Thesis - uzupełnienie płynu wspomagania
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Thesis - uzupełnienie płynu wspomagania
Witam
W dniu dzisiejszym sprawdziłem poziom płynu wspomagania , w zbiorniczku widać jedynie dno . Mam pytanie jaki mogę wlać płyn hamulcowy nie wiedząc co wlał poprzedni właściciel do zbiorniczka wspomagania . Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zastosować płyn z książki eksploatacyjnej .
W dniu dzisiejszym sprawdziłem poziom płynu wspomagania , w zbiorniczku widać jedynie dno . Mam pytanie jaki mogę wlać płyn hamulcowy nie wiedząc co wlał poprzedni właściciel do zbiorniczka wspomagania . Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zastosować płyn z książki eksploatacyjnej .
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 23:43 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!!
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!!
Re: Uzupełnienie płynu wspomagania
No jak wlejesz płyn hamulcowy do układu wspomagania, to dużo zdrowia życzękacprus82 pisze:Witam

Serdecznie pozdrawiam.
Praktycznie każdy Dextron - olej do przekładni automatycznych.
Hamulcowy - NIE!!!
Hamulcowy - NIE!!!

Najpierw to przeczytaj to co napisałeś bo nie jest zbyt logiczne, pytasz o płyn do wspomagania a chcesz lać płyn hamulcowy.kacprus82 pisze:Witam
Nawet książki eksploatacyjne nie znają takiego uniwersalnego płynu.
-
Kiedyś lałem płyn hamulcowy do układu wysprzęglika w hondzie , wydawało mi się że i w lancii do wspomagania można .
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
dextron III wg ksiazki wchodzi
Do wysprzęglika czyli do wspomagania/pracy sprzęgła a to co innego niż wspomaganie kierownicy.kacprus82 pisze:Kiedyś lałem płyn hamulcowy do układu wysprzęglika w hondzie , wydawało mi się że i w lancii do wspomagania można .
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
W K tak też właśnie jestkacprus82 pisze:Kiedyś lałem płyn hamulcowy do układu wysprzęglika w hondzie

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
-
Re: Thesis - uzupełnienie płynu wspomagania
Zastanawia Mnie tylko to czy serwis który uzupełniał płyn wspomagania nie myślał tak jak Ja . I nie wlał płynu DOT 4 . Różne Mamy warsztaty w Warszawie .
Wybacz ale musiałbyś do wyjątkowego debila trafić. Rozumiem, że przeciętny użytkownik może nie wiedzieć w jakim układzie, który płyn występuje ale jeśli mechanik nie wiedziałby tak podstawowej rzeczy, to pasałby krowy zamiast naprawiać auta...kacprus82 pisze:Zastanawia Mnie tylko to czy serwis który uzupełniał płyn wspomagania nie myślał tak jak Ja . I nie wlał płynu DOT 4 . Różne Mamy warsztaty w Warszawie .
Serdecznie pozdrawiam.
Szczerze? To nie zdziwiłoby mnie to wcale. Nawet do moich jednych z najlepszych mechaników i ludzi którzy mają pojęcie co robią nie mam bezgranicznego zaufania i często gdy robią coś przy moich autach czego sam naprawić nie potrafie to stoje przy nich i patrze czy aby coś jest nie tak...Rafako pisze:Wybacz ale musiałbyś do wyjątkowego debila trafić. Rozumiem, że przeciętny użytkownik może nie wiedzieć w jakim układzie, który płyn występuje ale jeśli mechanik nie wiedziałby tak podstawowej rzeczy, to pasałby krowy zamiast naprawiać auta...kacprus82 pisze:Zastanawia Mnie tylko to czy serwis który uzupełniał płyn wspomagania nie myślał tak jak Ja . I nie wlał płynu DOT 4 . Różne Mamy warsztaty w Warszawie .
Serdecznie pozdrawiam.

A595 Competizione `17
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
takie cos to moze sie przytrafic w c5 bo plyn od wspomagania jes słomkowy zołty
tutaj czerwony jak krew

-
- Forumowicz/ka
Też pilnuję, natomiast płyny i części często sam kupuję.
Może nie mam wspólnego zdania z Rafako ale w tej kwestii trudno sie z nim nie zgodzić.MaxPK pisze:Szczerze? To nie zdziwiłoby mnie to wcale. Nawet do moich jednych z najlepszych mechaników i ludzi którzy mają pojęcie co robią nie mam bezgranicznego zaufania i często gdy robią coś przy moich autach czego sam naprawić nie potrafie to stoje przy nich i patrze czy aby coś jest nie tak...Rafako pisze:Wybacz ale musiałbyś do wyjątkowego debila trafić. Rozumiem, że przeciętny użytkownik może nie wiedzieć w jakim układzie, który płyn występuje ale jeśli mechanik nie wiedziałby tak podstawowej rzeczy, to pasałby krowy zamiast naprawiać auta...kacprus82 pisze:Zastanawia Mnie tylko to czy serwis który uzupełniał płyn wspomagania nie myślał tak jak Ja . I nie wlał płynu DOT 4 . Różne Mamy warsztaty w Warszawie .
Serdecznie pozdrawiam.
MaxPK jestem ciekaw co sobie o tobie myślą ci mechanicy skoro ich tak traktujesz bo jeśli byś u mnie coś robił a ja bym znał twoje podejście to byłbyś klientem tylko raz pierwszy i ostatni.
Źle to napisałem, nie stoje im przez 8h jak robią coś grubego do czego potrzebny jest kanał czy podnośnik (czy też nie śpię na warsztacie jak auto stoi dłuższy czas) po prostu jak robota jest krótka ale bez narzędzi których nie mam się nie obejdzie to nie ide na miasto tylko tą godzinke czy dwie stoje i patrze jak robią, podam jakieś narzędzie może nawet doradze. Nie na zasadzie przyszedł ten co się zna na wszystkim i wie wszystko lepiej i wszystko zrobi najlepiej (tylko tego nie robi bo nie), bardziej na zasadzie koleżeńskiej... po prostu źle to napisałem i zostało to źle zrozumiane...argenta67 pisze:Może nie mam wspólnego zdania z Rafako ale w tej kwestii trudno sie z nim nie zgodzić.MaxPK pisze:Szczerze? To nie zdziwiłoby mnie to wcale. Nawet do moich jednych z najlepszych mechaników i ludzi którzy mają pojęcie co robią nie mam bezgranicznego zaufania i często gdy robią coś przy moich autach czego sam naprawić nie potrafie to stoje przy nich i patrze czy aby coś jest nie tak...Rafako pisze:Wybacz ale musiałbyś do wyjątkowego debila trafić. Rozumiem, że przeciętny użytkownik może nie wiedzieć w jakim układzie, który płyn występuje ale jeśli mechanik nie wiedziałby tak podstawowej rzeczy, to pasałby krowy zamiast naprawiać auta...kacprus82 pisze:Zastanawia Mnie tylko to czy serwis który uzupełniał płyn wspomagania nie myślał tak jak Ja . I nie wlał płynu DOT 4 . Różne Mamy warsztaty w Warszawie .
Serdecznie pozdrawiam.
MaxPK jestem ciekaw co sobie o tobie myślą ci mechanicy skoro ich tak traktujesz bo jeśli byś u mnie coś robił a ja bym znał twoje podejście to byłbyś klientem tylko raz pierwszy i ostatni.
A w sprawach stricte związanych z lanciami mam już swojego mechanika z górek wielkich i na razie jakoś nie narzeka na naszą jakby nie było kilkuletnią współpracę...

A595 Competizione `17