Teraz to troszkę sprawę "prostujesz" bo i ja jak wiem, że coś robię szybciej niż droga do domu to nie wyganiam nikogo ale jak czuje jeszcze jedną rękę na kluczu to niestety mówię STOP.MaxPK pisze:
Źle to napisałem, nie stoje im przez 8h jak robią coś grubego do czego potrzebny jest kanał czy podnośnik (czy też nie śpię na warsztacie jak auto stoi dłuższy czas) po prostu jak robota jest krótka ale bez narzędzi których nie mam się nie obejdzie to nie ide na miasto tylko tą godzinke czy dwie stoje i patrze jak robią, podam jakieś narzędzie może nawet doradze. Nie na zasadzie przyszedł ten co się zna na wszystkim i wie wszystko lepiej i wszystko zrobi najlepiej (tylko tego nie robi bo nie), bardziej na zasadzie koleżeńskiej... po prostu źle to napisałem i zostało to źle zrozumiane...
A w sprawach stricte związanych z lanciami mam już swojego mechanika z górek wielkich i na razie jakoś nie narzeka na naszą jakby nie było kilkuletnią współpracę...
Thesis - uzupełnienie płynu wspomagania
Re: Thesis - uzupełnienie płynu wspomagania
Nie prostuje tylko tak jest, nie wierzysz nie każe. Nie serwisuje auta w twoim warsztacie więc o co chodzi? Widze że na siłe starasz się doszukać w moim zachowaniu czegoś hmm upierdliwego? Tak uważasz twoja sprawa...argenta67 pisze:Teraz to troszkę sprawę "prostujesz" bo i ja jak wiem, że coś robię szybciej niż droga do domu to nie wyganiam nikogo ale jak czuje jeszcze jedną rękę na kluczu to niestety mówię STOP.MaxPK pisze:
Źle to napisałem, nie stoje im przez 8h jak robią coś grubego do czego potrzebny jest kanał czy podnośnik (czy też nie śpię na warsztacie jak auto stoi dłuższy czas) po prostu jak robota jest krótka ale bez narzędzi których nie mam się nie obejdzie to nie ide na miasto tylko tą godzinke czy dwie stoje i patrze jak robią, podam jakieś narzędzie może nawet doradze. Nie na zasadzie przyszedł ten co się zna na wszystkim i wie wszystko lepiej i wszystko zrobi najlepiej (tylko tego nie robi bo nie), bardziej na zasadzie koleżeńskiej... po prostu źle to napisałem i zostało to źle zrozumiane...
A w sprawach stricte związanych z lanciami mam już swojego mechanika z górek wielkich i na razie jakoś nie narzeka na naszą jakby nie było kilkuletnią współpracę...

A595 Competizione `17
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Tak naprawdę to każdy z Nas może popełnić wiele błędów podczas naprawy , serwisowania samochodu . Jesteśmy tylko ludźmi , nie wspominając o mechanikach , oczywiście nie wszyscy , mówię tu o tych poniżej jakichkolwiek norm którzy podejmują się naprawy samochodu którego nigdy na oczy nie widzieli i tak naprawdę uczą się na Naszych autach twierdząc że to już robili . I tych tak naprawdę trzeba pilnować podczas jakichkolwiek prac przy samochodzie , są to tak naprawdę bezwiedni sabotażyści który podczas naprawy popsują coś po czym wmawiają że to trzeba naprawić ( jest to dodatkowy koszt wynikający podczas weryfikacji usterki ). Panowie nawet promy kosmiczne budowane przez światowej klasy specjalistów którzy latami pracują nad projektem potrafią po paru kilometrach lotu eksplodować więc buble zdarzają się wszędzie , musimy z tym żyć . Dobrze wracając do wątku , czy jest jakaś różnica jaki dextrol III wleję , chodzi mi o producenta .
-
- Forumowicz/ka
teoretycznie nie powinno być, ale mogą się trochę różnić składem. Wlewałbym ten, który jest polecany przez producenta danego podzespołu. Przykładowo w Nissanach Nissan Matic ma jeszcze dodatkowe oznaczenia i można wlewać nie wszystkie do danego podzespołu pomimo spełnienia specyfikacji, ponieważ trzeba sprawdzić również okresy starzenia płynu i okresy miedzy wymianowe wynoszą przykładowo nie 50000 a 100000 km. Trzeba dokładnie zapoznać się ze specyfikacją danego płynu.
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
w renowkach jest podobnie jest elfmatic g3 i np jak go zalewalem to nie lalo ze wspomagania a odpowiednikiem jest atf220 i lalo sie jak z wiadra
w teresie wyczytalem dextron III i to bym lal

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dziękuje Wam wszystkim za wskazówki . Dolałem DEXTRON III i wszystko działa .
Pozdrawiam
Pozdrawiam