Jako prezes tak szacownego grona muszę się troszczyć nie tylko o teraźniejszość, ale także sięgać myślami w przyszłość (szczególnie, że po uporaniu się z problemami Klubu sprzed kilku miesięcy możemy z optymizmem patrzeć w przyszłość). A zatem wybiegając w przyszłość wybraliśmy się na zlot przyszłych Lancii

- Świętojański Zlot Samochodów Amerykańskich. Dla niepoznaki zdjęliśmy oznakowania Lancii z naszego pojazdu

i dzięki temu mogliśmy niezauważenie wmieszać się w tłum (ciotka coś tam mruczała, że aby nie być rozpoznanym nie powinienem paradować w koszulce i polarze LKP

)
O ile faktycznie stylem samochody te różnią się od tego do czego przyzwyczaiła nas Lancia, to jednak nie można im odmówić swojego uroku. Szczególnie niektórym:
Nie muszę chyba pisać, że moja pojemność (1.0 ... galona

) nikomu nie zaimponowała

. Prym wiodła ekipa HEMI - trzy samochody miały w sumie pojemność ponad 20 litrów
Niestety obawiam się, że ekoterroryści nie dopuszczą do sprzedaży w Europie Lancii Themy z takim pięknie brzmiącym silnikiem 6.1 HEMI
Oczywiście to nie do końca prawda, że to dwa różne światy. Oprócz nas na Zlocie Świętojańskim był jeszcze jeden członek społeczności LKP (Rysiekxx - pozdrawiamy

), kilka osób przyznawało się, że w przeszłości ujeżdżało Themy lub Kappy, a ekipa telewizyjna przyjechała Lancią Lybrą

i jak się okazało również należy do LKP

(również pozdrawiamy)
Tu kilka naszych zdjęć
A tu film nakręcony przez "ekipę z Lybry" (ten czerwony "czołg" występujący na połowie filmu to Lancia Voyager prezesa LKP

)
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW -
wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW