Thesis - zamykanie pokrywy bagażnika
Thesis - zamykanie pokrywy bagażnika
Koledzy,
w Teresie mamy bardzo fajny bagażnik. Sie sam otwiera. Ale jak już się człowiek przyzwyczai do wygody, to chciałby mieć też zamykanie. Takie sprytne jak w innych autach tej klasy. Automatyczne. Czy może ktoś już to ćwiczył albo wie jak to zrobić?
Pozdrawiam
Jash
w Teresie mamy bardzo fajny bagażnik. Sie sam otwiera. Ale jak już się człowiek przyzwyczai do wygody, to chciałby mieć też zamykanie. Takie sprytne jak w innych autach tej klasy. Automatyczne. Czy może ktoś już to ćwiczył albo wie jak to zrobić?
Pozdrawiam
Jash
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 17:11 przez topcio, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Prosimy tytułować zgodnie z zasadami!!!!
Powód: Prosimy tytułować zgodnie z zasadami!!!!
Re: otwieranie / zamykanie bagażnika
No to żeś sobie wymyślił tylko problem jest taki, że nie ma amorków elektrycznych odwrotnego działaniajjash pisze:Koledzy,
Pozdrawiam
Jash

Aż się dziwię że nie ma tego w Thesisie , w mojej Delcie 94` taki wynalazek się znajduje. Nie znam Teresy więc i nie mogę doradzić 

To znaczy, że masz amorki co maja elektryczny powrót?grodek pisze:Aż się dziwię że nie ma tego w Thesisie , w mojej Delcie 94` taki wynalazek się znajduje. Nie znam Teresy więc i nie mogę doradzić
No masz , ale namieszałem. Myślałem że chodzi tylko o otwieranie/zamykanie z centralnego. Rozmowa jest o automatycznym otwieraniu , góra/dół brak
Ale post spamerski zaliczony

Ale post spamerski zaliczony

Re: Thesis - zamykanie pokrywy bagażnika
A w takim razie jak to działa w innych autach? Może jakaś adopcja z innego? Od razu uprzedzam, nie widziałem tej konstrukcji w innych autach (pod kątem technicznym). Gdybam zatem.
ja tam się nie znam ale jak już wykombinujesz jak to zrobić to i ja z chęcią zamontuje coś takiego u siebie 
przyjedź na zlot do Poraja to może wspólnie przy grillu coś wykombinujemy...

Były: Lancia Delta II 2.0 '94, Lancia Delta GT i.e '92, Fiat Bravo 1.6 '97
Jest: Thesis 3.2 Emblema '03 oraz Astra II 1.8 kombi '00
Jest: Thesis 3.2 Emblema '03 oraz Astra II 1.8 kombi '00
- bartek wroclaw
- Klubowicz
- Imię: ???
THESIS 03' 2.4 JTD EMBLEMA 150 kucyków + CHiP
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Problem nie jest taki prosty w grę wchodzi problem długości siłownika ale też waga klapy i zgranie z zamkiem więc nie jest to takie proste jak by się mogło wydawać.
- bartek wroclaw
- Klubowicz
Myślę że temat do ogarnięcia ... Tylko elektryk musi być kumaty 

DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Zapraszam na oględziny w Lancii Voyageredym pisze:ja tam się nie znam ale jak już wykombinujesz jak to zrobić to i ja z chęcią zamontuje coś takiego u siebie

Jest dodatkowy siłownik, który otwiera i zamyka. Patent bardzo fajny ale nie nie wiem czy aż tak, żeby psuć Teresę

Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

Ty chyba nie lubisz czytać co napisałem tylko szukasz nie wiadomo czego co ci z "kumatości' jeśli siłowniki maja odpowiednią długość i charakterystykę pracy i jest to dopasowane do odpowiednich elementów w tym przypadku do klapy i taki siłownik nie ma regulowanych tych parametrów w taki sposób aby dopasować do np Thesis-a. Rożne rzeczy robię i jeśli coś takiego było by takie proste to też bym to zrobił ale uważam to za dość duże wyzwanie i ewentualny koszt a zysk/opłacalność sa nie porównywalne.bartek wroclaw pisze:Myślę że temat do ogarnięcia ... Tylko elektryk musi być kumaty
- bartek wroclaw
- Klubowicz
Z czytaniem Twoich postów masz rację .... A wracając do tematu można zastosować np to http://allegro.pl/audi-a8-silownik-elek ... 23988.htmlargenta67 pisze:Ty chyba nie lubisz czytać co napisałem tylko szukasz nie wiadomo czego co ci z "kumatości' jeśli siłowniki maja odpowiednią długość i charakterystykę pracy i jest to dopasowane do odpowiednich elementów w tym przypadku do klapy i taki siłownik nie ma regulowanych tych parametrów w taki sposób aby dopasować do np Thesis-a. Rożne rzeczy robię i jeśli coś takiego było by takie proste to też bym to zrobił ale uważam to za dość duże wyzwanie i ewentualny koszt a zysk/opłacalność sa nie porównywalne.bartek wroclaw pisze:Myślę że temat do ogarnięcia ... Tylko elektryk musi być kumaty
Ale zgadzam się z Tobą że wyzwanie+koszty są nie porównywalne do tego co dostaniemy .
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652