Tak sobie pouzupełniam - nie wszyscy pewnie od razu widzą o kogo chodzi, niektórych Pań nie ma na forum, to niech chociaż mężowie będą dumni

No i tatusiowie też

Tomek, popraw mnie proszę, jakby co
Wiedzy o ruchu drogowym:
1. Taz 15/20
1. faraon 15/20
1. wujekp 15/20
2. Ania K. 13/20 - Tomzikowa
2. Spxcompany 13/20
3. Iwona 11/20 - z obstawy Triborda
3. Luckyy 11/20
Wiedzy o marce:
1. Ania K. 29/40 - Tomzikowa
2. Tomzik 28/40
2. Taz 25/40
P.S. I zapamiętajcie na całe życie, że Lancia rozpoczęła swoją działalność w TURYNIE!!!
Najstarszym uczestnikiem zlotu został Tribord, a najmłodszym bobas nerolancia2, - czyli mały Kacperek.
Konkurs wiedzy o ruchu drogowym dla dzieci:
1. Mateusz W. 12/15 - syn Zygmunta1
2. Madzia W. 11/15 - córa wujkap
3. Natalia J. 10/15 - chrześnica wujkap
3. Aleks L. 8/15 - syn Topcia1
Konkurs/rajd rodzinny:
1. Wilkin 03:00:06 min
2. Alan 03:41:83 min
3. Topzoom (tak, to nie pomyłka

) 03:48:38 min - a to sobie sami rozkmińcie (pomocniczo można uważnie przeglądać fotki

)
Kolejna sprawa to to, co zrobiliśmy w roku ubiegłym - piszmy na gorąco, co się szczególnie podobało, a co warto poprawiać

Jak mówiłam w Jodłowym Dworze, trzeba mieć świadomość, że nie zawsze i nie ze wszystkim dogodzimy każdemu, ale na pewno taka jest intencja osób zaangażowanych w organizację, żeby wszystko hulało jak najlepiej
I.
Nie na wszystko też mamy wpływ - vide pogoda

No chyba że w ostatnich dniach faraon miał za dużo na głowie i nie zdążył się skontaktować z kim trzeba

A tak na serio, mam nadzieję, że w przyszłym roku wrócimy do terminu czerwcowego, kiedy kończy się rok szkolny, a przynajmniej oceny wystawione i można dzieciakom zafundować super zabawę za całoroczny wysiłek i na rozpoczęcie wakacji
II.
Jak uczestnicy zlotu zauważyli, tym razem dzieci miały dmuchańce niedmuchane. Była trampolina i autka, była też schowana z powrotem do auta zjeżdżalnia, kiedy okazało się, że Panowie zapomnieli dowieźć dmuchawę. Mogli ją sprowadzić na godzinę 13, ale w obliczu aury odpuściliśmy. Na szczęście był wodzirej Radzio, który w obliczu deszczu zajął dzieci i wydaje się, że brak zjeżdżalni nie zepsuł humorów. Natomiast zastanawiałam się, jakie można wyciągnąć wnioski z tej sytuacji:
1. nie zamawiać samych dmuchanych sprzętów (tak jak mieliśmy, czyli chociaż 1 lub 2 rzeczy nie potrzebujące dmuchawy)
2. "uczulać" zamawianą firmę, żeby sprawdziła przed odjazdem, czy zabrała wszystko (może się to wydawać głupie, ale skoro nam zależy

) - tego w tym roku nie robiłam, bo nie wymyśliłam, że trzeba
3. być może poprosić firmę o kontakt przed wyjazdem do nas i wypytać, czy sprawdzili, że wszystko zabrali? (to co w punktach 2 i 3 powinno leżeć po ich stronie, ale może?)
4. jeśli warunki ośrodka pozwalają, uzgadniać wstawienie sprzętów do środka w razie niepogody (tak miałam ustalone w zeszłym roku w Sielpi, ale tam sala balowa była dużo większa i wyższa - kto był, ten wie
III.
Jak jesteśmy przy sali na imprezę -
warto, żeby była chociaż trochę większa niż w tym roku

chodzi o część do tańców

to opinia nie tylko moja, ale przede wszystkim naszego wodzireja

(zwłaszcza, jeśli zapowiedzi się potwierdzą i zlot będzie miał wielu uczestników)
IV.
1. prośba o większą czcionkę na identyfikatorach - na ten moment od 2 osób (bartek_wroclaw z żoną)
2. oprócz nicków dawać imiona jak w zeszłym roku - więcej osób (ważne zwłaszcza wtedy, gdy nick nie związany z imieniem)
V.
dyplomy - taką prośbę zgłosił też bartekwroclaw - chyba chodziło mu o dyplomy dla posiadaczy najładniejszych aut, ale może robić do wszystkich konkursów?
Mój dodatkowy pomysł - może po załatwieniu wszystkich pilnych spraw, można zrobić jeszcze wstecz dyplomy - chociaż dla tych najładniejszych? Na samym zlocie nasz zmęczony Dudi nie wykazał entuzjazmu, ale może zmieni zdanie
VI. No właśnie

Jednym z moich jak najbardziej pozytywnych wniosków po ogólnopolskim jest: trzeba założyć
Funclub Zooma 
Jako pomysłodawczyni tegoż, będę pierwszą jego członkinią, "najzapewniej" tuż przed faraonem

Kto następny?
Tak że (Zatem) Kochani - piszcie o tym co się podobało (wtedy wiadomo, że warto to kontynuować, żeby nie uciekło

) i o tym, co można jeszcze ulepszyć. Zwłaszcza, że chodzą słuchy

, że szykuje się mocna ekipa organizacyjna, a nasze głosy mogą im być pomocne

Nawet jak ktoś już coś wpisze, to też piszcie, żeby było wiadomo, "jaka jest skala zjawiska", czyli czy dany element się podoba/nie podoba 1- 2 osobom, czy większej grupie, bo wiadomo, że trzeba bardziej brać pod uwagę to, co jest istotne dla większej ilości osób.
Aha - VII
Od zeszłego roku pilnujemy, żeby była kawa do śniadania (nie zawsze jest w standardzie). Oczywiście ta w standardzie raczej nie zaspokaja gustów, ale przynajmniej dla niektórych lepsza taka niż żadna