Lybra 2.4 JTD - dziwna ikonka awarii
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra 2.4 JTD - dziwna ikonka awarii
Witam.Na zegarze pojawiła się taka ikonka co ona oznacza ? myślę że to jakaś awaria.
Screeny:
http://img709.imageshack.us/i/20100628213.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img820.imageshack.us/i/20100628212.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Screeny:
http://img709.imageshack.us/i/20100628213.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img820.imageshack.us/i/20100628212.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Lancia Lybra 2.4 JTD dziwna ikonka awarii ?
To oznacza że nie czytałeś instrukcji obsługi, na stronie 55 znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie:)
QV...soon:)
-
jak bym miał instrukcje to nie zakładałbym tego tematu...Ja kupiłem auto używane a nie dołączyli do niego żadnej instrukcji...Heathen pisze:To oznacza że nie czytałeś instrukcji obsługi, na stronie 55 znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie:)
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
No awaria jakaś jest. Zazwyczaj można z tym jeździć, ale auto staje się "mułowate". Przeważnie ta kontrolka zapala się, gdy nawala zawór sterujący pracą turbiny, pęknięciem przewodów doprowadzających powietrze do tego zaworu lub innych przewodów. Gneralnie przyczyn może być setka, albo i więcej. Trzeba podpiąć pod komputer i błędy wyjdą.
Po primo: poszukaj na forum temat był już poruszany. Secundo: jeśli nie masz instrukcji to patrz punkt pierwszy. Na forum znajdziesz sposób jak taką instrukcją zdobyć. Zupełnie za darmo.
Po primo: poszukaj na forum temat był już poruszany. Secundo: jeśli nie masz instrukcji to patrz punkt pierwszy. Na forum znajdziesz sposób jak taką instrukcją zdobyć. Zupełnie za darmo.
danielKSG pisze:jak bym miał instrukcje to nie zakładałbym tego tematu...Ja kupiłem auto używane a nie dołączyli do niego żadnej instrukcji...Heathen pisze:To oznacza że nie czytałeś instrukcji obsługi, na stronie 55 znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie:)

Tak ja było pisane, przyczyn może być mnóstwo i tylko podłączenie pod komputer pozwoli Ci zawęzić poszukiwania.
Żeby na razie nie wydawać kasy na diagnozy - Masz diesla więc przypomnij sobie najpierw czy to nie było po tankowaniu,czy zawsze czekasz na podgrzanie świec żarowych itp.
Były :
Kappa TDS, Kappa 2.0 20vt, Kappa JTD
Kappa TDS, Kappa 2.0 20vt, Kappa JTD
-
Jak podłączyć komputer auta pod komputer ?
żeby komputerowo zdiagnozować gdzie trzeba jechać ?lulu85 pisze:danielKSG pisze: Tak ja było pisane, przyczyn może być mnóstwo i tylko podłączenie pod komputer pozwoli Ci zawęzić poszukiwania.
Żeby na razie nie wydawać kasy na diagnozy - Masz diesla więc przypomnij sobie najpierw czy to nie było po tankowaniu,czy zawsze czekasz na podgrzanie świec żarowych itp.
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Sorry, ale dziwne pytania.
Jak podłączyć? Normalnie, dzisiejsze samochody posiadają komputer pokładowy, pod który się podłącza interfejs diagnostyczny.
Gdzie? Tak, gdzie takim dysponują. ASO, serwisy niezależne, często normalne warsztaty zaopatrzone w wymagany interfejs. Innym rozwiązaniem jest kabel VAG KKL i np. FiatEcuScan czy Unidiag.
Jak podłączyć? Normalnie, dzisiejsze samochody posiadają komputer pokładowy, pod który się podłącza interfejs diagnostyczny.
Gdzie? Tak, gdzie takim dysponują. ASO, serwisy niezależne, często normalne warsztaty zaopatrzone w wymagany interfejs. Innym rozwiązaniem jest kabel VAG KKL i np. FiatEcuScan czy Unidiag.
-
- Imię: Grzesiek
U mnie padł ten gruby wąż ciśnieniowy powietrza i właśnie ta kontrolka się zapaliła. Samochód był strasznie z mulony. By po taniości to naprawić polecam sklep instalacyjny brzeszczot do ciecia stali 3 opaski zaciskowe. wkładamy kolano w wąż zaciskamy go i cieszymy się przyjemnością z jazdyDudi pisze:No awaria jakaś jest. Zazwyczaj można z tym jeździć, ale auto staje się "mułowate". Przeważnie ta kontrolka zapala się, gdy nawala zawór sterujący pracą turbiny, pęknięciem przewodów doprowadzających powietrze do tego zaworu lub innych przewodów. Gneralnie przyczyn może być setka, albo i więcej. Trzeba podpiąć pod komputer i błędy wyjdą.