Lybra - jak sprawdzić wersję silnikową?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Łukasz
Lybra - jak sprawdzić wersję silnikową?
Witam
Mam pytanko: jak sprawdzić wersje silnikową lybry 1.9 czy 2.4 w dieslu ile mają koni? Na podstawie numeru VIN czy są jeszcze jakieś inne sposoby?
Bo wiadomo że np 105 i 115 różnią się turbiną o zmiennej geometrii tak samo w 2.4 jak to poznać?
I kolejne pytanko z innej beczki. Czy lybra ma dwa światła wsteczne czy tylko jedno się powinno świecić?
Mam pytanko: jak sprawdzić wersje silnikową lybry 1.9 czy 2.4 w dieslu ile mają koni? Na podstawie numeru VIN czy są jeszcze jakieś inne sposoby?
Bo wiadomo że np 105 i 115 różnią się turbiną o zmiennej geometrii tak samo w 2.4 jak to poznać?
I kolejne pytanko z innej beczki. Czy lybra ma dwa światła wsteczne czy tylko jedno się powinno świecić?
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Jak sprawdzić wersję silnikową?
W dowodzie rejestracyjnym masz moc w kw 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
-
Wiesz co zgadza się. Ale nie wiem czy wiesz jak auto sprowadzasz np z Holandii to w dokumentach tego nie piszą i co sobie wpiszesz to Ci w urzędzie uznają. A ja pytam o jakiś praktyczny sposób na sprawdzenie
Może to Ci pomożewendkarzyk pisze:Wiesz co zgadza się. Ale nie wiem czy wiesz jak auto sprowadzasz np z Holandii to w dokumentach tego nie piszą i co sobie wpiszesz to Ci w urzędzie uznają. A ja pytam o jakiś praktyczny sposób na sprawdzenie

Zerknąłem z ciekawości w dowód

Ktoś kiedyś źle wpisał

Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Re: Lybra - jak sprawdzić wersję silnikową?
Pozwolę sobie coś dodać od siebie.
W Holandii jest jakiś "myk", że oni wpisują w dokumenty mniejszą moc niż jest w rzeczywistości. Skąd to wiem. Kupiłem kiedyś deltę od gościa, który ją kupił właśnie w Holandii. Miałem wszystkie oryginalne dokumenty, a w nich moc .... 90 KM, gdy w rzeczywistości była 103 KM. To jest coś związane z wysokością (jakichś) ich opłat. Ten ich błąd powielił nasz urzędnik w WK (spisał dane z tłumaczenia). Ja tego nie prostowałem, ale .... musiałem uważać przy zamawianiu części. Ktoś zobaczył moc 90 KM i dobierał do tej mocy np. filtr powietrza (były delty o takiej mocy).
Wniosek - sprawdź w EPER-ze wg VIN co masz pod maską. To jedyne wiarygodne źródło (pod warunkiem, że nikt nie wymienił silnika).
W Holandii jest jakiś "myk", że oni wpisują w dokumenty mniejszą moc niż jest w rzeczywistości. Skąd to wiem. Kupiłem kiedyś deltę od gościa, który ją kupił właśnie w Holandii. Miałem wszystkie oryginalne dokumenty, a w nich moc .... 90 KM, gdy w rzeczywistości była 103 KM. To jest coś związane z wysokością (jakichś) ich opłat. Ten ich błąd powielił nasz urzędnik w WK (spisał dane z tłumaczenia). Ja tego nie prostowałem, ale .... musiałem uważać przy zamawianiu części. Ktoś zobaczył moc 90 KM i dobierał do tej mocy np. filtr powietrza (były delty o takiej mocy).
Wniosek - sprawdź w EPER-ze wg VIN co masz pod maską. To jedyne wiarygodne źródło (pod warunkiem, że nikt nie wymienił silnika).
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Bo w Holandii bodajże wysokość OC zależy właśnie od mocy.
Kumpel przyciągnął A4 1,9 Di z 99'. Rzut oka pod maskę, a tam turbo
Kumpel przyciągnął A4 1,9 Di z 99'. Rzut oka pod maskę, a tam turbo

Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
-
Podziękowałfaraon pisze:Pozwolę sobie coś dodać od siebie.

BTW. Chce zrobić chip tuning w Gdyni. http://vtech.pl/dealerzy/wojewodztwo-pomorskie
800-900 śpiewają za chip boxa ze wstawieniem. Chciałbym zielonego bo podwyższa nieznacznie moc i obniża spalanie. Do tego wykres z hamowni przed i po więc pełna profeska.
- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
Nie kupuj boxa tylko niech Ci zrobią remap sterownika. Wówczas masz program uszyty na miarę do silnika i zestrojony prawidłowo, a nie zamontowany uniwersalny oszukiwacz parametrów silnika w postaci BOX-a.wendkarzyk pisze:Podziękowałfaraon pisze:Pozwolę sobie coś dodać od siebie.
Wniosek - sprawdź w EPER-ze wg VIN co masz pod maską. To jedyne wiarygodne źródło (pod warunkiem, że nikt nie wymienił silnika).Nie wiedziałem że jest coś takiego jak EPER. Sprawdziłem dwie lybry. I zgadza się wszystko jak jest w dowodzie
. Jeszcze jedno pytanko które zadawałem. Czy lybra ma dwa światła wsteczne czy jedno ?
BTW. Chce zrobić chip tuning w Gdyni. http://vtech.pl/dealerzy/wojewodztwo-pomorskie
800-900 śpiewają za chip boxa ze wstawieniem. Chciałbym zielonego bo podwyższa nieznacznie moc i obniża spalanie. Do tego wykres z hamowni przed i po więc pełna profeska.
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW
>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-
Dzięki za radę. Skorzystam napewno bo nie znam się tak dobrze. Taka przyjemność może kosztować tyle samo czy więcej ?
Taka przyjemność kosztuje duużo mniej u Dominikawendkarzyk pisze:Dzięki za radę. Skorzystam napewno bo nie znam się tak dobrze. Taka przyjemność może kosztować tyle samo czy więcej ?

Pozdrawiam markiz
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia