Thesis - funkcjonalny Connect

Awatar użytkownika
Jedrek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Andrzej

Re: Thesis - funkcjonalny Connect

Post autor: Jedrek » 26 sie 2012, 11:31

ARGENTA, nie odpowiadaj na zaczepki...
To my będziemy mieli wyjątkowe egzemplarze Thesis a inni niech sobie doczepiają swoje navi z marketu na przedniej szybie.
Ale swoją drogą LUK82 pojechał po bandzie.... tak się nie robi.

argenta67

Post autor: argenta67 » 26 sie 2012, 12:11

Jedrek pisze:ARGENTA, nie odpowiadaj na zaczepki...
To my będziemy mieli wyjątkowe egzemplarze Thesis a inni niech sobie doczepiają swoje navi z marketu na przedniej szybie.
Ale swoją drogą LUK82 pojechał po bandzie.... tak się nie robi.
Z niektórymi rzeczami nie da się walczyć więc trzeba się przyzwyczaić a tu jest wielu co do mnie tylko robią : nerwus : bo nic innego im nie pozostało.

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 26 sie 2012, 12:33

Elektrykowi to jedynie moje przejęzyczenie. Tak ramzes II śledzisz temat że wyzej nie zauważyłeś napisałem elektronik, ale widać że to już dla Ciebie za dużo.
Pisałem już w innym temacie że dodatkowe bajery dodam jak nie będzie potrzeby cięcia kabli ( warunek spełniony ) a tym bardziej w connect . By ominąć sieć CAN należy dobrać sie do wnętrza connect, a to dla mnie nie wchodzi w grę no chyba że to błędna teza to możnaby było mi ja wyjaśnić.
Sprzęt miał być do samodzielnego montażu a tu wychodzi kwiatek że bez argenty nie możemy prawidłowo zainstalować bajerów. Może faktycznie trochę za ostro napisałem ale argencie67 mojej Thesis nigdy nie oddam do naprawy bo jak pisałem nie mam do niego zaufania.

argenta67

Post autor: argenta67 » 26 sie 2012, 13:03

LUKI82 pisze: Poza tym twoja Thesis wywala bledy z którymi nie dajesz sobie rady. Krótko mówiąc to do bani z Ciebie mechanik.
I na dodatek zatrudniam młode pary do pchania auta bo z taką ilością błędów nawet silnik nie daje rady :lol: :lol: :lol:
zd.jpg
LUKI82 pisze: Jakbyś miał trochę rozumu to zamiast obrażać mogłeś napisać jak się pozbyć EOL ERROR a pisanie ze wiem ale nie powiem to możesz opowiadać dzieciom w przedszkolu.
Ten forumowicz już wcześniej tłumaczył komuś, że u niego sie pojawia Eol error ale on się nie przejmuje bo zaraz znika i jest ok więc teraz po zamontowaniu tego urządzenia pojawiłby się u niego na stałe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 26 sie 2012, 13:22

Tak mechaniku tłumaczyłem ale jednak nie jesteś w stanie czytać ze zrozumieniem i jak te stare babcie przekręcić wersję wydarzeń. Pojawiły sie ze dwa razy i to jeszcze na starym akumulatorze jakieś 2 lata temu teraz ani razu.

Awatar użytkownika
sksk
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Kalman

Post autor: sksk » 26 sie 2012, 15:16

Argenta, jak nic nie masz przeciwko, chciałbym wejść...rozumiem, ze podstawowym warunkiem jest wplata, jak pisałeś:
"Auto-Start
14 1050 1025 1000 0090 9437 1219
Od razu informuje, że jak wpłynie dziewięć wpłat po 147 zł to całość przelewam na konto firmy "M" i tak jak pisali wcześniej po zaksięgowaniu wpłaty zaczynają produkcje płytki, czas 3-4 tygodnie."

