Thesis - wentylacja/klimatyzacja
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Thesis - wentylacja/klimatyzacja
Gdzie się znajduje i jak się dostać do silniczka wentylacji(klimatyzacji) bo u mnie niestety nie działa sam silniczek.
Byłbym wdzięczny za pomoc:)
Lancia Thesis 2.4JTD 175KM
Re: Thesis wentylacja
Oj, za schowkiem albo lepiej pod tam gdzie filtr pyłkowy.Sebastian1975 pisze:Gdzie się znajduje i jak się dostać do silniczka wentylacji(klimatyzacji) bo u mnie niestety nie działa sam silniczek.
-
No napisałem, pod schowkiem od spodu masz takie miękkie wykończenie na dwie spinki a za tym silniczek.Sebastian1975 pisze:Może coś więcej, np którędy się tam dostać.
-
-
Wielkie dzięki Argento za pomoc. Wentylator działa, nie łączyła złączka przy silniczku. Dzięki serdeczne.
Lancia Thesis 2.4JTD 175KM
Z uwagi na to że nie mogę napisać nowego tematu piszę tu.
Problem z klimatyzacją z rana jak samochód stoi przez noc klima chwilowo działa i potem przestaje po prostu cewka w sprężarce jej nie załącza udało się dostać do kostki przy sprężarce rozpiąłem ją i miernik pokazuje że do kostki napięcie dochodzi sprawdzam więc cewkę na krótko i też działa ale po złączeniu wtyczki to napięcie w przewodzie zasilającym cewkę ginie jednym słowem jest tak że jak kostka jest rozpięta napięcie jest a jak jest spięta to go nie ma czym to może być spowodowane Żeby było fajnie to nie mogę się interfejsem połączyć z klimą
Problem z klimatyzacją z rana jak samochód stoi przez noc klima chwilowo działa i potem przestaje po prostu cewka w sprężarce jej nie załącza udało się dostać do kostki przy sprężarce rozpiąłem ją i miernik pokazuje że do kostki napięcie dochodzi sprawdzam więc cewkę na krótko i też działa ale po złączeniu wtyczki to napięcie w przewodzie zasilającym cewkę ginie jednym słowem jest tak że jak kostka jest rozpięta napięcie jest a jak jest spięta to go nie ma czym to może być spowodowane Żeby było fajnie to nie mogę się interfejsem połączyć z klimą
Tak jest klimatyzacja to takie proste a tuodysik2 pisze:Z uwagi na to że nie mogę napisać nowego tematu piszę tu.

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.argenta67 pisze:Tak jest klimatyzacja to takie proste a tudziwne rzeczy, nie, po prostu błędna diagnoza.
-
- Klubowicz
- Imię: http://www.flyshark.ayz.p
- Kontakt:
Re: Thesis - wentylacja/klimatyzacja
Witam wszystkich
Jestem szczęśliwym posiadaczem Thesis Emblema 2.4 JTD 2003 rok
Po przeczytaniu wielu postów nie znalazłem tematu i odpowiedzi więc postanowiłem zaciągnąć języka tutaj. Ponieważ mam tylną klimatyzację a po kilku dniach zauważyłem że nie mogę uruchomić tylnego panelu. Przy normalnie pracującej klimie naciskam przycisk "REAR" i nic na tylnym wyświetlaczu się nie pojawia. Moje pytanie:
co robię nie tak lub co może być przyczyną że nie wchodzi do pracy ????????
Liczę na Wasze doświadczenie i wiedzę.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Thesis Emblema 2.4 JTD 2003 rok
Po przeczytaniu wielu postów nie znalazłem tematu i odpowiedzi więc postanowiłem zaciągnąć języka tutaj. Ponieważ mam tylną klimatyzację a po kilku dniach zauważyłem że nie mogę uruchomić tylnego panelu. Przy normalnie pracującej klimie naciskam przycisk "REAR" i nic na tylnym wyświetlaczu się nie pojawia. Moje pytanie:
co robię nie tak lub co może być przyczyną że nie wchodzi do pracy ????????
Liczę na Wasze doświadczenie i wiedzę.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Jak przycisk REAR nie działa to musi to być jakąś usterka
Witam, nie będę zakładać nowego wątku.
Poszukuję schematu instalacji elektrycznej, chodzi o klimatyzację. Fachowiec elektronik poległ. Sprężarka sprawna, na krótko działa, ale nie dochodzi do sprężarki sygnał. Bezpieczniki sprawdzone. Może to być jakaś kostka, sterownik lub uszkodzony kabelek.
Pomóżcie, na dworze coraz cieplej, wakacje, a bez klimy wyprawa na południe to mordęga.
Poszukuję schematu instalacji elektrycznej, chodzi o klimatyzację. Fachowiec elektronik poległ. Sprężarka sprawna, na krótko działa, ale nie dochodzi do sprężarki sygnał. Bezpieczniki sprawdzone. Może to być jakaś kostka, sterownik lub uszkodzony kabelek.
Pomóżcie, na dworze coraz cieplej, wakacje, a bez klimy wyprawa na południe to mordęga.
- Alley
- Forumowicz/ka
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Również odgrzeje kotleta, szukam bezpiecznika od dmuchawy. Wszystkie kontrolki działaja "dmucha" na max, a nic nie leci. Nie mam w ogóle dostępu do eLearna na ta chwile bo jestem kawałek od domu. Z góry dziękuje za szybką pomoc.
537-407-123
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność ? w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Czyli wiatrak kręci ale klapki nie puszczają powietrza ?
- Alley
- Forumowicz/ka
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Dmucha w czystej teorii bo jest na wyświetlaczu MAX, a tak to w ogóle nie słychać wentylatora. Stało się to jak włączyłem zapłon i dałem na szybki ogrzewanie. Zaczeło dmuchać na max a później odpaliłem samochód i wentylator się od razu wyłączył, a na panelu dalej został MAX. Teraz szukam bezpiecznika, ale w deszczu to można szukać wiatru w polu co najwyzej.
537-407-123