Kappa - podświetlenie nocne zegarów i infocenter
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Kappa - podświetlenie nocne zegarów i infocenter
To się przyznajcie co to było skopane 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- RAVSOS
- Forumowicz/ka
- Imię: Bartosz
coś paliło bezpiecznik:D 5A i 10A fajczyło po każdym odpaleniu załączonych światłach tak więc wmontowałem mu 15A, wytrzymał tak więc postanowiłem sprawdzić czy to aby nie światła palą bezpiecznik więc znów włożyłem zalecane przez producenta zalecane 5A i wyobraźcie sobie wszystko działa jak powinno 

Włoskie samochody potrafią zaprzeczyć logice oraz każdemu prawu fizyki:D
ja mam inny problem, nocne podświetlenie zegarów, wyświetlacza infocenter działa ok, ale nie podświetla przycisków, tam gdzie te dziureczki w klawiszach to powinny świecić chyba , a przy nawiewach tylko ten po lewej stronie nad włącznikiem świateł podświetla piktogram,a powinny chyba wszystkie tak? w czym może być problem?
>>> KAPPA 2.4 T.DS <<<
Podepnę się pod temat, jako ze niedługo kupuję zestaw żarówek lub diodek i będę gmerał przy podświetleniu.
Awaria:
- przyciski wokół infocenter są wszystkie ciemne, w samym info w trybie nocnym nie działa prawa żarówka (pod godziną). Żarówki w info się wymieni kompletem, ale przy przyciskach pewnie się coś odpięło - ktoś wie gdzie i co to może być? Wszystko inne świeci zawsze normalnie: zegary, panel w drzwiach, samo info.
Chcę zrobić:
- zegary podświetlone na biało (wiem jak, piękny opis jest
), wskazówki jeszcze nie wiem jak (pewnie na czerwono albo pomarańczowo), resztę przycisków zostawiam zieloną - głównie dlatego, że dla pełnej zmiany trzeba zeskrobać farbę w podświetleniu włącznika świateł, a to jest awykonalne bynajmniej
no i zielone przyciski ładnie wyglądają, a może zrobię je białe/żółte jak się uprę,
- Infocenter, który w ogóle nie reaguje na włączenie świateł - kto wie który kabelek daje mu sygnał (żebym wiedział co urżnąć)? Chyba nie ten sam co do przycisków dookoła, bo one są u mnie ciemne, a Infocenter działa normalnie.
Awaria:
- przyciski wokół infocenter są wszystkie ciemne, w samym info w trybie nocnym nie działa prawa żarówka (pod godziną). Żarówki w info się wymieni kompletem, ale przy przyciskach pewnie się coś odpięło - ktoś wie gdzie i co to może być? Wszystko inne świeci zawsze normalnie: zegary, panel w drzwiach, samo info.
Chcę zrobić:
- zegary podświetlone na biało (wiem jak, piękny opis jest

- Infocenter, który w ogóle nie reaguje na włączenie świateł - kto wie który kabelek daje mu sygnał (żebym wiedział co urżnąć)? Chyba nie ten sam co do przycisków dookoła, bo one są u mnie ciemne, a Infocenter działa normalnie.

Drop a gear and disappear!