Delta III - czy kupić z automatem?
Moderator: stabraf
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: leszek
Delta III - czy kupić z automatem?
Witam forumowiczów
Może doradzicie czy warto kupić Deltę III z automatyczną skrzynią?
Dziękuje za ew. pomoc.
Może doradzicie czy warto kupić Deltę III z automatyczną skrzynią?
Dziękuje za ew. pomoc.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Re: automat
Automaty mają tylu przeciwników co zwolenników, dlatego jeśli lubisz jazdę automatem to tak.
Ja osobiście jestem ich wielkim fanem.
Ja osobiście jestem ich wielkim fanem.
-
Re: Czy kupić Deltę z automatem?
Tak to prawda.
Ale czy automatyczna skrzynia często się psuje?
Słyszałem, że drogie są naprawy.
Ale czy automatyczna skrzynia często się psuje?
Słyszałem, że drogie są naprawy.
- topcio
A czy był sprawdzany/wymieniany olej w rzeczonej skrzyni?
-
Na razie się przymierzam do kupna i liczę na pomoc typu;
Na co zwrócić uwagę przy kupnie automatu itp
Przy poprzednim samochodzie bardzo mi pomogło forum.
chce kupić auto ok. trzy-letnie
Przy poprzednim samochodzie bardzo mi pomogło forum.
chce kupić auto ok. trzy-letnie
- topcio
leszek45 pisze:Na razie się przymierzam do kupna i liczę na pomoc typu;
Stan oleju, płynność zmiany biegów, działanie wszystkich trybów i czy bieg utrzyma auto pod górę.
-
Re: Delta III - czy kupić z automatem?
Jak to rozumieć 'bieg utrzyma auto pod górę?
Jak sprawdzić stan oleju?
Jak sprawdzić stan oleju?
Automat jest tylko w 1.8 200 km benzynowym. W tej chwili jest taka jedna na allegro.
1,6 diesel ma manualna/mechaniczną skrzynię z sterowaniem elektrohydraulicznym. Dziala zupelnie inaczej. Możesz szukać hasła selespeed.
Jesli chodzi o wariant numer dwa to powyższe uwagi dotyczą klasycznego automata.
To jak, która?
1,6 diesel ma manualna/mechaniczną skrzynię z sterowaniem elektrohydraulicznym. Dziala zupelnie inaczej. Możesz szukać hasła selespeed.
Jesli chodzi o wariant numer dwa to powyższe uwagi dotyczą klasycznego automata.
To jak, która?
Kmicic
-
Klasyczny automat 200km to strach.
Całe życie tłukę się niemcami: małe, duże, mocne, słabe . Wsiadłem do Delty no i wzięło mnie.
Całe życie tłukę się niemcami: małe, duże, mocne, słabe . Wsiadłem do Delty no i wzięło mnie.
Nie bardzo wiadomo co Ty masz na mysli bo brakuje znaków interpunkcyjnych. Co to znaczy strach?
Mnie się osobiście to połączenie najbardziej podoba - cichy, mocny sillnik z komfortowym automatem.
Szczegóły techniczne Selespeda:
Arkuszowa 2a; Warszawa
Mnie się osobiście to połączenie najbardziej podoba - cichy, mocny sillnik z komfortowym automatem.
Arkuszowa 2a; Warszawa
Kmicic
24.11 testowałem nową Themę 3.6 V6 z automatyczną (8 biegową) skrzynią. Bajka.
Automatu nie ma się czego bać
))
Automatu nie ma się czego bać

- topcio
Znaczy, że pod dużą górę samochód nie może się stoczyć do tyłu po puszczeniu hamulca.leszek45 pisze:jak to rozumieć 'bieg utrzyma auto pod góre?
Uruchomiony silnik !!! Wajcha na P i sprawdzasz miarkę - olej ma być czysty czerwony i nie śmierdzieć przypalonym.leszek45 pisze:i jak sprawdzić stan oleju
Kmicic pisze:Automat jest tylko w 1.8 200 km benzynowym.
Jeździliśmy taką testową na Forza Italia -

Fakt, pisownia fatalna.Kmicic pisze:Nie bardzo wiadomo co Ty masz na mysli bo brakuje znaków interpunkcyjnych.
Przepraszam za OT ale tak mi się skojarzyło, kiedyś ktoś z tego serwisu (właścicielKmicic pisze:Nie bardzo wiadomo co Ty masz na mysli bo brakuje znaków interpunkcyjnych. Co to znaczy strach?
Arkuszowa 2a; Warszawa

...czy świat jest mały

Serdecznie pozdrawiam.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Jeśli to taka skrzynia jak w Musie, to jedną z jej cech jest to, że puszczenie sprzęgłohamulca pod górę właśnie powoduje staczanie.Kmicic pisze:1,6 diesel ma manualna/mechaniczną skrzynię z sterowaniem elektrohydraulicznym. Dziala zupelnie inaczej.
Wynika to z totalnie innej budowy takiej skrzyni.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Bo to nie jest klasyczny automat. Tylko manual z elektrohydraulicznym wybierakiem.
W 3 letnim aucie by automat się posypał to by było niesamowite. Przy odpowiednim dbaniu (wymiana oleju i filtra) automat będzie wieczny.
Uważam, że w takiej delcie z 2009 roku nie było jeszcze nic ruszane no chyba, że ma 120tys km przelatane w 3 lata to wypadałoby zmienić olej i filtr.
W 3 letnim aucie by automat się posypał to by było niesamowite. Przy odpowiednim dbaniu (wymiana oleju i filtra) automat będzie wieczny.
Uważam, że w takiej delcie z 2009 roku nie było jeszcze nic ruszane no chyba, że ma 120tys km przelatane w 3 lata to wypadałoby zmienić olej i filtr.
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!