Kappa - zamiana komputera
Kappa - zamiana komputera
Mam pytanie. Mam komputer do swojej kappy i teraz pytanie. Czy zeby przelozyc komputer potrzebuje tez zamienic immo od tamtego samochodu czy wystarczy tylko przelozenie komputera? Ponadto chcialbym zapytac czy zepsuta pompa paliwa odcina prad poniewaz nie mam pradu na bezpieczniku od pompy paliwa pod kierownica. pompe rowniez mam zapasowa ale chcialbym zapytac bo fajnie by bylo zaoszczedzic roboty:))
Lancia Lybra 2.4 w jtdku
Nissan 100NX
Lancia Kappa 2.0 16V T
Dedra 1.9 TDI
Kawasaki ZZR 600
Nissan 100NX
Lancia Kappa 2.0 16V T
Dedra 1.9 TDI
Kawasaki ZZR 600
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Re: zamiana komputera kappa
Przy zmianie komputera tzreba zmienic immo są razem powiązane. Co do pompy paliwa zepsuta nie odcina prądu sprawdź wyłącznik bezwładnościowy lub przekaźnik pompy paliwa. choć wygląda to na wyłącznik bezwładnościowy.
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
-
- Klubowicz
Re: Kappa - zamiana komputera
Komputer tylko steruje cewką przekaznika. Natomiast jezeli nie ma napiecia na stykach ktore zwiera cewka, to mimo poprawnej pracy ECU pompa dzialac nie bedzie.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz
,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V
Peugeot 206 cc 

a CZy sa KAppy ktore maja ten czujnik w innym miejscu niz pod fotelem kierowcy po prawej stronie? bo nie moge tam nic takiego namacac:/
No raczej nie widziałem takiej z innym umiejscowieniem.
Odsuń fotel na maksa do tyłu to prawie że widać - trzeba troszkę tylko głowę przechylić.
Odsuń fotel na maksa do tyłu to prawie że widać - trzeba troszkę tylko głowę przechylić.
no wlasnie po ciemku juz tam nie chce sie schylac i tarzac po podlodze;)) a odnosnie tego komputera wyczytalem gdzies ze po przelozeniu musze isc do "magika" ktory zsynchronizuje mi komputer z moim samochodem. to prawda? czy raczej kolejna madrosc nie warta uwagi?
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Chodzi o zresetowanie ukladu w komputerze od immo zeby dzialal z twoim oryginalnym nadjnikiem w aucie bez przekladania immo i pastylek w kluczykach. jezeli przekladasz calość oczywiscie od danej wersji silmikowej to nie trzeba nigdzie chodzić. powinno normalnie dzialac.
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
sprawdzone. Temat wraca. po wcisnieciu wylacznika nadal nic sie nie dzieje. chyba naprawde trzeba bedzie robic balagan w bagazniku:/