Kappa - łącznik stabilizatora
Re: Kappa - łącznik stabilizatora
Niby daje 12 miesięcy gwarancji na to. Powiem szczerze obawiam się spawania przykładowo od brawo bo mi wchodzi to na drążek luźno i trochę to nie bardzo a jeśli weźmie się ocap i zaspawa tam gdzie trzeba na tym łączeniu to będzie dobrze ? wiem że się dopytuje ale nie chce walnąć gafy i wydać na darmo 300 zł
Ja mam łączniki z Bravo za 19zeta, cyknięte magiem żeby nie śpiewały czy też latały. Wale kilometry ...coś już chyba 20tyś na tym.I nie puka,nie odpada.
I po raz wtóry napisze,nie piszcie tu idiotyzmów o łącznikach z ducato.Znajdzie się taki co przeczyta że pasują i kupi...a są dwa razy większe.
I po raz wtóry napisze,nie piszcie tu idiotyzmów o łącznikach z ducato.Znajdzie się taki co przeczyta że pasują i kupi...a są dwa razy większe.
hehe z tym ducato to przesada ;} A jeszcze pytanie co myślicie o tych od qlo podobno to sa oryginalne miał ktoś styczność z tym ??
Jeśli mowa o łącznikach podzielę się moim rozwiązaniem zaadoptowane z jakiegoś fiata , otóż do stabilizatora spawamy gwint np.m6,m8
dajemy podkładkę i całość skręcamy . To rozwiązanie jest o tyle dobre że nie trzeba za każdym razem spawać i nie wspominając o przegrzaniu gumy tulejki
dajemy podkładkę i całość skręcamy . To rozwiązanie jest o tyle dobre że nie trzeba za każdym razem spawać i nie wspominając o przegrzaniu gumy tulejki
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Dziś właśnie odebrałem łączniki firmy ocap i znow luz na drążku lekko wchodzi czy u was też tak było ?
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Maciek
Kappa - łączniki stabilizatora - nowa dyskusja
Jako, że na przeglądzie odkryto, że łączniki umarły muszę je wymienić. Z tyłu żaden problem, ale przód mimo przeczytania wszystkich wcześniejszych wątków stanowi dla mnie tajemnice. Każdy pisze co innego, jedni kupują tipo/bravo, inni croma, jeszcze inni ulysse i ducato, kolejna grupa coś spawa, przerabia w łącznikach, a ja pytam które pasują najlepiej do K i jak należy je zamontować aby było dobrze (chodzi mi o wspomniane podkładki, gumki itp). Jeszcze inną opcją jest zakup łączników dedykowanych do Kappy ale czy ma to sens (czy któreś wytrzymują jakiś sensowny przebieg??)
Bardzo proszę o opinie co wybrać, żeby było dobrze.
Pozdrawiam
Bardzo proszę o opinie co wybrać, żeby było dobrze.
Pozdrawiam

Delta T-jet
Punto Starjet
Doblo Multijet
500L Trekking T-jet
Punto Starjet
Doblo Multijet
500L Trekking T-jet
Re: Łączniki stabilizatora
Kup Birthy, o takie Klik Są najbliższe oryginału. Ja je kupiłem nieco taniej, ale ta cena i tak jest niezła w stosunku do jakości.
Jeśli masz nierozbity stabilizator to jest to najlepsza obecnie opcja, jeśli rozbity i ponacinany- to już niestety nic nie pomoże, bo zawsze się będzie tłukło.
Tyle z mojej strony w temacie, w razie czego służę pomocą na PW.
Jeśli masz nierozbity stabilizator to jest to najlepsza obecnie opcja, jeśli rozbity i ponacinany- to już niestety nic nie pomoże, bo zawsze się będzie tłukło.
Tyle z mojej strony w temacie, w razie czego służę pomocą na PW.
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Re: Łączniki stabilizatora
Te są najbardziej podobne do oryginału Łączniki muszą być pasowane ciasno, nie na żadne podkładki z puszki od piwa, spawania itd. Najlepiej jest (niestety) zdemontować stabilizator i robić to poza autem. Tylko wtedy możesz to zrobić dokładnie bez zbytniego pomagania sobie młotkiem
, ustawisz łączniki dokładnie względem stabilizatora, co się odwdzięczy w przyszłości. Przy okazji wymienisz gumy (poduszki) stabilizatora. Nie namawiam - tylko zalecam 

Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Re: Kappa - łączniki stabilizatora - nowa dyskusja
Ja tam zamontowałem bodajże od Fiata Ulysse już ponad rok temu i wszystko gra, nie mam żadnych problemów. A zawsze to ok. 80 zł od sztuki zostało w kieszeni.
Oto moja recepta:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany niedługo fotki gotowego łącznika.
-
- Forumowicz/ka
CZE ...
Dodaj, pokaż ... zobaczymy inne rozwiązanie/petent
Dodaj, pokaż ... zobaczymy inne rozwiązanie/petent
Buraczany Wóz, "Ł"opel, "Ł"A"Ł"di, VW ... 
aktualnie turlam się od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V
aktualnie turlam się od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V
Tak jak obiecałem , oto mój patent.
Praktycznie taki jak oryginalny ,z tą różnicą że możemy go regulować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A z czego pochodzą części składowe?
KAPPA TDS & JTD
Myślę, że niestety szybko się urwiemisza007 pisze:Tak jak obiecałem , oto mój patent.

Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD