Wiem, wiem ale wypadało by im przyjechać tym razem Musą.Bea pisze:Z Warszawki wybiera się na weekend "mocna" - znana Ci - ekipa z czerwonej alfyJakub1989 pisze:A co w na to, jak by się pojawiło kilka samochodów z siostrzanej marki jaką jest Alfa Romeo ?
17.07-spot w Solcu Kujawskim
Moderator: wujekp
- Jakub1989
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Jakub
Re: 17.07-spot w Solcu Kujawskim

Klub Miłośników Włoskiej Motoryzacji http://www.forzaitalia.pl/
Bydgoski Klub Alfa Romeo http://www.squadracorse.pl/
Jakub1989 pisze:Wiem, wiem ale wypadało by im przyjechać tym razem Musą.Bea pisze:Z Warszawki wybiera się na weekend "mocna" - znana Ci - ekipa z czerwonej alfyJakub1989 pisze:A co w na to, jak by się pojawiło kilka samochodów z siostrzanej marki jaką jest Alfa Romeo ?
nie ważne czym-liczą się ludzie
A środowisko alfistów mile widziane-w końcu co włoszczyzna to włoszczyzna
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Volvo xc 90- wół roboczy
Też tak myślęJakub1989 pisze:Wiem, wiem ale wypadało by im przyjechać tym razem Musą.Bea pisze:Z Warszawki wybiera się na weekend "mocna" - znana Ci - ekipa z czerwonej alfyJakub1989 pisze:A co w na to, jak by się pojawiło kilka samochodów z siostrzanej marki jaką jest Alfa Romeo ?

Sądząc po wpisach trochę nas się nazbiera - Jakubie z Brodnicy - bądźcie wcześniej ponieważ nie mamy możliwości rezerwacji biletów na tramwaj wodny, więc - kto pierwszy ten płynie...
NIEDZIELNY SPOT AKTUALNY
ALE SPOT PRZERODZIŁ SIĘ W ZLOT
ZACZYNAMY W PIĄTEK W GODZINACH WIECZORNYCH.
JANOWO NAD BRDĄ KOŁO BYDGOSZCZY - STANICA WODNA/MIEJSCE NOCLEGU I PRZYSTANEK NA ODPOCZYNEK I INTEGRACJĘ. TAK JAK WCZEŚNIEJ ZAPODAŁ "kappa96"

ALE SPOT PRZERODZIŁ SIĘ W ZLOT

JANOWO NAD BRDĄ KOŁO BYDGOSZCZY - STANICA WODNA/MIEJSCE NOCLEGU I PRZYSTANEK NA ODPOCZYNEK I INTEGRACJĘ. TAK JAK WCZEŚNIEJ ZAPODAŁ "kappa96"
kappa96 pisze:Dzięki Karolcia i Przemas.....za aktywację....kujaw i pomorza, pomorza i kujaw.....
Być może spot przerodzi się w zlot, zależ to tylko od Was.......
Dzień wcześniej było by super a jeszcze lepiej dwa dni wcześniej czyli od piątku, na marginesie pytanie do Wszystkich chętnych na spocik (zlocik) mających możliwość przyjazdu wcześniej (Pt, So), czy jesteście zainteresowani noclegem/ami ? Jest co prawda sezon i o miejsca bardzo trudno (nad wodą) ale jest np. możliwość noclegu - domek 6 osobowy z łazienką nad rzeką Brdą (stanica wodna PTTK w Janowie). Do centrum Bydgoszczy ok. 10km
Wg. dzisiejszej rozmowy cena z domek z łazienką 135PLN (22,5 od osoby) plus zużyta energia, każda dod. osoba plus 10PLN.
cyt. z opisu:
Stanica położona w zakolu Brdy, na wysokiej skarpie, otoczona lasami ok.10 km na pn. od centrum Bydgoszczy. W pobliżu przebiegają znakowane szlaki piesze. Punkt końcowy spływów kajakowych rzeką Brdą. Obiekt ujęty w rejestrze Międzynarodowej Federacji Campingu i Caravaningu, czynny od maja do września.Oferujemy:domki campingowe; zapraszamy dzieci i młodzież szkolną na biwaki, "zielone szkoły" (opiekun noclegi gratis) w ofercie również pikniki, ogniska z piosenką żeglarską, turystyczną;zapewniamy przejażdżki konne prowadzone przez kwalifikowanych instruktorów;
prowadzimy wypożyczalnię kajaków; organizujemy spływy kajakowe;
organizujemy imprezy plenerowe i okolicznościowe; w sezonie polecamy: wczasy, obozy, kolonie; ośrodek dysponuje "
salką konferencyjną" (30 osobową); współpracujemy z licencjonowaną firmą przewozową (busy, autokary).
Do zobaczenia Wenecja Bydgoska i Starówka z niewątpliwą atrakcją jaką jest wizyta "Pana Twardowskiego"
Można by zaliczyć rejs tramwajem wodnym, szczególnie polecam rejs szlakiem śluz, w jedną stronę ok 2 godziny za całe 2,60 PLN plus powrót 2 godziny za 2,60. Koszt całkowity 5,20 PLN :yesyes:
Prowiant i napoje we własnym zakresie bo jak widać na foto poniżej stateczek jest bez zaplecza gastronomicznego![]()
"foto klik"
Czyli w dużym skrócie scenariusz wyglądał by to tak:
Piatek - aklimatyzacja w Janowie z kąpielą w Brdzie i wieczorne rozmowy przy grillu.......
Sobota- Tramwaj Wodny, Starówka z Twardowskim, Wenecja Bydgoska.......plus jeżeli będą chętni ew. wypad do Torunia i Stare Miasto (najpiękniejsze o zmroku dzięki super efektom świetlnym.......po powrocie nocna kąpiel w Brdzie i nocne Polaków rozmowy.....
Niedziela - Park Jurajski w Solcu Kujawskim i na zakończenie surprise dla chętnych
(jak się uda będzie jazda na symulatorach autami F1 lub rajdówkami WRC słowem kilkadziesiąt różnych samochodów o różnych charakterystykach)
Możemy też wystartować od soboty.
Czekam na wasze opinie, sugestie i ze względu na konieczność rezerwacji (domek, symulatory itd, itp) proszę ew. chętnych o szybką decyzję i deklarację.
Pozdrawiam
Piotr
Co znaczy wcześniej? I gdzie konkretnie się wszyscy spotykamy?
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Jak znam Beatkę, odpowiedź uzyskasz zaraz po 6 ranojakubg pisze:Co znaczy wcześniej? I gdzie konkretnie się wszyscy spotykamy?

