CZE ...
Nic nie trzeba przerabiać

... demontujesz z przodu stare zaciski i zakładasz 4 tłoczkowe BREMBO+klocki+tarcze 310mm. Przewodów hamulcowych też nie trzeba zmieniać bo pasują ... no chyba że są stare. Śruby montażowe zacisków też pasują i nie wymagają wymiany.
Oczywiście koła 16" z Kappy 2,0T20V, bo zaciski duże i gdzieś to się musi zmieścić.
Tylne zaciski pozostają bez zmian.
Koszty ... za ile uda ci się kupić rozsądny zestaw BREMBO ... za tyle masz. Ewentualnie koszty robocizny za "podmianę" zacisków w warsztacie ... chyba że sam pomajsterkujesz jak masz zestaw narzędzi (kluczy).
Kupisz nowe zaciski ... płacisz więcej, bo nowe. Nie wszystkie rzeczy używane - tarcze i klocki - nadają się do dalszego użytku ... trzeba mieć tego świadomość, ale wydaje mi się że od czasu do czasu idzie "upatrzyć" coś tanio i w rozsądnym stanie technicznym. Mnie się udało nabyć tarcze BREMBO lekko używane z grubością suwmiarkową 28mm (tyle co fabryka wypuszcza) oraz klocki ATE prawie nowe .... wszystko w cenach z przesyłkami jakie podałem powyżej.
User
dawidson w dziale sprzedaż wg mnie (z tego co widać na zdjęciach) oferuje nawet ładne zaciski. Ale kupujący i sprzedający zawsze wyznaczają granice handlowe.
Pozdrawiam