegów z innych zakątków kraju są znane tylko z opowieści. Takie myśli powstały po zlocie w tamtym roku w Gizewie Byłem raz i ... nie wyobrażam sobie, że nie pojadę tam po raz kolejny. Mamy szansę i my coś takiego stworzyć, wystarczy znaleźć "przyjazne" miejsce i .... do dzieła. Pod koniec tego tygodnia wyruszam na rekonesans w poszukiwaniu takiej "przystani".

W Bieszczadach-może nie ścisłych- polecam wyspę Zjawa (w Polańczyku) (właściwie to nie wyspa, tylko część nadzalewowa) nad Zalewem Solińskim- są domki, są pola namiotowe,kajaki,rowerki, żagle itd itp, bardzo spokojne miejsce, kilkanaście metrów dalej Unitra- kolejny "zakątek" z dyskoteką, grillami i innymi włącznie;) Zresztą podobnych tam jest mnóstwo. Do gór blisko.
W samych Bieszczadach wysokich schronisk, domków itd. nie brakuje, jednak bardziej ograniczone są te 'atrakcje'