Postaram się to uczynić jutro.
Mam nadzieje, ze po produkcji urządzenia gdzieś będzie możliwe zapewnić fachowy i estetyczny montaż(?).
Jesteś wielki! : yesyes :
Daihatsu Applause 1.6 Zi 4WD 1991 od nowości
Honda Civic 1.5 iLS 1999 od nowości
Lancia Thesis 2.0T Emblema od miłości

argenta67

Post autor: argenta67 » 26 sie 2012, 17:07

sksk pisze:Argenta, jak nic nie masz przeciwko, chciałbym wejść...rozumiem, ze podstawowym warunkiem jest wplata, jak pisałeś:
Oczywiście, że nie mam.
Jak widać na liście wpłat to są podwójne wpłaty tylko dlatego aby ruszyć z produkcją i dlatego śmiało można zastąpić jakiegoś dubla : ok2 :
Montaż może tylko i wyłącznie odbyć się w sposób tak aby nie pozostawił żadnych "drutów" na wierzchu.
LUKI82 pisze: Sprzęt miał być do samodzielnego montażu a tu wychodzi kwiatek że bez argenty nie możemy prawidłowo zainstalować bajerów.
Tu forumowy wichrzyciel tworzy teorie spiskowe przeciw mnie strasząc Eol error a tak faktycznie to nie jest powiedziane, że ten błąd musi wyskoczyć ale jest to teoretycznie możliwe bo ingerujemy w sprzęt audio-wizualny i tak jak w przypadku komputera trzeba dodać odpowiednie sterowniki tak i tu może to być potrzebne ale na ten problem też zawsze postaram sie pomóc. W kilku przypadkach bez żadnej mojej, właściciela czy innego warsztatu potrafi się pokazać i jak na razie zawsze udawało mi się go usunąć. Firma produkująca dodatek sprawdza wszystkie opcje ale nie posiada całego samochodu aby móc dać 100% pewną odpowiedz:
Podłączenie do płytki panelu, video czy navi nic nie zmienia na komunikacji CAN. Jedynie procesor i zapisany w nim przez nas program decyduje o komunikatach wysyłanych na magistralę, które są niezależne od sprzętów podpiętych pod płytkę.
Obecnie wpisana jest dokładna kopia komunikatów które wysyła oryg tuner "przy wyłączonym zapłonie", mogę jedynie przypuszczać że brakuje paru ramek, które tuner wysyła po włączeniu zapłonu w chwili gdy connect odpytuje wszystkie urządzenia na magistrali.

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 26 sie 2012, 17:41

No ok taka odpowiedź jest konkretna.

Czyli nadal podczas włączenia zapłonu mamy niezgodność na CAN?
Jeśli tak to czy emulator prędkości załatwi sprawę?-wydaje się mi że nie ale mogę się mylić.
I jeśli mamy problem z tunerem to i będzie z navi...?

argenta67

Post autor: argenta67 » 27 sie 2012, 7:12

LUKI82 pisze:No ok taka odpowiedź jest konkretna.

Jeśli tak to czy emulator prędkości załatwi sprawę?-wydaje się mi że nie ale mogę się mylić.
Wichrzycielu ja i tak co by sie nie działo to nie chcę z tobą mieć żadnego kontaktu ale jako, że to forum jest publiczne to i producent to czyta i aby inni nie sugerowali sie głupimi/wątpliwościami to on się pofatygował i dał odpowiedz:
Dla LUKI82:
Nie ma czegoś takiego jak niezgodność CAN w tym przypadku. Jak zaznaczyłem wcześniej, nie znam komunikacji Connecta po sieci CAN po włączeniu zapłonu i dopiero jak zapoznam się z jakąś Thesis będą konkretne odpowiedzi czy komunikację mamy w naszym urządzeniu "czystą" w 100% czy tylko w 99,9%
Jaki emulator prędkości? to nie ta bajka.....
Problemu ani tuner ani navi nie ma. Przeczytaj dokładnie moje wcześniejsze wypowiedzi: "Podłączenie do płytki panelu, video czy navi nic nie zmienia na komunikacji CAN. Jedynie procesor i zapisany w nim przez nas program decyduje o komunikatach wysyłanych na magistralę, które są niezależne od sprzętów podpiętych pod płytkę."

P.S.
Zamiast rozdrapywać sobie strupy i puszczać stęchłe animozje, lepiej pomóżcie nam wprowadzić urządzenie do bezbłędnego użytku. Sam siedzę w magistarlach CAN od 15 lat gdybanie że może będzie błąd, gdy pies sąsiada popatrzy na mnie od miski (to dla przykładu) nie przyniesie efektu.

