Witam
Mam do regeneracji maglownicę w Lancii Lybrze i zastanawiam się czy ją zregenerować czy kupić używaną ? Za regenerację z dojazdem musiał bym dać 1000zł, na portalach aukcyjnych można kupić takie maglownice od 150 zł do 300 zł i nigdy nie wiadomo jak długo ona pochodzi i tak się zastanawiam czy warto by kupić używaną i nawet jak by kiedyś padła to nie kupić następnej bo i tak wyjdzie taniej ? Proszę o pomysły i rady ?
Pozdrawiam
Lybra 1.9 JTD - regeneracja maglownicy czy używana?
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Re: Lybra 1.9 JTD Regeneracja maglownicy czy używana ?
Ja regenerowałem swoją z kilku powodów :
1. Używana maglownica mogła być w stanie gorszym niż moja
2. Wymiana maglownicy to nie jest 5 minut i w warsztacie kosztuje więcej niż "flaszkę" a ja ani nie jestem mechanikiem, ani nie miałem możliwości odstawienia auta na kilka dni.
Wybrałem regeneracje bo chciałem mieć święty spokój oraz naprawę zrobioną raz a dobrze. Regeneracja w Katowicach kosztowała ok 600 zł z roczną gwarancją.
1. Używana maglownica mogła być w stanie gorszym niż moja
2. Wymiana maglownicy to nie jest 5 minut i w warsztacie kosztuje więcej niż "flaszkę" a ja ani nie jestem mechanikiem, ani nie miałem możliwości odstawienia auta na kilka dni.
Wybrałem regeneracje bo chciałem mieć święty spokój oraz naprawę zrobioną raz a dobrze. Regeneracja w Katowicach kosztowała ok 600 zł z roczną gwarancją.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Grzegorz
Re: Lybra 1.9 JTD - regeneracja maglownicy czy używana?
http://allegro.pl/przekladnia-kierownic ... 30443.html
Mogę Ci polecić tę firmę, zamawiałem u nich regenerację ale do alfy156 możesz zadzwonić i się zapytać raczej dużej różnicy nie powinno być. Mój mechanik wszystko wymontował a od nich wziąłem usługę razem z ich kurierem. Powiem tak , mój mechanik stwierdził że bardzo fachowo i profesjonalnie wykonana regeneracja .W sumie wysyłka i regeneracja wraz z przywozem to było 3 dni i ogólnie bardzo dobry kontakt telefoniczny.
Mogę Ci polecić tę firmę, zamawiałem u nich regenerację ale do alfy156 możesz zadzwonić i się zapytać raczej dużej różnicy nie powinno być. Mój mechanik wszystko wymontował a od nich wziąłem usługę razem z ich kurierem. Powiem tak , mój mechanik stwierdził że bardzo fachowo i profesjonalnie wykonana regeneracja .W sumie wysyłka i regeneracja wraz z przywozem to było 3 dni i ogólnie bardzo dobry kontakt telefoniczny.
Lybra 1.9 JTD 115 SW 01"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 05" 150KM
Phedra 2.0 HDI 136KM 09"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 05" 150KM
Phedra 2.0 HDI 136KM 09"
Re: Lybra 1.9 JTD - regeneracja maglownicy czy używana?
Wymontowywał ktoś maglownice z Lybry 1.9?
Chyba mam cieknąca maglownice z prawej strony , a nie wiem czy dam radę to sam wymontować.
Nota bebne sprzedający zarzekał się że naprawił wspomaganie, podobno auto było w jakimś serwisie, więc będę go o to atakować - ale chyba tylko powycierali wszystko aby podczas sprzedaży i przeglądu nic nie wyszło ....
Chyba mam cieknąca maglownice z prawej strony , a nie wiem czy dam radę to sam wymontować.
Nota bebne sprzedający zarzekał się że naprawił wspomaganie, podobno auto było w jakimś serwisie, więc będę go o to atakować - ale chyba tylko powycierali wszystko aby podczas sprzedaży i przeglądu nic nie wyszło ....