Lybra - podświetlenie przycisków szyb
Lybra - podświetlenie przycisków szyb
Mam dwa krótkie pytania:
1. Czy powinny być podświetlone przyciski szyb na drzwiach od pasażera i tylnych? Na drzwiach kierowcy wszystkie się świecą.
2. Czy powinna być podświetlona półeczka/schowek pod popielniczką i sama popielniczka?
Jeśli tak to gdzie szukać przyczyny żarówki czy bezpieczniki?
1. Czy powinny być podświetlone przyciski szyb na drzwiach od pasażera i tylnych? Na drzwiach kierowcy wszystkie się świecą.
2. Czy powinna być podświetlona półeczka/schowek pod popielniczką i sama popielniczka?
Lancia Lybra SW 1.8 LX
BRC SQ 24.11
BRC SQ 24.11
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Re: lybra podświetlenie przycisków szyb
1. Wszystkie przyciski na wszystkich 4 drzwiach są podświetlane.dzidek77 pisze:Mam dwa krótkie pytania:
2. Półeczka jest podświetlona na zielono. Popielniczka nie wiem - nigdy jej nie otwierałem wieczorem albo w nocy... Domyślam się, że też jest podświetlana, bo były wątki jak przywrócić jej światło.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Re: lybra - podświetlenie przycisków szyb
Jest podświetlana.Krzysiek82 pisze:Popielniczka nie wiem - nigdy jej nie otwierałem wieczorem albo w nocy... Domyślam się, że też jest podświetlana, bo były wątki jak przywrócić jej światło.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Piotr
Re: Lybra - podświetlenie przycisków szyb
Jak wymienić żarówki przycisków sterowania szyb? Podważa się jakoś ten plastik?
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Tego podświetlenia jako takiego nie wymienisz. Zostaje ci albo lutowanie albo zakup nowego panelu.
Tam nie ma żarówek tylko diody świecące
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Jeśli nie świecą przyciski szyb to trzeba dostać się do płytki z diodami LED i przylutować rezystory. Zazwyczaj na nich pojawiają się zimne luty. Ja przynajmniej tak miałem we wszystkich czterech przyciskach w panelu kierowcy.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy
To ja mam pytanie w temacie.
Czy to normalne w Lybrze że podświetlenie (tylko) przycisków szyb świeci mi się 24/h nie ważne czy zgaszę auto z wyłączonymi czy włączonymi światłami.
Podświetlenie sterowania szybami cały czas mi się świeci przy wszystkich drzwiach.
Jeżeli nie jest to normalne to macie pomysł co Ktoś? mógł namieszać, i po co?
Pozdrawiam
JM
Czy to normalne w Lybrze że podświetlenie (tylko) przycisków szyb świeci mi się 24/h nie ważne czy zgaszę auto z wyłączonymi czy włączonymi światłami.
Podświetlenie sterowania szybami cały czas mi się świeci przy wszystkich drzwiach.
Jeżeli nie jest to normalne to macie pomysł co Ktoś? mógł namieszać, i po co?
Pozdrawiam
JM
- brygadzista1
- Klubowicz
- Imię: Hubert
A jesteś pewny że się swiecą 24h/dobę? W Lybrze te przyciski swiecą się gdy podchodzisz do auta i otwierasz je z kluczyka - wtedy równo z awaryjkami sygnalizującymi otwarcie auta podświetlają się klamki i przyciski. Podobnie gdy wychodzisz z auta to przez pewien czas to podświetlanie jest aktywne nawet jeśli nie masz kluczyka w stacyjce i masz zgaszone światla oraz jesteś poza autem. Wydaje mi się że po jakimś czasie to wszystko się wygasza.
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com
Siedziałem w zgaszonym aucie z godzinę (czekałem, drzemałem) i o ile wszystko inne się powyłączało to akurat te przyciski świeciły, na początku myślałem że są fluorescencyjne, ale nie świecą "na baterie". Nic przyuważę je jeszcze po nocy, ale na 99% cały czas się u mnie świecą.
Pozdrawiam
JM
Pozdrawiam
JM
U mnie też świeciły cały czas. Po dwóch dniach przeszło. Odpowiedzialny za to jest sterownik pod fotelem pasażera - cała centralka komfortu.
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
- brygadzista1
- Klubowicz
- Imię: Hubert
O to to
Też mi sie tak wydawało że jak się wysiada to gaśnie bo nie ma nacisku na fotel.

Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
To nie ma nic wspólnego z naciskiem na fotelbrygadzista1 pisze:O to toTeż mi sie tak wydawało że jak się wysiada to gaśnie bo nie ma nacisku na fotel.

Obadałem to troszkę dokładniej i (jednak) gasną...
Ale po zamknięciu zamków (pilotem), jak siedzę w środku z otwartymi zamkami to podświetlenie działa cały czas. (Drzwi są zamknięte)
Pozdrawiam
JM
Ale po zamknięciu zamków (pilotem), jak siedzę w środku z otwartymi zamkami to podświetlenie działa cały czas. (Drzwi są zamknięte)
Pozdrawiam
JM