Lybra - rozładowuje się akumulator
Rozładowuje sie akumulator.....czemu?
hello u mojego sąsiada poszedł regulator napięcia.
Była lancia dedra 2,0tds ,Teraz lancia lybra 2,4 jtd
- malyospgostyn
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Lybra - rozładowuje się akumulator
WITAM Panowie mam problem z rozładowanym akumulatorem mianowicie gdy zostawię auto na noc to do rana akumulator jest rozładowany do zera, gdy włożę inny to po około 20 min przekręcę kluczyk na zapłon to zaczyna lecieć ciepłe powietrze pomimo że silnik jest zimny szukam pomocy !!!!
Libra 1,9 JTD 2000r .
Libra 1,9 JTD 2000r .
A nie masz czasem jakiegoś wynalazku podgrzewającego płyn chłodzący? Coś takiego podobno występowało w niektórych wersjach - gdzieś na forum o tym było. Może coś nawaliło i działa bez przerwy?
Item ględziarze i bajdury,/Ciągnący z nieba grubą rentę,/O, łapiduchy z Jasnej Góry,/Z Góry Kalwarii parchy święte,/
I ty, księżuniu, co kutasa/Zawiązanego masz na supeł,/Żeby ci czasem nie pohasał,/Całujcie mnie wszyscy w dupę.
Julian Tuwim
I ty, księżuniu, co kutasa/Zawiązanego masz na supeł,/Żeby ci czasem nie pohasał,/Całujcie mnie wszyscy w dupę.
Julian Tuwim
Hehehe... czyżby Webasto działało non-stop?
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
- malyospgostyn
Witam panowie nie mam webasta i byłem wczoraj u elektryka i gość rozłożył ręce bo cuda się dzieją bo niby jest zwarcie coś rozładowuje akumulator a wszystkie bezpieczniki są dobre.
Cyba nie mam wyjścia i muszę jechać na ASO
Cyba nie mam wyjścia i muszę jechać na ASO
Skoro coś mocno żre prąd to potrzeba Tobie elektryka doświadczonego, z dostępem do dokumentacji (bardzo się przydaje) i najlepiej obytego z Lanciami. Jak by nie patrzeć, wychodzi na to, że poszukujesz albo ASO albo byłego pracownika ASO.
Moje ostrzeżenie: nie ryzykuj z nikim, kto zatrzymał się na etapie napraw Poloneza, Passata B3, Mercedesa W124.
Moje ostrzeżenie: nie ryzykuj z nikim, kto zatrzymał się na etapie napraw Poloneza, Passata B3, Mercedesa W124.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Nie o webasto tu chodzi a o dodatkowe ogrzewanie płynu chłodniczego gdzies na forum było o tym,żeby sie autko w zimie szybciej nagrzewało (popularne w szwecji), u mnie pamiec od radia szwankuje i tez rozładowuje akumulator.
- malyospgostyn
Panowie jeśli by było jakieś urządzenie podgrzewające co kol wiek to na pewno był by też czujnik który by nie pozwolił do rozładowanie akumulatora. A akumulator za każdym razem jest
rozładowany do zera. 

Tu jest troszkę na ten temat, może coś rozjaśni...
viewtopic.php?f=97&t=50364&hilit=podgrzewanie
viewtopic.php?f=97&t=50364&hilit=podgrzewanie
Item ględziarze i bajdury,/Ciągnący z nieba grubą rentę,/O, łapiduchy z Jasnej Góry,/Z Góry Kalwarii parchy święte,/
Julian Tuwim
Julian Tuwim
- malyospgostyn
Drodzy Panowie po 7 miesiącach od ostatniego incydentu związanego z rozładowywaniem akumulatora problem się pojawił ponownie, więc szukałem dobrego elektryka i znalazłem w ASO i Bieruń Stary.
Młody elektryk znalazł tą usterkę, polegała ona na tym że w moim modelu samochodu jest nagrzewnica elektryczna w nagrzewnicy, i tą nagrzewnicą steruje przekaźnik, który od czasu do czasu miał zwarcie i pobierał prąd do tej nagrzewnicy elektrycznej dlatego miałem ciepłe powietrze nawet na postoju gdy silnik był wyłączony i zimny równocześnie powodowało to że akumulator padał.
Młody elektryk znalazł tą usterkę, polegała ona na tym że w moim modelu samochodu jest nagrzewnica elektryczna w nagrzewnicy, i tą nagrzewnicą steruje przekaźnik, który od czasu do czasu miał zwarcie i pobierał prąd do tej nagrzewnicy elektrycznej dlatego miałem ciepłe powietrze nawet na postoju gdy silnik był wyłączony i zimny równocześnie powodowało to że akumulator padał.
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Nie nagrzewnica w nagrzewnicy, ale dodatkowa elektryczna nagrzewnica. Ten bajer daje Ci ciepło w zimie już po paru minutach. Tak gwoli ścisłości 

- malyospgostyn
Tak dokładanie elektryczna nagrzewnica fajny bajer przydatny w zimie.