Czy w kappie jtd była chłodnica oleju? Co może być przyczyną wypychania oleju w ogromnych ilościach do zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy?
Z góry dziękuję

Chyba sobie tą kartę pokazałeś bo wszystkie silniki w samochodach sa tak zbudowane, że żaden układ płyn, olej nie ma prawa się łączyć. Jeśli coś takiego się dzieje to jest coś uszkodzonego, wszystkie układy są niezależne i nie mieszalne.facio pisze:Nie prawda ma czasami wpływ na olej w zbiorniczku wyrównawczym!!!!!!!!!!!!!!!!
Człowieku czytasz co piszesz czy jesteś uparty i jak mantrę jedno chcesz powtarzać, jeśli odpiąłeś i nie ma oleju to wiadomo w czym problem nieszczelna ta chłodnica myślisz, że tylko ty jeden masz taki silnik albo, ze wszyscy mają odpięte te chłodnice. Układ olejowy i układ chłodzenia to dwa osobne i nie połączone bezpośrednio elementy i nie ma możliwości aby gdzie kol-wiek się mogły łączyć jeśli jest inaczej to coś jest uszkodzone.facio pisze:To co piszę to nie moje fanaberie tylko naprawy wykonywane na tym silniku-Mechanicy podobni do tych co ty piszą a teraz wracając do rzeczy-przypadłość identyczna ,uszczelka pod głowicą -wymieniono ,i co dalej zdemontowano chłonicę oleju- sprawdzono-szczelna? To chyba coś z blokiem .Ale coś mnie tkneło wypiołem chłodnicę oleju z obiegu płynu i skonczył się olej w zbiorniczku ---Chłodniczka oleju znajduje się pry filtrze oleju
facio pisze:Człowieku czytasz co piszesz czy jesteś uparty i jak mantrę jedno chcesz powtarzać, jeśli odpiąłeś i nie ma oleju to wiadomo w czym problem nieszczelna ta chłodnica myślisz, że tylko ty jeden masz taki silnik albo, ze wszyscy mają odpięte te chłodnice. Układ olejowy i układ chłodzenia to dwa osobne i nie połączone bezpośrednio elementy i nie ma możliwości aby gdzie kol-wiek się mogły łączyć jeśli jest inaczej to coś jest uszkodzone To co kol-wiek nie znaczy zawsze uszkodzona musi być uszczelka pod głowicą Człowieku.
Przepisywanie(nie cytowanie) posta i podpisywanie się pod nim jako swoje to lekka przesadaSebastian pisze:Panowie - może byście troszeczkę obniżyli temperaturę "dyskusji"?
PS. I jeszcze jedno - argenta, Twoja wstawka o mieszkańcach Wrocławia jest delikatnie mówiąc zbędna.
Po co te wycieczki, wiadomo że układ chłodzenia i układ smarowania muszą być niezależne i jeśli coś się miesza to trzeba szukać przyczyny czy to Warszawa czy Wrocław a może nawet Gdańsk.facio pisze:Zapomniałem się ,Przepraszam tylko ludzie ze stolicy zawsze mają racje.