Druga sprawa to Mróz był tu to mógł działać ale nic nie zrobił w tym kierunku a teraz za pośrednictwem LUKI82 sypie piach w tryby ale już tego żaden moderator nie doczytał nie mówiąc o guru co potrafi tylko najsprawiedliwsze wyroki kreować.

Awatar użytkownika
sksk
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: sksk » 27 sie 2012, 17:54

Argenta! Zrobiłem przelew.
SK

argenta67

Post autor: argenta67 » 27 sie 2012, 19:39

sksk pisze:Argenta! Zrobiłem przelew.
SK
To i owszem potwierdzam czyli lista wygląda tak:
argenta67
Zygi
Jędrek
Jacek
Foe
Kmicic
Kmicic
Kmicic
Jash
sksk

sksk tylko napisz jak to będzie w twoim przypadku z wysyłką.

Maros pisze:P.S.
Zamiast rozdrapywać sobie strupy i puszczać stęchłe animozje, lepiej pomóżcie nam wprowadzić urządzenie do bezbłędnego użytku. Sam siedzę w magistarlach CAN od 15 lat gdybanie że może będzie błąd, gdy pies sąsiada popatrzy na mnie od miski (to dla przykładu) nie przyniesie efektu.[/color]
Swoja drogą to jest żenujące zęby obcy facet/firma czytał jak się podchodzi do jego zaangażowania zamiast podziękować, że ma ochotę zająć sie czymś czego inni wręcz bokiem omijali to musi czytać zaczepki i złośliwe przytyki
LUKI82 pisze:I znowu argenta zaczynasz obrażać ludzi.
Ocenzurowałem.
Ty nie wzbudzasz we mnie zaufania...
Ocenzurowałem.
i całe szczęście, że ktoś się tym zajął choć chwile za późno bo już Pan Paweł zdążył to przeczytać.
LUKI82 pisze: Jakbyś miał trochę rozumu to zamiast obrażać mogłeś napisać jak się pozbyć EOL ERROR a pisanie ze wiem ale nie powiem to możesz opowiadać dzieciom w przedszkolu.
Są tu tacy co dzięki mnie pozbyli się tego błędu Eol error choć wcześniej LT się poddało.

Awatar użytkownika
sksk
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: sksk » 28 sie 2012, 7:52

Argenta, co do wysiłku: mieszkam w Warszawie, podjadę, zapłacę, weźmie.
Deklaruje się na full opcji. Chciałbym jak najbardziej, żebyś to wszystko zamontował do mojej Tereski, proszę to czytać jako wiążąca z mojej strony propozycje. Nie widzę szanse, żeby gzie indziej zlecić, sam z wykształcenia jestem inżynierem od automatyki, ale od 20 lat pracuje za biurkiem, nie mam warunki, ani czasu na wykonanie. Po montażu do twojego samochodu na pewno zrobisz to szybko i sprawnie drugi raz...
Pozdrawiam
SK

argenta67

Post autor: argenta67 » 28 sie 2012, 18:30

sksk pisze:Argenta, co do wysiłku: mieszkam w Warszawie, podjadę, zapłacę, weźmie.
Deklaruje się na full opcji. Chciałbym jak najbardziej, żebyś to wszystko zamontował do mojej Tereski, proszę to czytać jako wiążąca z mojej strony propozycje. Nie widzę szanse, żeby gzie indziej zlecić, sam z wykształcenia jestem inżynierem od automatyki, ale od 20 lat pracuje za biurkiem, nie mam warunki, ani czasu na wykonanie. Po montażu do twojego samochodu na pewno zrobisz to szybko i sprawnie drugi raz...
Pozdrawiam
SK
Myślę, że nie będzie problemu : ok2 : tylko zdziwił mnie ten przelew ale chyba wiesz dlaczego.

Awatar użytkownika
sksk
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: sksk » 28 sie 2012, 23:48

Argenta, nie wiem dlaczego zdziwił ten przelew, jak coś nie tak, napisz, wyprostuje.

argenta67

Post autor: argenta67 » 29 sie 2012, 6:53

sksk pisze:Argenta, nie wiem dlaczego zdziwił ten przelew, jak coś nie tak, napisz, wyprostuje.
Temat na Pw.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio & Navi”