Kappa - problem z tyl. kierunkowskazami i światłem cofania
- zela
- Forumowicz/ka
- Imię: marcin
Kappa - problem z tyl. kierunkowskazami i światłem cofania
Wczoraj przepaliła mi się żarówka od tylnego lewego kierunku, no to kupiłem dwie, wymieniłem i od tamtej pory nie mam z tyłu lewego i prawego kierunku oraz światła cofania. Gdzie może być przyczyna?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 23:19 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy polskich liter i interpunkcju!!! Poprawiłem.
Powód: Używamy polskich liter i interpunkcju!!! Poprawiłem.
Re: kappa problem z tylnymi kierunkowskazami i swiatlem cofa
SZUKAĆ NA FORUM!!!!! Lenistwo jedne !!
Na 99% sprawdź wiązke kabli tylnej klapy ( mowa o peszli z kablami którą widać po otwarciu bagażnika- częsta przypadłość) U mnie zdarzyło sie to dwukrotnie

Problem z światłami cofania to faktycznie wiązka bagażnika, natomiast co do kierunkowskazów, to przyczyny szukałbym gdzie indziej niż wiązka klapy bagażnika. Może bezpiecznik, przerywacz, jak nie ma obu kierunków...
Pozdrawiam
Fotisk
Kappa 2.0 Łódź
Zapraszam do mojego sklepu http://www.nielsen.sklep.pl - dla forumowiczów 10% rabat...
Fotisk
Kappa 2.0 Łódź
Zapraszam do mojego sklepu http://www.nielsen.sklep.pl - dla forumowiczów 10% rabat...
- zela
- Forumowicz/ka
Ta wiązka sprawdzana była.
Bezpieczniki sprawdzałem, a te przekaźniki w bagażniku od czego one są ?
Bezpieczniki sprawdzałem, a te przekaźniki w bagażniku od czego one są ?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 23:16 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie wal posta pod postem, tylko użyj funkcji "zmień".Polskie znaki. Poprawiłem.
Powód: Nie wal posta pod postem, tylko użyj funkcji "zmień".Polskie znaki. Poprawiłem.
Re: Kappa - problem z tyl. kierunkowskazami i światłem cofan
hmm no ok tylko przecież wszystkie światła są zasilane z tej wiązki
łącznie z oświetleniem tablicy rejestr... może przełamała się w innym miejscu

- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
eee...akurat kierunki zostają w błotnikach po otwarciu klapykecajgo pisze:hmm no ok tylko przecież wszystkie światła są zasilane z tej wiązki...

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Sprawdź sobie, czy w kostkach zasilających lampy zespolone tylne w błotnikach (nie w klapie, bo ona tu nie ma nic do rzeczy, podobnie jak wiązka przechodząca do klapy) nie ma jakiś słabo wciśniętych,zaśniedziałych albo nadpalonych styków- spotkałem się z takim przypadkiem w starszej K i były identyczne objawy, jak w Twoim przypadku. Poza tym takich usterek raczej się nie diagnozuje przez internet, a szuka namacalnie "po kablach";]
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
maj beddd ...
a tak poważnie ... jakim cudem zatem nie ma świateł cofania ?
U mnie pamiętam motyw co jakiś czas powtarzalny dopóki nie zrobiłem z tym porządku taki, że co rusz mi nie świeciła jedna żarówka ze względu na brak styku między żarówką a blaszką co objawiało się zapieprzaniem strzałki w zegarach z 3 prędkością kosmiczną bo nie było oporu... a wydaje mi sie że dobrze iż kolega pyta bo przecież od tego jesteśmy o ile nie walnie sie gafy jak w moim przypadku z tą wiązką 

- zela
- Forumowicz/ka
A te przekaźniki, które są w bagażniku od czego one są???
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 19:35 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: POLSKIE LITERY CHŁOPIE !!!
Powód: POLSKIE LITERY CHŁOPIE !!!
Zela, nie wiem jak są sterowane światła cofania, ale jeżeli piszesz że wiązka klapy jest ok, to może czujnik włączający światła???
Pozdrawiam
Fotisk
Kappa 2.0 Łódź
Fotisk
Kappa 2.0 Łódź