Kappa - dodatkowe wskaźniki/najchętniej na słupku A kierowcy
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Michał
- Kontakt:
Kappa - dodatkowe wskaźniki/najchętniej na słupku A kierowcy
Jako, że mam w planach delikatne podniesienie mocy postanowiłem zamontować kilka dodatkowych wskaźników. Koniecznie temperaturę i ciśnienie oleju( mam w tym temacie złe doświadczenia więc wolę dmuchać na zimne).
Ktoś widział zmodyfikowany słupek i mógłby wspomóc jakąś radą? Ewentualnie może jest jakieś inne ciekawe miejsce aby umieścić ze trzy dodatkowe wskaźniki?
Ktoś widział zmodyfikowany słupek i mógłby wspomóc jakąś radą? Ewentualnie może jest jakieś inne ciekawe miejsce aby umieścić ze trzy dodatkowe wskaźniki?
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Re: Kappa- dodatkowe wskaźniki, najchętniej na słupku A kier
każdy ma swój gust, nie robię nic z zewnątrz( ewentualnie jakieś proste pięcioramienne felgi 17 cali). Za to mam zamiar dłubnąć go trochę mechanicznie czego sobie nie wyobrażam bez dodatkowych wskaźników
Wywal zapalniczkę z popielniczką i schowaj wskaźniki pod klapką..Na słupku będzie wieś.
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Sugeruję pogadać z jakimś sprytnym elektronikiem.
Masz cudowne miejsce na dodatkowy wyświetlacz w zegarach - pozostałości po wyświetlaczu skrzyni biegów (ASB)
o popielniczce też pomyślałem ale mnie Polej uprzedził
Słupek to też moim zdaniem niestety zalatuje. (to nie eclipse czy jakaś inna japończykowizna)
Masz cudowne miejsce na dodatkowy wyświetlacz w zegarach - pozostałości po wyświetlaczu skrzyni biegów (ASB)
o popielniczce też pomyślałem ale mnie Polej uprzedził

Słupek to też moim zdaniem niestety zalatuje. (to nie eclipse czy jakaś inna japończykowizna)
BMW E39 Touring - 4,4 V8
- Ecnelis
- Forumowicz/ka
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Albo tak, zdjęcia z lanciateam.pl:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
dzięki, pomysł na prawdę zacny, nie szpeci, można w razie czego zakryć klapką. Po prostu idealnie. Ma ktoś może dokłądniejsze zdjęcia tej przeróbki?
Ecnelis pisze:Albo tak, zdjęcia z lanciateam.pl:
Dobre... podoba mi się

Były :
1.Kappa 2.4b 2.Kappa 2,4b 3.Kappa 2.0 4.Kappa 2.0 5.Kappa 2.4b 6. Kappa 2.4b 7.Kappa Coupe 2.4 20V nr 1410,Kappa Coupe 2.4 20V nr 0615, Lanos 1.6 16V,Kappa Coupe 2.0 20VT nr 2774
Jest :
BMW E39 2.5 24V
OPEL VECTRA C GTS OPC LINE
1.Kappa 2.4b 2.Kappa 2,4b 3.Kappa 2.0 4.Kappa 2.0 5.Kappa 2.4b 6. Kappa 2.4b 7.Kappa Coupe 2.4 20V nr 1410,Kappa Coupe 2.4 20V nr 0615, Lanos 1.6 16V,Kappa Coupe 2.0 20VT nr 2774
Jest :
BMW E39 2.5 24V
OPEL VECTRA C GTS OPC LINE
- tasman3310
- Forumowicz/ka
- Imię: Tomasz
Kappa- dodatkowe wskaźniki, najchętniej na słupku A kierowcy
Ciekawy pomysł.. Ciekawe ile zabawy jest z tym i co trzeba przerobić. Aczkolwiek widziałem jeszcze opcje że zamiast popielniczki są zegary i to chyba ktoś na forum miał tak zrobione..
Były:
Fiat Tempra 1.4
Lancia Dedra 1.8 16V VVT
Lancia Kappa 2.4TDS
Lancia Kappa 2.0 16VT
Jest:
Lancia Kappa Coupe 2.0 20VT
Lancia Delta II 1.8 16VVT
Fiat Tempra 1.4
Lancia Dedra 1.8 16V VVT
Lancia Kappa 2.4TDS
Lancia Kappa 2.0 16VT
Jest:
Lancia Kappa Coupe 2.0 20VT
Lancia Delta II 1.8 16VVT
- Ecnelis
- Forumowicz/ka
- Imię: Przemek
- Kontakt:
W temacie "Wiejski tuning" pojawiła się zmaltretowana Kappa, która ma zegary upchnięte w przegrodzie popielniczki, no prawie, bo są na wierzchu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odp: Kappa- dodatkowe wskaźniki, najchętniej na słupku A kie
Można kupić gotowe panele do wskaźnikówregaciarz pisze:dzięki, pomysł na prawdę zacny, nie szpeci, można w razie czego zakryć klapką. Po prostu idealnie. Ma ktoś może dokłądniejsze zdjęcia tej przeróbki?
viva la macchina!
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
więc postanowione, wskaźniki lądują pod klapką. Jedynie matrwi mnie zamocowanie radia w miejscu popielniczki, wie ktoś czy jest z tym duża rzeźba? Aktualnie nie mam czasu ani chęci aby rozebrać całą konsolę i zobaczyć czy da się jakoś bezboleśnie upchnąć tam radio
Wiem, że odkopuję starocia, ale właśnie ujrzałem najlepszy chyba pomysł na umieszczenie wskaźnika ciśnienia doładowania - w miejscu woltomierza. 
http://www.youtube.com/watch?v=MdcULPfhPhs

http://www.youtube.com/watch?v=MdcULPfhPhs
Drop a gear and disappear!
- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
Ja mam tak:
Nie powiem, bo praco kosztowało to trochę, ale wygląda jak fabryka.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW
>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Re: Kappa - dodatkowe wskaźniki/najchętniej na słupku A kier
Zacne. Osobiście zastanawiam się nad pomysłem z Jaga xj220 - wskaźniki w drzwiach. Tam wygląda to tak:

W Kappie zmieściłyby się najwyżej ze dwie sztuki w tym plastiku, np. ciśnienie doładowania i ciśnienie oleju. Pewnie kiedyś spróbuję, bo i tak mam w tym miejscu dziury od jakiegoś uchwytu.

W Kappie zmieściłyby się najwyżej ze dwie sztuki w tym plastiku, np. ciśnienie doładowania i ciśnienie oleju. Pewnie kiedyś spróbuję, bo i tak mam w tym miejscu dziury od jakiegoś uchwytu.
Drop a gear and disappear!