Pozdrawiam - Marian
Całe szczęście, że już będę na nogach.
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Zapraszam do sklepiku!
Zapraszam do sklepiku!
a kiedy planujesz przyjazd?jakubg pisze:Co znaczy wcześniej? I gdzie konkretnie się wszyscy spotykamy?
jeśli możesz być w piątek - dzwoń do Janowa ul. Biwakowa 8 i pytaj czy są jeszcze wolne domki - 609 757 995, lub kontaktuj się z Bufim
jeśli chcesz zacząć spotkanie od soboty, musisz być o dziewiątej na Rybim Rynku
jeśli tylko w niedzielę - spotykamy się w Solcu Kujawskim
my przywitamy w Janowie pod Bydgoszczą w Stanicy Wodnej przyjeżdżających z Olkusza, Ostródy, Warszawy i Maliniaka z Łodzi w piątek wieczorem. Nie wiem jak jest z miejscami noclegowymi, bo zostało już bardzo mało czasu ( istnieje możliwość rozbicia namiotu) - znając lancistów - wieczorne rozmowy mogą potrwać nawet do rana. W sobotę po godzinie 9 ruszymy na pierwszy tramwaj wodny (wtedy jest szansa, że wszyscy się załapiemy) w kierunku czterech śluz, potem plaża i tak jak wcześniej napisał Piotr.
miał byc mega spot zrobił sie mini zlot a wy jeszcze nakręcacie atmosferę
Szkoda że nie moge przyjechac wczesniej jak tylko na niedzielę

Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
może jakieś l-4przemas81 pisze:miał byc mega spot zrobił sie mini zlot a wy jeszcze nakręcacie atmosferę![]()

- Jakub1989
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Jakub
Dobra, dobra. A kiedy my mamy się zjawić z AR
Pasowało by w piątek podjechać do Janowa (tylko czy nie będzie tam problemu z wjazdem? ) Ja na pewno na zwiedzanie miasta też się piszę. W niedziele niestety śmigam do Tucholi na wystawę samochodów zabytkowych 

Klub Miłośników Włoskiej Motoryzacji http://www.forzaitalia.pl/
Bydgoski Klub Alfa Romeo http://www.squadracorse.pl/
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
Spytaj Bufiego jak z noclegami on jest w temacieJakub1989 pisze:Dobra, dobra. A kiedy my mamy się zjawić z ARPasowało by w piątek podjechać do Janowa (tylko czy nie będzie tam problemu z wjazdem? ) Ja na pewno na zwiedzanie miasta też się piszę. W niedziele niestety śmigam do Tucholi na wystawę samochodów zabytkowych

Zarezerwowane są 2 domki . W jednym jesteśmy Ja , Agata, Jagoda , Wiktoria . Mopik , Karaś , Nietoperz i jeśli nie znajdzie się komplet na drugi domek to zabieram namiot i możemy z Bogdanem spać w namiocie a Twoja żona Bogdan w tym domku . Jeśli jednak znajdą się jeszcze chętni to musicie się dogadać . Ewentualnie rozdzielimy się na 2 domki zyskując więcej swobody kosztem większych pieniążków za nocleg . Także jeśli Wam to nie przeszkadza , możemy się podzielić na dwie chaty . Piszcie co wolicie 

Na sobotę nie musze mieć L4 bo generalnie wg umowy mam je wolne,ale wiesz jak to jest-spróbuj nie przyjśćBea pisze: może jakieś l-4 załatwisz sobie na sobotę

A co tam za wystawa jest ?mieszkam 23 km od tucholi a nic mi nie wiadomoJakub1989 pisze:W niedziele niestety śmigam do Tucholi na wystawę samochodów zabytkowych

Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
No to przyjeżdżaj w piątekJakub1989 pisze:Dobra, dobra. A kiedy my mamy się zjawić z ARPasowało by w piątek podjechać do Janowa (tylko czy nie będzie tam problemu z wjazdem? ) Ja na pewno na zwiedzanie miasta też się piszę. W niedziele niestety śmigam do Tucholi na wystawę samochodów zabytkowych