Widzę że dużo kompetentnych osób chce pomóc, więc dodam jeszcze pytanie czy z karty kodowej warsztat odtworzy mi nowy klucz z imobilaizerem?
To gdzie taki magik jest??Lukasz_TG pisze:Nie wiem jaki mają sprzęt, ale facet mi dorobił klucz z IMMO dosłownie w 5 minut. Do tego nie miałem mastera, oczywiście auta na oczy nie widział miał tylko sam klucz.
Robiłem to w Regensburgu (Niemcy) sprzętu nie widziałem, bo miał go na zapleczu, a cała operacja kosztowała 35 eur. Z ciekawości się pytałem i Facet powiedział, że jest w stanie każdy klucz z IMMO dorobić.barsliw pisze:To gdzie taki magik jest??Lukasz_TG pisze:Nie wiem jaki mają sprzęt, ale facet mi dorobił klucz z IMMO dosłownie w 5 minut. Do tego nie miałem mastera, oczywiście auta na oczy nie widział miał tylko sam klucz.
Pod warunkiem, że masz klucz matke, ja nie miałem.RoboLP pisze:Panowie, to jak mam stary typ, to mogę kupić jakikolwiek kluczyk i go do-programują do mojej centralki w aucie?
Hmm..marianm pisze:Wiem, że temat był wielokrotnie omawiany, ale dla jasności będę wdzięczny za krótką informację.
Mam jeden kluczyk z pilotem... oraz dodatkowo sam grot (czyli tylko możliwość otworzenia mechanicznego).
Wolałbym w końcu uzbroić się w drugi pełnowartościowy kluczyk.
Mam na miejscu speców, którzy twierdzą, że zakodują mi kluczyk (koszt 200-250 zł).
Czy do tego kodowania mogę wykorzystać ten goły grot, np. kupując na aledrogo używany kluczyk?
I czy w sytuacji kiedy posiadam ten grot, mogę kupić jakikolwiek pilot , który i tak będzie kodowany?
Kwestia co spece rozumieja w kwestii "zakodowania kluczyka" czy immo czy dodanie kluczyka do centralki, wydaje mi sie że jeżeli chcesz zrobic drugi kluczyk to i tak musisz kupic używany, przełożyć grot i dać do kodowania.Hmm..To jak z tym gołym grotem, mogę go w ogóle jeszcze wykorzystać do zrobienia pełnowartościowego kluczyka z pilotem???