Lybra - montaż lusterka elektrycznie składanego.

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 10 lut 2009, 21:54

W mojej Kappie nie ma lusterek składanych i co za tym, przełącznika, nie ma równierz grzania szyb, czy nominalnie jest instalacja do lusterek by były podgrzewane i składały się?
czy ktos robił taka dokładkę i może opisać co należy
pozdrawiam :D
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Gość

Post autor: Gość » 10 lut 2009, 22:00

mam u siebie akurat kappęna skłądane lusterka na jutro zapodam dogłębnie temat jutro/przeróbka na składane elektrycznie po wyłączeniu zapłonu/Gostek ma swoje lusterka ,przelotki i chyba szczątki instalacji/ :D

Marc_B
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Marc_B » 10 lut 2009, 22:02

A do Lybry dało by coś takiego zrobić?
Co by się składały po wyłączeniu zapłonu, a rozkładały po włączeniu??

Gość

Post autor: Gość » 10 lut 2009, 22:13

tak 190 robota plus materiały/podwójny przekażnik plus dwie diody plus połączenia / plus 5-6 godz i wszystko biega po wyłączeniu zapłonu się składają po włączeniu rozkładają a jak chcesz w czasie jazdy złożyć nie ma problemu wszystko na tym samym przełączniku :D

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 10 lut 2009, 22:31

"jan123456" pisze:tak 190 robota plus materiały/podwójny przekażnik plus dwie diody plus połączenia / plus 5-6 godz i wszystko biega po wyłączeniu zapłonu się składają po włączeniu rozkładają a jak chcesz w czasie jazdy złożyć nie ma problemu wszystko na tym samym przełączniku :D
no to czekamy :D troszkę daleko ale zobaczę może na jakimś zlocie bym z fantami podjechał, jak co to na priw :D
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
krzysiek.ge
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Krzysiek

Re: Lybra - montaż lusterka elektrycznie składanego.

Post autor: krzysiek.ge » 04 cze 2012, 14:50

Witam,
Chciałby się upewnić przed kupnem składanych lusterek czy ich montaż jest możliwy w wersji bez tego bajeru. Co potrzeba aby lusterka składały się przy zamykaniu i otwieraniu auta.
Pozdrawiam
Jest:
Lancia Lybra 2.4 jtd Intensa Bi-Colore/Virus by RAMZES
Były:
Alfa 156 2.0 T.S
Fiat Tempra 1.6 8v

Kris
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: Kris » 04 cze 2012, 15:03

poszukaj na forum. Już ktoś tam walczył z podłączaniem lusterek składanych i z tego co pamiętam to brakowało mu jakichś kabelków po prawej stronie. Jeśli chodzi o składanie lusterek z zamykaniem i otwieraniem auta to wiąże się z poskładaniem takiego elektronicznego ustrojstwa :) Sama instalacja Lybry nie przewiduje takiego bajeru.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy

laly2000

Post autor: laly2000 » 05 cze 2012, 8:56

Spięcie z centralnym nie byłoby chyba takie trudne. Kwestia wyczajenia, gdzie są kabelki/centralka. Mnie najbardziej zniechęca prucie tapicerki, żeby się do nich dostać, dlatego prawe lusterko mi się nadal nie składa :D
Sprawdź, ile masz kabelków w wiązkach do lusterek. W lewym powinno być 7, w prawym 9. Jeśli tak jest, to możesz założyć składane lusterka (+joystick z 4-pozycyjnym pokrętłem)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”