Kappa - łącznik stabilizatora
Re: Kappa - łącznik stabilizatora
Niestety ja też uwierzyłem i się naciąłem :/ Od Ducato mają z tego co pamiętam 14,5... szkoda tylko, że koledzy wprowadzają w błąd, no chyba, że pasują od nowszego modelu, ale wypadało napisać.. pozostają tulejki...
Zrobione 1000+ po baaardzo kiepskich drogach i łączniki trzymają na razie.karol69 pisze:a ja dziś założyłem łączniki od tipo firmy moog,
to znaczy mechanizatory zakładały a w zasadzie nie zakładały tylko telefon do mnie że nie pasują i się nie da - ja na to że koledzy z forum piszą że się da to znaczy że się da:)
pojechałem i założyłem, cyknęli spawem na koniec i .... zobaczymy ile wytrzyma
Zobaczymy co będzie po 20 000km 

Myślę, że nie ma co gdybać co będzie za 20 ...30..kkm, bo jeśli oryginał wytrzyma 2 razy tyle,Luckyy pisze:zobaczymy co będzie po 20 000km
to i tak kalkulacje wypadają na korzyść zamiennika.
U mnie oryginał wytrzymał 180 000km z czego 40 000 po polskich drogach wiec wymiana zamiennika co 10-20kkm + koszty robocizny + stracony czas bo auto na dzień trzeba odstawić to wcale nie wychodzi na korzyść zamiennika 

oczywiście zakładając że kapiszon pojeździ jeszcze 180.000 km:) przez kolejne 10 latLuckyy pisze:U mnie oryginał wytrzymał 180 000km z czego 40 000 po polskich drogach wiec wymiana zamiennika co 10-20kkm + koszty robocizny + stracony czas bo auto na dzień trzeba odstawić to wcale nie wychodzi na korzyść zamiennika

u mnie od nowości w Polsce oryginał wytrzymał ok 70.000 potem następny w aso robiony niecałe 20.000 - bo wyło łup w dziurę po prawej stronie i przegub poszedł w łączniku, ja zamierzam zrobić jeszcze max 20.000 bo to 3 ci samochód w rodzinie
a za łączniki z wymianą to poniżej 200 zł zapłaciłem
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Paweł
Witam,
Czytałem na wcześniejszych stronach że łączniki od fiata ulysse są tej samej długości co oryginalne do kappy. Czy można założyć z jednej strony łącznik bezprzegubowy a z drugiej pozostawić oryginał z przegubem (niedawno tamten wymieniałem dlatego pytam).
pozdrawiam
Czytałem na wcześniejszych stronach że łączniki od fiata ulysse są tej samej długości co oryginalne do kappy. Czy można założyć z jednej strony łącznik bezprzegubowy a z drugiej pozostawić oryginał z przegubem (niedawno tamten wymieniałem dlatego pytam).
pozdrawiam
Ja u siebie tak mam i nic złego ,puki co, się nie dzieje.
Przypomnę, że w łącznik w Ulyse wewnętrzną średnice ma 14mm, a w Kappie 12mm.
Przypomnę, że w łącznik w Ulyse wewnętrzną średnice ma 14mm, a w Kappie 12mm.
Od ulysse ma 12mm, pytałem sprzedającego. Jednak, że na forum polecali od ducato kupiłem ten drugi...no i ten ma 14 mm :/
Dla pewności najlepiej zapytać przed zakupem o średnicę.
Dla pewności najlepiej zapytać przed zakupem o średnicę.
Od wczoraj mam takie

z takiego portalu aukcyjnego 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
605-365-315 od świtu do zmierzchu 

no to kupiłeś najgorsze i chyba najdroższe jakie są dostępne;) 500 km i będą walić jeszcze gorzej niż stare . Pisali o nich na forum sam przerobiłem chyba 6 takich reklamacja tragedia i strata czasu trwa wieki a później oddadzą ci niby nowe i będzie to samo:( pospawaj je od razu wytrzymają trochę dłużej tak jak pisali wcześniej w tym temacie oczywiście tracisz gwarancje a wystarczy ryska na łączniku i nawet na reklamacje ci nie przyjmą.TOTALNY BADZIEW FIRMY OCAP
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Też miałem takie cuda, szkoda kasy.
Wiem, że cena jest tragiczna, ale w mojej opinii jedynie kompletny nowy, oryginalny stabilizator pomaga na dłuższą metę
(u mnie wciąż bez zarzutu).
Wiem, że cena jest tragiczna, ale w mojej opinii jedynie kompletny nowy, oryginalny stabilizator pomaga na dłuższą metę

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
Potwierdzam - też miałem OCAP a teraz mam nową belkę.Tomzik pisze:Też miałem takie cuda, szkoda kasy.
Wiem, że cena jest tragiczna, ale w mojej opinii jedynie kompletny nowy, oryginalny stabilizator pomaga na dłuższą metę(u mnie wciąż bez zarzutu).
Viva la macchina
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Ja też ... i potwierdzampaśny pisze:Potwierdzam - też miałem OCAP a teraz mam nową belkę.Tomzik pisze:Też miałem takie cuda, szkoda kasy.
Wiem, że cena jest tragiczna, ale w mojej opinii jedynie kompletny nowy, oryginalny stabilizator pomaga na dłuższą metę(u mnie wciąż bez zarzutu).

Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Kurcze chyba kupię na zapas stabilizator bo za chwilę już ich nie będzie
Sprężyn tylnych oryginalnych do SW już nie ma w centrali więc widać że zapasy się wyczerpują.